x870 ana kart almana gerek yok forumda b650 ile bile kullananlar var b850 bir model işini görür illa üst model istiyorum diyorsan alınır evet.
Biraz üst model olsun istedim hocam. Sistem komple üst seviye olacak çünkü. Bu arada bu anakartın vrm sıcaklığı yüksek mi sizce ? 65 derece olarak görünüyor o listede. Uzun vadede sorun yaratır mı ?x870 ana kart almana gerek yok forumda b650 ile bile kullananlar var b850 bir model işini görür illa üst model istiyorum diyorsan alınır evet.
daha iyileri var fakat kaliteli bir model hiç bir problem yaşamazsın.Biraz üst model olsun istedim hocam. Sistem komple üst seviye olacak çünkü. Bu arada bu anakartın vrm sıcaklığı yüksek mi sizce ? 65 derece olarak görünüyor o listede. Uzun vadede sorun yaratır mı ?
Hocam teşekkür ederim öncelikle. Bazı planlarım değişti. Msi ve asrock anakart asla düşünmüyorum. Normalde msi alacaktım fakat konuştuğum birkaç kişi baya açıklayıcı şekilde kesinlikle almamam gerektiği konusunda uyardılar. asus veya gigabyte firmasından birinden alacam. Bunda kesin kararlıyım. X870 aorus elite modeli için söyledikleriniz şuan beni biraz düşündürdü. 9800x3d işlemci aldıktan sonra birkaç seneye yeni işlemciye geçer miyim bilmiyorum. Fakat geçeceğimi varsayarsak bu anakart sorun çıkarır gibi. Ne önerirsiniz peki bunun yerine ? Q-code olursa çok iyi olur bu aradaGüzel şimdilik hiçbir problem yaşamazsın. Ama ilerde aynı nanometre ile daha yüksek tdp'li işlemciler çıkacak geçmek istersen diğer modellerden 10c daha sıcak çalışacak öyle düşün. Şu an için almamanı gerektirecek bir engel yok. Sadece aynı fiyata hangi x870ler var onlara bakılmalı.
Hocam 65 derece mükemmel bir değer.
Hocam çok teşekkür ederim öncelikle. Fakat Q-code bulunan bir anakart bakıyordum ben. Msi ve asrock olmamak şartıyla. Bu çerçevede bir öneriniz var mıydı acaba ?Hocam 65 derece mükemmel bir değer.
110-125 derecelere kadar thermal koruma eşiği olan ürünler bunlar.
16+2+1 minimum 55-60 amperlidir hepsi.
İşlemciyi de muhtemelen 1-2 saat tüm çekirdeklerine ızdırap çektirerek tam yükte teste aldıkları senaryoda oluşan ısılardır bunlar.
Ama arkadaşların dediği gibi X870'e gerek yok illa sağlam VRM'li anakart almak için.
B650'lerin de iyi modellerinde bu ısılara yakın olanlar var.
Kanıtım yok ama 60-70 arası olacağını düşünüyorum örneğin bu modellerin de.
12+2+1 min 55-60 amperli olduklarını düşünürsek aynı testte 60-75 arası değerler verir bu modellerde.
Bu model 14+2+1 mesela
![]()
GIGABYTE B650 EAGLE, Rev.1.0, 4xDDR5, 3xM.2, DP, HDMI, Type-C, AM5 Soket GAMING Anakart
GIGABYTE B650 EAGLE, Rev.1.0, 4xDDR5, 3xM.2, DP, HDMI, Type-C, AM5 Soket GAMING Anakartwww.bizdehesapli.com
![]()
GIGABYTE B650 EAGLE AX AMD B650 Soket AM5 DDR5 7600MHz (OC) Wi-Fi 6E ATX Anakart Uygun Fiyatları ile Tebilonda
GIGABYTE Marka GIGABYTE B650 EAGLE AX AMD B650 Soket AM5 DDR5 7600MHz (OC) Wi-Fi 6E ATX Anakart Avantajlı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri ile Tebilondawww.tebilon.com
![]()
Asrock B650 Pro RS AMD AM5 DDR5 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asrock B650 Pro RS AMD AM5 DDR5 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asrock B650 Pro RS AMD AM5 DDR5 ATX Anakart özelliklerini incele, 8.529,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
![]()
MSI Pro B650-S WIFI AMD B650 7200 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 ATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri
MSI Pro B650-S WIFI AMD B650 7200 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 ATX Anakart en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.www.n11.com
msi ana kartların 1-2 tane modeli problemli başka sorunu yok çevreden duyduğumuz şeyler ile ilerlememek lazım , asrock en iyi ana kart üreten firmalardan biri o neden ?Hocam teşekkür ederim öncelikle. Bazı planlarım değişti. Msi ve asrock anakart asla düşünmüyorum. Normalde msi alacaktım fakat konuştuğum birkaç kişi baya açıklayıcı şekilde kesinlikle almamam gerektiği konusunda uyardılar. asus veya gigabyte firmasından birinden alacam. Bunda kesin kararlıyım. X870 aorus elite modeli için söyledikleriniz şuan beni biraz düşündürdü. 9800x3d işlemci aldıktan sonra birkaç seneye yeni işlemciye geçer miyim bilmiyorum. Fakat geçeceğimi varsayarsak bu anakart sorun çıkarır gibi. Ne önerirsiniz peki bunun yerine ? Q-code olursa çok iyi olur bu arada
Hocam ben sadece bu forumda takılmıyorum. Diğer forumda da konu açmıştım. Ve normalde msi x870 tomahawk alacaktım. Fakat oradaki bilgi seviyesi yüksek hocalarım kesinlikle MSİ alma dediler. Uzun uzun detaylı şekilde anlattılar , epeyce konuştuk ve msi markasından vazgeçtim yani. Bir de msi markasıyla kötü tecrübelerim var. Şuanki anakartım msi ve arızalı maalesef. Farklı sulara yelken açalım birazcık yetti canıma MSİ.msi ana kartların 1-2 tane modeli problemli başka sorunu yok çevreden duyduğumuz şeyler ile ilerlememek lazım , asrock en iyi ana kart üreten firmalardan biri o neden ?
evet msi tomahawk çok sıkıntılı her yerinde bir kusur varHocam ben sadece bu forumda takılmıyorum. Diğer forumda da konu açmıştım. Ve normalde msi x870 tomahawk alacaktım. Fakat oradaki bilgi seviyesi yüksek hocalarım kesinlikle MSİ alma dediler. Uzun uzun detaylı şekilde anlattılar , epeyce konuştuk ve msi markasından vazgeçtim yani. Bir de msi markasıyla kötü tecrübelerim var. Şuanki anakartım msi ve arızalı maalesef. Farklı sulara yelken açalım birazcık yetti canıma MSİ.
Asrock ise ne kadar iyi olsa da işlemcileri yakma haberinden sonra düşünmüyorum.
Gigabyte veya asustan devam edecem o yüzden. Q-code bulunan bir anakart arıyorum aynı zamanda. Kararımı verince de çekecem direkt. Lakin bir türlü karar veremiyorum.
Haydaaa bak işte şimdi de gigabyte'tan soğudumevet msi tomahawk çok sıkıntılı her yerinde bir kusur varbende gigabyte ana kartımla problem çektim raml slotları bozuldu
şu ana kadar kullandığım bozulmayan 2 marka var var asus ve asrock, asusun kalitesi ayrı güzel asrock ta en iyi üreten firmalardan biri işlemci yakma olayını da çözmüşlerdi sanırım emin değilim , alacağınız ana kart çok iyi zaten o yüzden problem çekmezsiniz benim gigabyte ana kartım en dandik modellerinden biriydi o yüzden bok atmaya gerek yok.
hocam dediğim gibi markayı boklamaya gerek yok benim çektiğim sorun b650 s2h ta a620 lerden beter desek yeridir yani XD sizin alacağınız model ile problem yaşayan görmedim daha.Haydaaa bak işte şimdi de gigabyte'tan soğudumÇünkü benim de msi anakartımın ram slotları yandı hocam kaderimiz aynıymış
Fakat benim msi öyle dandik bir şey de değil. B660 tomahawk modeli üstelik. Buna rağmen patladı elimde. Valla Asus aslında bu sektörün kralı ama fiyatları çok pahalı.
Gönlümden aslında şu geçiyor fakat kimse önermiyor bu anakartı fiyatından dolayı ve bu fiyat bandında B850 çipset oluşundan ötürü :
Gigabyte tarafında da zaten bi aorus elite var bir de aorus pro var. Elite olan 14 bin , aorus pro 18 bin tl.
Ne bk yiyeceğimi bilmiyom valla![]()