Yardım 9800x3d için Gigabyte x870 aorus elite alınır mı ?

Her anakart ile kullanabilirsin ama işi sağlam kazığa bağlayım, oc, pbo yaparım fln filan diyorsan en kötü x50, anakartım hem güzel olsun hem her şeyim olsun, daha da havalı olayım dersen x70 ki zaten o noktada x70e anakartlara yürürsün 😂 bütçeye bağlı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

140w iyimiş😂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Marka olarak bakılacak ise garanti/servis olarak düşünülmeli. Techguy'ın dediği gibi özellik yani model olarak bakıp karar vermeniz doğru olacaktır.
O.c ile hiç işim yok düz kullanıcıyım fakat almışken de üst seviye sisteme yakışacak bir şey olsun. 4 tane anakart linki attım üst mesajda. Onlardan birini alıp geçecem. Bakar mısınız sizce hangisi mantıklı ?

O.c ile hiç işim yok düz kullanıcıyım fakat almışken de üst seviye sisteme yakışacak bir şey olsun. 4 tane anakart linki attım üst mesajda. Onlardan birini alıp geçecem. Bakar mısınız sizce hangisi mantıklı ?
Hocam içine sineni al.
En çok beğendiğini al.
Gönül işi bu şey.
Kasana koyduğun şey, en sevdiğin olsun.
Zaten bu bütçede hepsi birbirinden iyi ürünler.
3 tane m2 yuvası yeter 4 olmasına gerek yok illa.
2x 1tb takacağına 1 tane 2tb takarsın mesela. yada kafayı kırar 1 tane 4tb alırsın çekilirsin. Gibi gibi...

VRM'leri hepsinin kuvvetli, hepsinin m2 ssd soğutucu blokları var. Hepsinin bolca usb bağlantısı var. İçine sineni al sen.

Haydaaa bak işte şimdi de gigabyte'tan soğudum :D Çünkü benim de msi anakartımın ram slotları yandı hocam kaderimiz aynıymış :D Fakat benim msi öyle dandik bir şey de değil. B660 tomahawk modeli üstelik. Buna rağmen patladı elimde. Valla Asus aslında bu sektörün kralı ama fiyatları çok pahalı.

Gönlümden aslında şu geçiyor fakat kimse önermiyor bu anakartı fiyatından dolayı ve bu fiyat bandında B850 çipset oluşundan ötürü :

Gigabyte tarafında da zaten bi aorus elite var bir de aorus pro var. Elite olan 14 bin , aorus pro 18 bin tl.

Ne bk yiyeceğimi bilmiyom valla :D
Vatan app özel %8 ile b850 rpg 14600tl al bence ben aldı

Q code ne kadar önemli ki
Ya baya bir kişiyle konuştum bu konuyu. Çoğunun dediği şey şu , sistemde bir sorun olduğunda q-code sayesinde arıza tespiti kolaylaşıyormuş. Saatlerce sorunun kaynağını bulmak için uğraşmadan bu kod sayesinde kısaca sorunu öğrenebiliyorsun

Ya baya bir kişiyle konuştum bu konuyu. Çoğunun dediği şey şu , sistemde bir sorun olduğunda q-code sayesinde arıza tespiti kolaylaşıyormuş. Saatlerce sorunun kaynağını bulmak için uğraşmadan bu kod sayesinde kısaca sorunu öğrenebiliyorsun
Arıza yaşayacağımı sanmam olursada bilgisayarcı arkadaşım var ona sorarım şahsen mantıksız geldi

Gigabyte x870 aorus elite alacaktın sen niye asus b850'ye döndün bu arada
Vrm performansı olarak geride kalıyor hocam rakiplerinden birde rogun tasarım ve performansı daha iyi aorusdan. Sırf x870 diye almak istemedim. B850 benim için gayet ideal ayrıca rog segmenti diyoruz yani

Vrm performansı olarak geride kalıyor hocam rakiplerinden birde rogun tasarım ve performansı daha iyi aorusdan. Sırf x870 diye almak istemedim. B850 benim için gayet ideal ayrıca rog segmenti diyoruz yani
Belliki araştırmışsın baya. O halde aorus elite'yi eliyorum kesin olarak.

Rog b850E
X870 Aorus pro

Bu ikisinden hangisini seçerdin peki ? ikisi de 18 bin TL aynı fiyat

Ya normalde zaten X870 tomahawk alacaktım. Bir de diğer foruma sorayim dedim. Marka olarak kötüleyen de oldu model olarak bizzat bu modeli kötüleyen de oldu. Baya konuştuk eninde sonunda soğuttular beni yani. Normalde kolay kolay fikir değiştirmem bir karar aldığımda fakat öyle bir konuştularki alasım kaçtı. Bütün parçaları netleştirdim zaten. Sadece anakart konusunda karar veremiyorum. Gigabyte olanı önermesem elinizde ne kalacak dediniz. En kötü ihtimalle paraya kıyıp asus alırım sanırım hocam. Şuana kadar açtığım konularda msi ve asrock önermedi kimse. Asus veya gigabyte ile alakalı bir şikayet duymadım. O yüzden bu iki markadan biriyle devam etmeyi daha doğru buldum kendi açımdan
Benim derdim seni ikna etmek değil ama unutma çok kafadan çok ses çıkar. Bana kalırsa gigabyte palitten daha kötü bir marka. Bundan 2 sene önce elime geçen arızalı bütün 3090lar gigabyte modeldi? Ama şu an evimde kullandığım, parasını verip aldığım ekran kartı da gigabyte. Model bazlı bakmak lazım bu işlere marka taraftarlığı yapmak çok komik. Ayrıca;

Parça belli kullanılan malzeme belli. Varsa kafanızda soru işaret alacağınız modelin kullanıcı yorumlarına bakarsınız, RMA nasıl çalışıyor, garanti durumla ne kadar ilgileniyor bakar karar verirsiniz. Bu forumda bilgili olan insanların sayısı iki elin on parmağını geçmez. Bir çoğu kaynak olarak ChatGPT kullanıyor zaten. Adamın 1 mesajında 50 yanlış var. Siz derdinize yanlış yerde deva arıyorsunuz. Eğer forumun aklıyla hareket ederseniz vay halinize. Siz buradan önerileri toplayın (ben dahil) kendi araştırmanız sonucu karar verin. Yoksa her hafta o mu bu mu demekle içinizi rahatlatamazsınız.

Belliki araştırmışsın baya. O halde aorus elite'yi eliyorum kesin olarak.

Rog b850E
X870 Aorus pro

Bu ikisinden hangisini seçerdin peki ? ikisi de 18 bin TL aynı fiyat
Hocam bu bütçeye çıkınca artık sanki x870 lazım gibi ya aorus pro eliteye göre baya üstün. Aorus pro seçerdim ama yani rogda ondan aşşağı kalmıyor çünkü herşeyi aynı özellik olarak göremedim fark. Chipset artıyor sadece rog da rog tabi alırsın makineyi kullanırsın

Benim derdim seni ikna etmek değil ama unutma çok kafadan çok ses çıkar. Bana kalırsa gigabyte palitten daha kötü bir marka. Bundan 2 sene önce elime geçen arızalı bütün 3090lar gigabyte modeldi? Ama şu an evimde kullandığım, parasını verip aldığım ekran kartı da gigabyte. Model bazlı bakmak lazım bu işlere marka taraftarlığı yapmak çok komik. Ayrıca;

Parça belli kullanılan malzeme belli. Varsa kafanızda soru işaret alacağınız modelin kullanıcı yorumlarına bakarsınız, RMA nasıl çalışıyor, garanti durumla ne kadar ilgileniyor bakar karar verirsiniz. Bu forumda bilgili olan insanların sayısı iki elin on parmağını geçmez. Bir çoğu kaynak olarak ChatGPT kullanıyor zaten. Adamın 1 mesajında 50 yanlış var. Siz derdinize yanlış yerde deva arıyorsunuz. Eğer forumun aklıyla hareket ederseniz vay halinize. Siz buradan önerileri toplayın (ben dahil) kendi araştırmanız sonucu karar verin. Yoksa her hafta o mu bu mu demekle içinizi rahatlatamazsınız.
Söylediklerine harfiyen sonuna kadar katılıyorum. Biraz üşendiğim için geniş çaplı araştırmadım. O konuda hak veriyorum size. İnsanlara güveneyim direkt dedim fakat böyle olmayacak. Çünkü her kafadan bir ses çıkıyor. Ben şuan konuya gelen önerileri tekrar okuyup araştırdıktan sonra kendim karar verecem o halde. Sizin son olarak bir öneriniz var mıydı hocam. Çok kişiyle konuştuğum için aklımda tutamıyorum artık.

Geri