Hocam nasıl geçtin açığa ?Arkadaşlar ben 11. Sınıfım ve bu sene açığa geçtim ben 9. ve 10. Sınıfta 84 87 ortalama yaptım 11 12 de 100 100 yapsam bile OBP 93'ü geçmiyor. Çan eğrisi sistemi uygulanıyormuş diye duydum ortalamamı 93'ün üzerine çıkartabilir miyim?
Hocam ben de geçmeyi düşünüyorum. Bu açık lisenin sınavları nasıl oluyor ? Okula gidip mi sınava giriyoruz ? Kredi olayı varmış sanırım, biliyor musunuz ?Arkadaşlar ben 11. Sınıfım ve bu sene açığa geçtim ben 9. ve 10. Sınıfta 84 87 ortalama yaptım 11 12 de 100 100 yapsam bile OBP 93'ü geçmiyor. Çan eğrisi sistemi uygulanıyormuş diye duydum ortalamamı 93'ün üzerine çıkartabilir miyim?
Evet okula gidip sınav oluyorsunuz. 170 Kredi ve zorunlu dersleri bitirdiğinizde mezun oluyorsunuz. Zorunlu derslerin hepsini seçtiğinde max 35 kredi alabiliyorsun tek sınavda.Hocam ben de geçmeyi düşünüyorum. Bu açık lisenin sınavları nasıl oluyor ? Okula gidip mi sınava giriyoruz ? Kredi olayı varmış sanırım, biliyor musunuz ?
Hocam 2. Dönem açığa geçersem nasıl olur ? Kredi olarak biraz daha bahsedebilir misiniz ? Fizik kimya olarak sıfırdan başlamam gerekiyor o yüzden girersem düşük alacağım. Üniversiteyi etkiler mi ?Evet okula gidip sınav oluyorsunuz. 170 Kredi ve zorunlu dersleri bitirdiğinizde mezun oluyorsunuz. Zorunlu derslerin hepsini seçtiğinde max 35 kredi alabiliyorsun tek sınavda.
Hocam sistem şöyle.Hocam 2. Dönem açığa geçersem nasıl olur ? Kredi olarak biraz daha bahsedebilir misiniz ? Fizik kimya olarak sıfırdan başlamam gerekiyor o yüzden girersem düşük alacağım. Üniversiteyi etkiler mi ?
Hocam önceklikle bilgilendirme için teşekkürler. Ortalamam 75 civarı bu 1. dönem ortalaması da alınırsa eğer peki şimdi sınavlar nasıl oluyor nereden çıkacağı falan veya açığa geçtiğimizde üniversite için bir dezavantajı var mı ?Hocam sistem şöyle.
Senin OBP'ni %60'ını alıyor.
Mesela, ortalaman 75 diyelim. %60'ını al. 45 değil mi? Yerleştirme puanına +45 puan. Ortalaman 50 altıysa otomatik 30 puan alıyorsun. Devlet veriyor yani sana bunu. OBP mesela 100, 60 puan alabiliyorsun en fazla. Saf puana etki etmiyor ama yerleştirme puanına etki ediyor.
Dershaneye gidiyorum.Konuyla alakasız ama açık liseden mezun olarak yks ye girmek istiyorsan Naçizane tavsiyem dershaneye gitmesen bile en azından sağlam bir kurumdan Deneme ve Koçluk desteği alman zaruri bir şey