Neler Yeni

Açık Lise OBP arttırır mı?

Emrre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emre
Arkadaşlar ben 11. Sınıfım ve bu sene açığa geçtim ben 9. ve 10. Sınıfta 84 87 ortalama yaptım 11 12 de 100 100 yapsam bile OBP 93'ü geçmiyor. Çan eğrisi sistemi uygulanıyormuş diye duydum ortalamamı 93'ün üzerine çıkartabilir miyim?

Hipermario

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
356
İsim
Berat
İlgilendiği Kategoriler
Kişisel Gelişim,Teknoloji,Otomobiller
Instagram
beratcankaya58
Arkadaşlar ben 11. Sınıfım ve bu sene açığa geçtim ben 9. ve 10. Sınıfta 84 87 ortalama yaptım 11 12 de 100 100 yapsam bile OBP 93'ü geçmiyor. Çan eğrisi sistemi uygulanıyormuş diye duydum ortalamamı 93'ün üzerine çıkartabilir miyim?
Hocam nasıl geçtin açığa ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Cenk Sezgin
Hocam ben de geçmeyi düşünüyorum. Bu açık lisenin sınavları nasıl oluyor ? Okula gidip mi sınava giriyoruz ? Kredi olayı varmış sanırım, biliyor musunuz ?

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
Hocam ben de geçmeyi düşünüyorum. Bu açık lisenin sınavları nasıl oluyor ? Okula gidip mi sınava giriyoruz ? Kredi olayı varmış sanırım, biliyor musunuz ?
Evet okula gidip sınav oluyorsunuz. 170 Kredi ve zorunlu dersleri bitirdiğinizde mezun oluyorsunuz. Zorunlu derslerin hepsini seçtiğinde max 35 kredi alabiliyorsun tek sınavda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Cenk Sezgin
Evet okula gidip sınav oluyorsunuz. 170 Kredi ve zorunlu dersleri bitirdiğinizde mezun oluyorsunuz. Zorunlu derslerin hepsini seçtiğinde max 35 kredi alabiliyorsun tek sınavda.
Hocam 2. Dönem açığa geçersem nasıl olur ? Kredi olarak biraz daha bahsedebilir misiniz ? Fizik kimya olarak sıfırdan başlamam gerekiyor o yüzden girersem düşük alacağım. Üniversiteyi etkiler mi ?

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Hocam 2. Dönem açığa geçersem nasıl olur ? Kredi olarak biraz daha bahsedebilir misiniz ? Fizik kimya olarak sıfırdan başlamam gerekiyor o yüzden girersem düşük alacağım. Üniversiteyi etkiler mi ?
Hocam sistem şöyle.
Senin OBP'ni %60'ını alıyor.
Mesela, ortalaman 75 diyelim. %60'ını al. 45 değil mi? Yerleştirme puanına +45 puan. Ortalaman 50 altıysa otomatik 30 puan alıyorsun. Devlet veriyor yani sana bunu. OBP mesela 100, 60 puan alabiliyorsun en fazla. Saf puana etki etmiyor ama yerleştirme puanına etki ediyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Cem Aslan
Hocam sistem şöyle.
Senin OBP'ni %60'ını alıyor.
Mesela, ortalaman 75 diyelim. %60'ını al. 45 değil mi? Yerleştirme puanına +45 puan. Ortalaman 50 altıysa otomatik 30 puan alıyorsun. Devlet veriyor yani sana bunu. OBP mesela 100, 60 puan alabiliyorsun en fazla. Saf puana etki etmiyor ama yerleştirme puanına etki ediyor.
Hocam önceklikle bilgilendirme için teşekkürler. Ortalamam 75 civarı bu 1. dönem ortalaması da alınırsa eğer peki şimdi sınavlar nasıl oluyor nereden çıkacağı falan veya açığa geçtiğimizde üniversite için bir dezavantajı var mı ?

Emrre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Emre
Konuyla alakasız ama açık liseden mezun olarak yks ye girmek istiyorsan Naçizane tavsiyem dershaneye gitmesen bile en azından sağlam bir kurumdan Deneme ve Koçluk desteği alman zaruri bir şey
Dershaneye gidiyorum.

Arkadaşlar soru sordum kendi sorum dışında her şeyin cevabını aldım bilen hiç kimse yok mu?

Top Bottom