Neler Yeni

AJAZZ MOUSE MCU REHBERİ/KIYASLAMA/KANIT

Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
enes hünkar
Dostum içini nasıl açtın yani bunu mouseun apex versiyonu eline ulasan biri var açmak isterse ona yardımcı olabilirmisin diye soruyorum @RPchepfoxCS
içini açmayı biliyorum daha önce çok mouse açtım. apexi sökmek istemiyorum skatezleri sökünce birdaha eskisi gibi olmuyor. açacak başka arkadaş var ise yardım alabilir.

Palo DAYI 👑

80+ Gold
içini açmayı biliyorum daha önce çok mouse açtım. apexi sökmek istemiyorum skatezleri sökünce birdaha eskisi gibi olmuyor. açacak başka arkadaş var ise yardım alabilir.
Tamamdır

Arclight

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Metin
Dostum içini nasıl açtın yani bunu mouseun apex versiyonu eline ulasan biri var açmak isterse ona yardımcı olabilirmisin diye soruyorum @RPchepfoxCS
skatezleri 100 derece 1dk tutman yeterli. yapışkanı yumuşuyor kenarından cımbızla rahatlıkla kaldırıyorsun. 4 vida var yanlarda klips var. üst ve alt kapağı ayırdıktan sonra yan tuşları anakarta bağlayan fleksi sökünce rahatlıkla her şey ortaya çıkıyor.

NOUR1E

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Nuri Emir kaygusuz
Şuan apex siyah modeli stokta ben 2 adet aldım .

Ekler

• IMG_3854.png
    IMG_3854.png
    373.5 KB · Hit: 35
PİYASAYİ KAVURAN AJAZZ 159 PRO MCU PAN180 /APEX(BİLİNMİYOR)

KARSİLASTİRİLAN MCULAR VE MOUSELAR ŞUNLARDIR ;

1.Dareu a950 pro (nordic 52833)
(Rampage zenith pro ile aynı sayılır)

2.Lamzu Atlantis pro(nordic 5340)

3.Ajazz 159 pro( pan180 denildi.)

4. Ajazz 159 apex(bilinmiyor)

İLK KIYASLAMA

Arkadaşlar dareu a950 pro (rampage zenith pro) nordic 52833 mcu ile 4khz de sıkıntısız çalışan kaliteli bir mouse. Forumca aldığımız ajazz 159 pro pan180 mcu denildiği için araştırdım 3 4 kaynağa baktım ve ss ler ile değerlendirdim.
PAN180 yani ajazz 159 pro mousedaki mcu dareu mousedaki nordic 52833 u resmen ezip geçiyor. Bluetooth 5.3 desteği olsun 4 kat fazla dlash bellek ve 2 kat fazla RAM belleği ile zaten sayıları okuyabilen bir insanın düz mantıkla anlayabileceği bir karşılaştırma ile anlayabilir. Nordic 52833 un öne geçtiği hiçbir konu yok ki cevreselde pan180 2.5x daha güçlü gpio ile daha üstün olduğu aşikar (pan180 48gpio nordic 18gpio) burda uzatmaya gerek yok dareu a950 pro gibi üst düzey mousedan iyi bir mouse olduğu belli zaten .

İKİNCİ KIYASLAMA

Pan180 mcusunun ne kadar güçlü olduğunu nordic 52833 u ezerken gördünüz sizde assagiya bakmak isteyenler inanmayanlar için datasheet SS bırakacağım zaten. Gel gelelim lamzu Atlantis pro mcusu(5340) piyasadaki en iyi ilk 3 e girebilecek bir mcu bununla kiyasladim ki pan180in ne kadar kaliteli olduğunu anlayın ayrıca lamzu Atlantis 4000tl fiyatlarında olan bir mouse ve sarz standı yok 😃🫠. Pan180 ile nordic 5340 arasındaki en büyük fark aslında nordic 5340 in çift çekirdek olması. Ama bu çok büyük bir dezavantaj ile geliyor yani pil tüketimi ve ısınma sorunu. Resmen pil yiyen bir mcu . Pan180 düşük güç tüketimi ile ve yüksek bellek ve MHz ile zaten yıllarca hatta ömürlük bir mouse olduğu aşikar . Hatta komik gelebilir belki ama pan180 yani ajazz in mcusu Bluetooth 5.3 daha üst düzey iken lamzu Atlantis 5.2 😃. Pan180in öne geçtiği tek nokta Bluetooth desteği ve yüksek pil ömrü. Nordic 5340 in öne geçtiği yer dizinde tahmin ettiğiniz gibi çift çekirdekli olması . Her iki mcu da 48gpio yani bursda bir fark yok aslında sadece MHz de fark oluyor bu da doğal bişey zaten 4k lik bir mouse almadınız o kadar da olsun la 😀. Flash bellekde biraz daha düşük veya aynı (çok önemli değil pan180 512kb/1mb yazmışlar hangisi emin olamayız 1mb ise aynı ztn sorun yok nordic 5340 1mb o kesin)ama ram bellekleri aynı yani aslında buradaki temel fark MHz ve çift çekirdekten çıkıyor haricinde tamamen aynı bir mcu Bluetooth ve pil ömründe de daha iyi ve daha az bir mcu pan180.

Şimdi yok lamzu Atlantis ile karşılaştırdın sen salakmisin diyenler gelmeden şunu soyliyim malzeme kalitesini değil sadece mcu kalitesini karşılaştırdım şuan skatez malzeme kalitesini katmiyorum. Ve evet 5340 ile çok benzer bir mcu 😃

İYİKİ ALDİNİZ DUA EDİN DE PAN180 GELMİS OLSUN MÜKEMMEL BİR MCU DAHA NE İSTİYONUZ Kİ ANLAMİOM

HERKESE İYİ FORUMLAR MOUSUNUZUN TEKERLİGİNE TAS DEĞMESİN
(APEX MCU BELLİ OLUNCA GİNE GUNCELLERİZ KONUYU)

@Bilal539
@Palo DAYI 👑
@Fodbrok
Harika bir rehber

burakiii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Murat Katın
Günaydın arkadaşlar şimdi size açıklayayım mevzuyu sadece bende mi oldu yoksa diğer arkadaşlarda da oldu mu bilmiyorum ama aj159 pro modelini dün teslim aldım en başta sorun yoktu mouse yağ gibi kayıyordu sonra programını indirdim ve 2000 hz e alıp 2 tane de macro atayınca bahsettiğimiz korktuğumuz o takılmalar başladı daha sonrasında tekrar programından tüm ayarları resetleyip 1000 hz ve macrosuz bir şekilde kullanmaya devam ettiğimde sorun kalmadığnı gördüm iyi forumlar.

Gurkanpiro

80+ Gold
Günaydın arkadaşlar şimdi size açıklayayım mevzuyu sadece bende mi oldu yoksa diğer arkadaşlarda da oldu mu bilmiyorum ama aj159 pro modelini dün teslim aldım en başta sorun yoktu mouse yağ gibi kayıyordu sonra programını indirdim ve 2000 hz e alıp 2 tane de macro atayınca bahsettiğimiz korktuğumuz o takılmalar başladı daha sonrasında tekrar programından tüm ayarları resetleyip 1000 hz ve macrosuz bir şekilde kullanmaya devam ettiğimde sorun kalmadığnı gördüm iyi forumlar.
işlemci nedir

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Bilal Tepe
İşlemcin nedir

burakiii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Murat Katın
Bilmiyorum bakamadım
İşlemcin nedir
Mesaj otomatik birleştirildi:

He pardon :) 13400 f
Mesaj otomatik birleştirildi:

2 k hz kasmaz herhalde belki yazılım sıkıntılıdır (umarım) bilemiyorum ama moralim bozulmadı yani güzel mouse hafif kaliteli hissettiyor parasını hakeden bir ürün gibi sıkmayın canınızı zaten 8 k hz kasmasa bile 3 15 skorlarla oynayacaz :)

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,107
İsim
Diyarhan

NOUR1E

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Nuri Emir kaygusuz

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
703
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
Mavi,turuncu,siyah aldım bakalım evde bide cobra pro var hangisini kullansam acaba satmakta zor bu piyasada belki cobra pro satılır ama
3 mousa 2k vermişim toplamda bence iyi

Top Bottom