Alınabilecek en mantıklı ekran kartı

Alıntıyı görüntüle
Testi baslattim herhangi bir sorun gozukmuyor ama seyi anlamadim. Bende 7800x3d var e tabi 4090 i satinca igpu actim biostan o şekilde görüntü aldim. Hic driver falan kurmadim direk 7800xt yi gordum amd adrenalinden. Driveri kendisi mi kurdu arka planda acaba
değerler benim pulse den bile iyi :D hayırlı olsun.

image.webp

image.webp

image.webp
Dostlar benim monitorum degisken yenileme hizini destekliyor. Sanirim bu amd freesync teknolojisi oluyor degil mi. İlk defa amd kart kullaniyorum bu konuda cahilim affedin:)

Alıntıyı görüntüle
Gittim sifir acilmamis kutu 7800 xt aldim. İdare eder beni. 2k da oyun oynarim. Bu surecte ya 5090 inin fiyatina indirim bekleyecegim yada 5080 superi bekleyecegim. Su an 5080 ve 5090 a o paraları vermek icimden gelmedi
hayırlı olsun hocam 5090 saçma geliyor 5080 her istediğinizi yapar :D

değerler benim pulse den bile iyi :D hayırlı olsun.
Tesekkur ederim hocam. En son yazdigima da bi destek cikabilir misin :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hayırlı olsun hocam 5090 saçma geliyor 5080 her istediğinizi yapar :D
Evet simdilik bekleyecegim 7800xt aldim bu beni idare eder, tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin :)

Tesekkur ederim hocam. En son yazdigima da bi destek cikabilir misin :)

Evet simdilik bekleyecegim 7800xt aldim bu beni idare eder, tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin :)
ne demek hocam :peepokalp: 7800xt sizi baya götürür merak etmeyin ben küçüklüğümden beri hd5500 series kullanıyorum gta 4 vs çoğu şeyi oynatıyor şimdi ise topladık sistemi neler olacak bakacaz :D

aynen öyle sana hemen ayarlarımı atayım ;
Alıntıyı görüntüle
afmf2.1'i fps seni tatmin etmediği zaman açabilirsin.
Cok tesekkur ederim sahane oldu bu :)

ne demek hocam :peepokalp: 7800xt sizi baya götürür merak etmeyin ben küçüklüğümden beri hd5500 series kullanıyorum gta 4 vs çoğu şeyi oynatıyor şimdi ise topladık sistemi neler olacak bakacaz :D
Hahaha masallah o kartla bu kadar sene iyi idare etmissiniz hocam :)

Cok tesekkur ederim sahane oldu bu :)

Hahaha masallah o kartla bu kadar sene iyi idare etmissiniz hocam :)
hocam idare ederdim de yazılım hevesi beni kötü yerden vurdu :D

Peki furmarkta benim kartin merc 210 degil de merc 319 olarak gozukmesi normal mi. Birde kartin ustunde sanirim bios switch var. Base olarak oc tarafinda geliyor olabilir mi. Sanirim diger konum silent tarafi. Cunku kart 60 dereceye gelmeden fan aciyor. Sanirim su an silent tarafinda degil

Ne kadar cok sanirim demisim yahu

aynen öyle sana hemen ayarlarımı atayım ;
Alıntıyı görüntüle
afmf2.1'i fps seni tatmin etmediği zaman açabilirsin.
image.webp

Bende ki ayarlar bu sekilde. Yani driverin kuruldugundan bile emin degilim. Anlamadim valla

Peki furmarkta benim kartin merc 210 degil de merc 319 olarak gozukmesi normal mi. Birde kartin ustunde sanirim bios switch var. Base olarak oc tarafinda geliyor olabilir mi. Sanirim diger konum silent tarafi. Cunku kart 60 dereceye gelmeden fan aciyor. Sanirim su an silent tarafinda degil

Ne kadar cok sanirim demisim yahu

Alıntıyı görüntüle
Bende ki ayarlar bu sekilde. Yani driverin kuruldugundan bile emin degilim. Anlamadim valla
buda olur tabii ki hyper-rx açarsan maximum fps'yi alırsın tek tuşla.

Evet dostlar başlıkta da belirttiğim gibi. Öncelikle eski kartım olan rtx 4090 dan bahsedeyim. Ben zamanında bu kartı alırken arada ki fiyat farkına değecek şekilde mantıklı bir tercihti. Şimdi 5090 a bakıyorum inanılmaz saçma rakamlar söz ediliyor. 113k nın altında fiyat göremedim henüz. Şimdi baktığım zaman 5070 ti üzeri kartlar aşırı pahalı. 5070 ti nin altında ki kartlar da aşırı mantıksız güçlerde. 5070 ti sanki tam olması gereken yerde gibi. 5080 e da son derece yakın 5070 tende bir o kadar uzak ve fiyat olarak 38-42 arası alınabiliyor. 5080 e bakıyorsun en ucuz 5080 50 k nın üstünde. Arada ki fiyat farkına değecek performans artışı da göremedim. Açıkçası ben hikayeli oyunlar oynadığım için yeri gelir mfg de açabilirim hiç problemim olmaz. Bu bağlamda 5070 ti bana en mantıklı tercih geldi. Mfg desteği ile 4090 ı sanırım aratmaz bana. 5070 ti üzeri de dediğim gibi aşırı pahalı ve mantıksız geliyor. Sizlerin yorumlarını da bekliyorum. Bütçe sıkıntım yok evet ama dediğim gibi sadece hikayeli oyunlar oynuyorum. Oda işten kalan zamanlarda günde 1-2 saat.

Bu arada monitörüm pg32ucdm. 4k oled. 4k nın altında oyun oynamam kesinlikle. Gerekirse 60 fpste oynarım ama 4k full ayarlar altına inmem. Aşırı takıntılıyım görüntü konusunda.
4090>5070 ti değil mi, ben mi yanlış biliyorum? Tabii açarsın 4x Frame gen, "FPS" uçar, ama bence 4090 daha iyi bir kart.

4090>5070 ti değil mi, ben mi yanlış biliyorum? Tabii açarsın 4x Frame gen, "FPS" uçar, ama bence 4090 daha iyi bir kart.
4090 saf guc olarak 5080 den de daha iyi bro. Mesele o degildi baya baya sular gecti ordan da yine saol yorumun icin :)

Geri