AMD işlemciler INTEL işlemcilere göre neden daha fazla ısınıyor? 🔥

7500f mesela aynı senaryo da 80 leri görür diye düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

vpn
işte 7500f gibi bir işlemciyi ben nasıl 55-65 arasında tutamıyorum problem orada. vpn kullanmıyorum.

Isınıyor diye bir parça değiştirmek saçma ki 90-100 derece değil ki 70-75 ideal bana göre. sıcaklık 60 derece olunca fps artmayacak ama sen kaliteden düşeceksin.

Boşta ki değerleri evet biraz sıcak ama bunlar ısınınca bozulan parçalar değil çok kafaya takmamak gerekiyor

Isınıyor diye bir parça değiştirmek saçma ki 90-100 derece değil ki 70-75 ideal bana göre. sıcaklık 60 derece olunca fps artmayacak ama sen kaliteden düşeceksin.

Boşta ki değerleri evet biraz sıcak ama bunlar ısınınca bozulan parçalar değil çok kafaya takmamak gerekiyor
bozulan parça değil fakat arada ki oynama payın daha da azalıyor.

valla bendede 9950x3d var çok güçlü işlemci 360mm sıvı sgoutma kullanıyourm, bakmıyorum artık sıcaklığa aşırı takıyordum, bakmıyorum, bakmak istemiyorum ara sıra bende diyorum keşke intel mi alsaydım

Hava soğutma da 90-91 derece görüyordum Sıvı soğutmaya geçtik 83-84 derece.
phantom spirit var 7800x3d yükte 70 derecelerde geziyor. Sizin montaj da sorun olabilir bence yada termal macun

valla bendede 9950x3d var çok güçlü işlemci 360mm sıvı sgoutma kullanıyourm, bakmıyorum artık sıcaklığa aşırı takıyordum, bakmıyorum, bakmak istemiyorum ara sıra bende diyorum keşke intel mi alsaydım
Çift ccd olup temas noktası daha fazla olmasına rağmen idle ve oyunda sıcaklıklar çok yüksek insan ister istemez çok takılıyor. Tamam belki firma zaten çalışma sıcaklığı bu seviye de diyebilirim fakat benim içim rahat etmiyor ben ne yapabilirim.

phantom spirit var 7800x3d yükte 70 derecelerde geziyor. Sizin montaj da sorun olabilir bence yada termal macun
yük dediğin nasıl bir yük? montaj da sıfır sorun belki üzerinde uygulanmış macun iyi değildir fakat diğer soğutucular da ve işlemciler de hep aynı senaryo çünkü cm maker nano varken de sıcaklıklar öyle ahım şahım iyi değildi.

Çift ccd olup temas noktası daha fazla olmasına rağmen idle ve oyunda sıcaklıklar çok yüksek insan ister istemez çok takılıyor. Tamam belki firma zaten çalışma sıcaklığı bu seviye de diyebilirim fakat benim içim rahat etmiyor ben ne yapabilirim.

yük dediğin nasıl bir yük?
oyun oynarken 70 derecelerde render da 85 civarı

açılınca izleyin o zaman hocam ne diyim :D vpnle açılıyor sorunsuz
Ya bu videoyu izlesem de AMD nin sıcak çalışmadığını değiştiren bir şey değil ki.

Geri