Neler Yeni

AMD vs NVIDIA Ekran Kartı

Süreyya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Süreyya Muharrem Çavdar
Bu konuyu bence uzatmanın bir faydası yok.
İntel tarafında;
1-Yazılım konusunda daha başarılılar
2-Reklam ve pazarlama konusunda daha başarılılar
3-Stabilitede amd'den daha öndeler
Amd tarafında;
1-En büyük artısı Nvidia'nın fiyatlarına göre çok daha ekonomik
2-Gelişmekte olan bir şirket
3-Fsr teknolojisi çok daha iyi
Yani bana kalırsa ekonomik bir problemin yoksa Nvidia fakat f/p uygun bir kart arıyorsan kesinlikle Amd.
( Kendim de Rx6500 XT kullanıyorum )

TahinPekmez

80+ Silver
dlss 3.0

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Bu konuyu bence uzatmanın bir faydası yok.
İntel tarafında;
1-Yazılım konusunda daha başarılılar
2-Reklam ve pazarlama konusunda daha başarılılar
3-Stabilitede amd'den daha öndeler
Amd tarafında;
1-En büyük artısı Nvidia'nın fiyatlarına göre çok daha ekonomik
2-Gelişmekte olan bir şirket
3-Fsr teknolojisi çok daha iyi
Yani bana kalırsa ekonomik bir problemin yoksa Nvidia fakat f/p uygun bir kart arıyorsan kesinlikle Amd.
( Kendim de Rx6500 XT kullanıyorum )
İntel'in bundan haberi var mı :D

Drained

80+
Rx6600 rtx kullanabiliyorum ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

FPS ağlatır rt core konmayip daha ucuz yapsalar efsane olur

Logithx

80+ Bronze
Sende de ufaktan fanboyluk var amd ekran kartları yazılım konusunda nvidia'ya göre geride amd kartları sen sorunsuz kullanıyorsun diye insanlar da sorun olmayacak diye bir şey yok bir çok kişinin amd kartlardan uzaklaşmasının sebebi hatalar ve yazılım sorunları zamanın bu sorunlar çok fazla kişide görüldüğü için bu sorunlarla problem yaşayan başım ağrımasın diye amd ekran kartlarına yanaşmıyorlar sadece sorun yaşayanlar değil yakında bu sorunu gören kişiler de uzaklaştı bu kartlarda silsile şeklinde bu durum oluştu sorunsuzca kullananlar yokmu var şimdiki kartlarında sosyal medyada ayyuka çıkmış bir sorun yok ama insanlar şu kafa var bende nvidia sorun yaşamadım bundan devam ederim aynı diğer bileşenler içinde geçerli amd ekran kartları kötü değil ama zamanında sıkça problem çıkardığı için çoğu kişi uzaklaştı artık insanımız bir şey alırken internet'te araştırıyor iyice öyle alıyor aslında sen nasıl kullandığın kartı övüyorsan insanlarda kullandığı kartı övüyor buna fanboyluk diyorlar bence yanlış herkese kendi malı daha iyidir..

Silinsin

80+ Silver
Tartışmasız özetlemek lazım olay şu:
Nvidia Amd ile fiyat olarak kıyaslanamaz nvidia kartlar 3d modelleme de de çok başarılılar cuda çekirdekleri sebebiyle, octane redshift v-ray kullanan biri 6900 xt bile alsa bir şey yapamaz.
Yazılım konusu doğru 6700 xt kullanıyorum aktif olarak whql üstüne çıkamıyorum alt tab yapınca oyundan YouTube'a pencereler kitleniyor bana Özel değil bir çok yaşayan var.
Nvidia kullanırken kesinlikle böyle saçma sorunlar yaşamadım.
Nvidia Reflex avantajına sahip fps oyunu oynayanlar için bulunmaz nimet.
Fsr ile dlss karşılaştırmakta yanlış birisi yazılımsal birisi donanımsal.
Amd tercih edilmesi için sadece oyun oynamanız veya 3d modelleme yapmıyor olmanız lazım.

Genzo

80+
Merak ettiğim nokta rx6400 ü kendi paranla mı aldın babanın parasıyla mı ?

wolfgang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Eren Ayaz
RX 6600 var geçen Minecraftta 70 fpsleri gördüm
Diyeceklerim bu kadar.

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk
Kral, Amd ve Nvidia fan boyları gelmesin demişsin ama nvidia tercih edenlere de ***** demişsin. Kullanıcı ister RTX için alır, ister DLSS için, ister amd ucuz diye alır. Çok takılmayın bunlara. Siz hangisini canınız istiyorsa onu alın.

Uyarı: AMD ve NVIDIA fanboyları gelmesin!
Bu konuyu arkadaşlarımızla çok konuştuk, ama net bir cevap alamadık.

AMD ekran kartı kullanan birisi olarak (RX 6400) hiç driver sorunu yaşamadım Minecraft oynayan birisi olarak. Ama insanlarda driver sorunu ön yargısı oluşmuş. Neymiş nvidia driver konusunda daha iyiymiş, ondan amd alınmazmış. Tamam, daha iyi bu konuda ancak bu amd'nin alınmayacağı anlamına gelmez. Hem çok ucuz hem de fsr 2.0 var. Ha fsr 2.0 konusuna değinmişken;
NVIDIA fanboyları dlss'nin, fsr'den daha iyi diye kafamızı şişiriyorlar ancak FSR 2.0 geldikten sonra fsr'nin dlss'den çok bir farkı kalmadı. RTX'e gelince, NVIDIA'yı sadece RTX için alan var. Ben bu hareketi mantıksız buluyorum çünkü sadece RTX için AMD almamak aptallık. (Bence)
Sizce AMD ekran kartları mı, NVIDIA ekran kartları mı?
abi fanboylar gelmesin diyorsun da yazdığın yazıyı kendin okudun mu ? amd kart al bence driver sorunu yokmuş madem

Top Bottom