Öncelikle herkese selamlar başlıktanda gördüğünüz gibi inceleme /rehber karışımı bir anime serisine başlamak istedim sevilirse devamınıda yapmak isterim açıkcası.Serinin amacı daha önce anime izlememiş veya izleyecek anime bulamayan kişilere yardımcı olmak. Umarım bu konuda yardım edebilirim sizlere.Yazım hatalarımı görmezden gelin lütfen keyifli okumalar.
1-Attack on Titan (Shingeki no Kyojin)
Alıntıyı görüntüle
Konu: Animemiz sakin ve mutlu bir hayat süren Eren ve arkadaşlarının (Mikasa ve Armin) olacaklardan haberleri olmadan geçirdikleri günlerle başlıyor.Daha sonrasında yüzyıllardır ortaya çıkmayan devler ortaya çıkmış Erenin ve şehirdeki herkesin hayatını kaos ve kargaşa sarmıştı.Bu olan olaylardan sonra hayatlarının bundan sonra iyi gitmeyeceğini anlamak zor olmadı Eren için ama yaşadıklarını hala anlayamıyordu.Neden bir anda bir dev ortaya çıkmıştı ? Bunları öğrenmek için ülkedeki Keşif Birliğine katılması ve geri kalanını kendisinin ve arkadaşlarının öğrenmesi gerekecekti.
Düşüncelerim:
Anime genel olarak 13+ kategorisine giriyor (kan ve vahşet olarak) ama günümüzdeki dizilerde olanlar malum yani yaşı küçük olup izlemek isteyenler bence bakabilir.Konu olarak gerçekten çok iyi daha önce anime izlememiş olanlar kesinlikle izlemeli geçmişe olan dönmeler (flashback) çok iyi detayları çok iyi veriyor çizim kalitesi 1.-2.-3. sezonlarda güzel ve tatmin edici. 4. sezonda stüdyonun değişmesi ile birlikte mükemmel bir seviyeye çıkıyor gerçekten. Müzikleri ve konusunu zaten tartışmaya gerek yok.
Puanlarım:
Konu: 9/10
Çizimler: 10/10
Müzikler: 8/10
Karakterler:8/10
Sürükleyicilik: 11/10
Cinsellik: 2/10 (Devlerin vüctlarına verdim 2 puanı onun dışında bu konularda çok katı olan ben bile sevdim)
Sonuç: Başyapıt.
Evet serinin ilk animesini favori animem olan Attack on Titan yapmak istedim. Umarım hoşunuza gitmiştir kısa olduysa belirtirseniz bir sonraki zamanlarda daha uzun yapmaya özen gösteririm eleştirilere açığım.