Neler Yeni

Asansör çakıldı...!

Asansörcü

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
738
İsim
Asansörcü
İlgilendiği Kategoriler
Asansör
Geçmiş olsun hocam. Asansöre ve zemin'e ne yapılacak ?
Motor kontrol ettirilecek, taban ve tampon değişecek.
Asansöre Binerken Zaten Korkuyorum 10 Katlı Binadan Aşşagıya İniyoruz Buda Tuzu Biberi Oldu Zaten Gacur Gucur Bağıra Bağıra Gidiyorlar.
Sonda da belirttiğim gibi pek de mümkün değil ya. Yine de yardımcı olabilirim korkunuzu azaltmaya yönelik.
Mesaj otomatik birleştirildi:

asansör düşerken hocam nasıl durmamız gerek hava da mı yoksa olduğumuz yerde mi
Eğer ayarlayabilir iseniz tam vurmadan önce zıplamanız daha iyi olacaktır, eğer ayarlayamazsanız oluşacak basıncı düşürmek için yere uzanmak daha iyidir.

Asansörcü

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
738
İsim
Asansörcü
İlgilendiği Kategoriler
Asansör
küçük olduğu için max otururum zemin sıfır kat sayılıyor düştüğünde sıfır da mı duruyor daha aşağıya gidiyor mu
Ortalama 2 metre kuyu boşluğu vardır, biriken su oraya dolar. Ancak kayması durumunda en aşağı inmemesi için 1 buçuk metre uzunluğunda tampon, üstünde de 15-30 cm civarı sert plastikten tampon olur.

şahin doğan

80+ Platinum
güzel hikaye

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Bizim binadaki asansörlere her gün besmele çekerek biniyorum aynı korkuyla biniyorum çok garip bir his bakımsız bina ve asansörler. Asansör kazaları çok kötü oluyor, geçmiş olsun. Bu arada güzel anlatım +.

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
THEY CALL ME ANEX
Selamlar forum üyeleri. Bugün sizlere sabah yaşadığım ve gerçekten çok ilginç bir konu hakkında konuşacağım.

Sabah, saat 15:00 civarında 5 katlı bir binanın asansör motorunu değiştirmeye gittik. "Sıfır motor" diye gönderilen motoru taktık ve eski motoru kabine yerleştirmeye başladık. Ortalama 400 kilogram olmadan asansör bir anda motordan freni saldı ve kapı bile açık şekilde bir anda yüksek bir hızda aşağı kaymaya başladı. Ve düşündüğünüz gibi, ortalama 3 saniye sonra asansör çakıldı. Asansör içindeki 2 usta ise halen hayatta ancak kalça kısımlarında kırıklar oldu.

Zemin katta oturan bir abla "öldü çocuklar öldü koşun" diye bağırmaya başladı :D
Komik olan kısım ise, kapıyı açtığımızda iki ustada ağızlarında sigara çakmış asansörde oturuyorlardı :D
Ancak asansörün çakması sonucu çarpma plakası ortadan ikiye bölündü ve taban büyük hasar aldı.

Şimdi bu sizlere bir takım sorular uyandıracaktır. Nasıl çakıldı vb.

Bizlere "sıfır motor" diye gönderilen motor, yüksek ihtimal "sıfır" ayağına işlem görmüş motor. Çünkü eğer bir motor sıfır ise freninin salma ihtimali yok, salsa bile belli bir hızdan sonra kitlemesi gerek ancak kitlemedi. Aklınızdaki soru ise şudur diye düşünüyorum: "Bizim asansöre de böyle olabilir mi?"

Motor değişimi sonrası asansör yetkili servisiniz motor testleri yapar, testlerden sonra asansörünüz kullanıma açılır. Kontrol sırasında bir şey olur ise zaten açılmaz.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, sorunuz varsa sorabilirsiniz.
sigara kısmında kahkaha attım :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,846
Üyeler
166,844
Son üye
taha0909
Top Bottom