Neler Yeni

İnceleme Asus Tuf Gaming VG24VQ 23.6" 144Hz 1ms [İNCELEME]

Muammer Beytekin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,189
İsim
Muammer Beytekin
Dostum sana şunu diyeyim şuan kullandığın VA ile IPS arasında hiçbir fark yok o eskidendi ikisi de 1 ms mprt tepkime süresine sahip keşke IPS olan modelini alsaydın daha güzel olurdu, hayırlı olsun. Uzun uzun kullan.
Yalnız şunu da duydum eğer dediğiniz AOC 24G2U ise paneli çok kalitesiz diyen azımsanmayacak bir kitle de var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende dün Da2 sistemle beraber Asus vg24vq aldım normalde aoc 24g2u almayı düşünüyordum ips panel olduğundan dolayı ama abdullah abinin videosunu izlerseniz her şeyi çok iyi anlarsınız harika bir monitör
O monitör hakkında olumsuz yorumlar azımsanmayacak kadar fazla panel kalitesi ve ölü piksel şikyeti çok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Canberk
Asus Tuf Gaming VG24VQ 23.6" 144Hz 1ms İncelemesi;

3 Aylık Kullanım Sonucu Yapılan Bir Yorumdur

✔ 144 Hz ve gerçek 1 ms tepkime süresine sahip kavisli 24 inç tatlı mı tatlı bir monitör.
✔ Sağa Sola eğilip bükülebilen aşağı yukarı eğilip bükülebilen ve aşağı yukarı asansör sistemi olan kalkıp inen, 180 derece sağa sola dönebilen bir sistemi var ve bu özellikler size çok avantaj sağlıyor.
✔ Yazılımcılar sizide unutmamışlar pivot özelliğide mevcut bu monitörde.
✔ 350 cd (kandela) da ki renk cümbüşünün tadına varacaksınız, oyun oynarken olsun, film izlerken olsun efsane.
✔ Şimdi arkadaşım her şey güzelde neden VA panel dediğinizi duyar gibiyim... Eğer oyuncuysanız ve sizin için MS ( milisaniyeler) önemli ise TN ve VA paneller sizler için var. IPS panel film izlerken güzel hoşta oyundaki tepkime süresi üzerinde aşırı olumsuz etkileri olabiiliyor.
✔ VESA bağlantısı var. İlla duvara montaj yapmak şart değil sağlam çelik demir tripod monopodlarada montajlanabiliyor.
✔ Shadow Boost teknolojisi bir harika , artık benim için karanlık diye bir yer kalmadı 1-2-3-4 seviyeden oluşan bu teknoloji sayesinde oyunlarda haritada her taraf aydınlık.
✔ Manzara modu - Sinema modu- FPS oyun modu- Yarış modu böyle 7 adet modu var ve FPS oyunları oynayanları düşünüp 5 adet Nişangah (Crosshair) koymuşlar.
✔Titreşim engelleme (Trace Free) özelliğinden tut, mavi ışık filtresine kadar hatta ve hatta Vividpixrl ve ELMB özelliğide mevcut o ne kardeşim diyecek olursanız uzun uzun anlatmayacağım. Asus'un sitesinde anlatımı mevcut.
✔ Sonuç olarak bu kadar özelliği 3 aydır kullanmak çok heyecanlı ve çok eğlenceli herkese tavsiyemdir.
✔ Bu arada söylemeyi unuttum HDMI - DPI girişleri fazlasıyla mevcut ve 2 adet hoporlörü var ve bence bir odanın içinde insanın kulağını doyuracak dolgunlukta ses çıkarıyor. Hatta ve hatta monitörde kulaklık takma yeri bile mevcut.
✔ Ayarlar bölümü türkçe.

(bir yorumdan alıntıdır)
Hocam 1 ms'e çekince parlaklık düşüşü oluyor mu?

Bende dün Da2 sistemle beraber asus vg24vq aldım normalde aoc 24g2u almayı düşünüyordum ips panel olduğundan dolayı ama abdullah abinin videosunu izlerseniz her şeyi çok iyi anlarsınız harika bir monitör
1 ms'e çekince parlaklık düşüyyor mu ?

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,185
İsim
Jarvis-M

LalaMüfik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Melih k.
Dostum sana şunu diyeyim şuan kullandığın VA ile IPS arasında hiçbir fark yok o eskidendi ikisi de 1 ms mprt tepkime süresine sahip keşke IPS olan modelini alsaydın daha güzel olurdu, hayırlı olsun. Uzun uzun kullan.
keşke bunu kullansan siyahlar daha iyi

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,185
İsim
Jarvis-M
shadow boostu nereden açıyorsunuz acaba ben bulamadım sağ aşağıdaki menüde

Muammer Beytekin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,189
İsim
Muammer Beytekin
Evet var abisi VG249Q onuda ben kullanıyorum ıps sadece benimki gayet güzel mükemmel monitör
Aslında abisi sayılmaz Curved değil çünkü net abisi VG27VQ benim monitörün.

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,185
İsim
Jarvis-M

Muammer Beytekin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,189
İsim
Muammer Beytekin
yani ama bence flat daha iyi 24 de
Emin ol 1500R olduğu için kullanım olarak Curved küçük olmasına rağmen daha iyi duruyor ASUS Monitör olarak gerçekten kaliteli iş çıkarmış ikimizin de monitörü canavar gibi VA panelse dahi çok kaliteli VA panel kullanmış yani 6 aylık kullanıcı yorumum bu yönde en azından.

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,185
İsim
Jarvis-M
Emin ol 1500R olduğu için kullanım olarak Curved küçük olmasına rağmen daha iyi duruyor ASUS Monitör olarak gerçekten kaliteli iş çıkarmış ikimizin de monitörü canavar gibi VA panelse dahi çok kaliteli VA panel kullanmış yani 6 aylık kullanıcı yorumum bu yönde en azından.

benimde bende çok memnunum sadece benimkinin sağ tarafı tırnak kadar açıldı oda sonoyuncu yüzünden

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Tarık Balkı
merhaba ben e bu monitörden aldım ancak ekranda bir sarılık var gibi sanki. renkleri tam istediğim gibi ayarlayamadım neden acaba ?

MüslümGürses

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Asus Tuf Gaming VG24VQ 23.6" 144Hz 1ms İncelemesi;

3 Aylık Kullanım Sonucu Yapılan Bir Yorumdur

✔ 144 Hz ve gerçek 1 ms tepkime süresine sahip kavisli 24 inç tatlı mı tatlı bir monitör.
✔ Sağa Sola eğilip bükülebilen aşağı yukarı eğilip bükülebilen ve aşağı yukarı asansör sistemi olan kalkıp inen, 180 derece sağa sola dönebilen bir sistemi var ve bu özellikler size çok avantaj sağlıyor.
✔ Yazılımcılar sizide unutmamışlar pivot özelliğide mevcut bu monitörde.
✔ 350 cd (kandela) da ki renk cümbüşünün tadına varacaksınız, oyun oynarken olsun, film izlerken olsun efsane.
✔ Şimdi arkadaşım her şey güzelde neden VA panel dediğinizi duyar gibiyim... Eğer oyuncuysanız ve sizin için MS ( milisaniyeler) önemli ise TN ve VA paneller sizler için var. IPS panel film izlerken güzel hoşta oyundaki tepkime süresi üzerinde aşırı olumsuz etkileri olabiiliyor.
✔ VESA bağlantısı var. İlla duvara montaj yapmak şart değil sağlam çelik demir tripod monopodlarada montajlanabiliyor.
✔ Shadow Boost teknolojisi bir harika , artık benim için karanlık diye bir yer kalmadı 1-2-3-4 seviyeden oluşan bu teknoloji sayesinde oyunlarda haritada her taraf aydınlık.
✔ Manzara modu - Sinema modu- FPS oyun modu- Yarış modu böyle 7 adet modu var ve FPS oyunları oynayanları düşünüp 5 adet Nişangah (Crosshair) koymuşlar.
✔Titreşim engelleme (Trace Free) özelliğinden tut, mavi ışık filtresine kadar hatta ve hatta Vividpixrl ve ELMB özelliğide mevcut o ne kardeşim diyecek olursanız uzun uzun anlatmayacağım. Asus'un sitesinde anlatımı mevcut.
✔ Sonuç olarak bu kadar özelliği 3 aydır kullanmak çok heyecanlı ve çok eğlenceli herkese tavsiyemdir.
✔ Bu arada söylemeyi unuttum HDMI - DPI girişleri fazlasıyla mevcut ve 2 adet hoporlörü var ve bence bir odanın içinde insanın kulağını doyuracak dolgunlukta ses çıkarıyor. Hatta ve hatta monitörde kulaklık takma yeri bile mevcut.
✔ Ayarlar bölümü türkçe.

(bir yorumdan alıntıdır)
Aynı monitörü 1 yıldır kullanıyorum mükemmel

merhaba ben e bu monitörden aldım ancak ekranda bir sarılık var gibi sanki. renkleri tam istediğim gibi ayarlayamadım neden acaba ?
Monitörün arkasında ki tuslardan ayarlayabilirsiniz

Top Bottom