Sehmusaydin
80+
Merhabalar , kendi kendime koyduğum dikkat dağınıklığı olarak nitelendirdiğimiz bir sorun ile karşı karşıyayım . Kendime bu tanıyı koyma sebebim aslinda uzun surelere tekabul ediyor fakat başlarda onemsemedigim için zamanla birikti , birikti ve su an artık taşma noktasına geldi diyebilirim . Bu kadar sorun edilecek ne var diyebilirsiniz , çok uzatmadan açıklamaya çalışayım. 8. Sınıfta pandemi ile hayatıma buyuk olcude zarar vermeye başlayan sosyal medya ve ergenlik hazlari beni ilerleyen yılların yasanacaklari için haberdar etmişti aslında . Surekli bir şeyleri ertelemek , beynime bir anlık dopamin uğruna verdiğim zararlar yani bunların haddi hesabi yok . Şimdi mi aklına geldi diyeceksiniz . Evet , maalesef ki şimdi aklıma geldi , cunku yaşım ilerlerikce nasıl davranacagimi bildiğim icin bunlardan da pişmanlık duymuyor degilim . Bu pişmanlığım lise 2. Sınıf bitene kadar hatta lise 3. Sınıfın ortalarina kadar devam etti . Şimdi bunun ne alakası var derseniz izninizle olayın asil derinliğine giriyorum . Bildiğiniz gibi dopamin beynimizde çok hızlı salgılanır . Bu sayede biz de ulaşılması kolay ve bizi yatıştırdığı için birnevi anlık olarak sakinlestirip beyine mutluluk hormonunu verdiği için bırakmıyoruz . E kardesim 8. Sinifa kadar sen nasıl geldin derseniz , o zamanlar sosyal medyam yoktu bu yüzdende sıkılmayı biliyorduk . Bu gunlerde hangimiz açıp bir kitap okuyabiliyoruz ? Hangimiz ailemizin bize söylediklerini tam anlamiyla yerine getiriyoruz ? Hangimiz telefonda video kaydirmayi bırakıp hayallerimize odaklanabiliyoruz ? Bunlara engel olan tek şey Sosyal medya ve bizi bu ortama hapsedenler . Peki nasıl kurtulacağız derseniz inanın ben de bu sorunun cevabını bulabilmek adına buradayım . İnternette gördüğüm bir yazıyı odaklanip anlayarak okuyamıyorum . Youtubeda bir videoyu baştan sona ileri sarmadan izleyemiyorum , ve bunu shortsta dahi yapıyorum acelem olmamasina rağmen. İste bunlar anlık dopamin ihtiyacının ortaya çıkardığı sonuç . Az sure Maksimum Haz . Psikolog bir ablaya sahip olmama rağmen derdimi gidip paylaşamıyorum . Biliyorum ki onun çabası da yeterli degil. Sizce ne yapmalıyım , istedigim üniversite için herşeyi yapmaya hazırım ama masanın başında oturup yarim saat bile ders yapamıyorum , bir paragraf sorusunu tam anlamıyla odaklanarak cozemiyorum. Ne zaman duzelecek bu ? Kurtulabilen var mi ?