Bahsetttigin şey forex gibi bişey mi hocamgençler borsa oynamak harammı
Yatırım yaptığınız şirket haram işler yapıyorsa (faiz , kumar , alkol satışı vs.) kazancınız haram. Yapmıyorsa sorun yok helaldir.gençler borsa oynamak harammı
Herkes farklı bişey yazmış bir sonuca varamadım malesef
Aslında pek çok etken var, niyetinizden tutun firmanın işleyişine kadar.Herkes farklı bişey yazmış bir sonuca varamadım malesef
Hocam haram değildir sonuçta sen 1 şirkete ortak oluyorsun tabi bu şirketinde haram para döndürmemesi lazım.Herkes farklı bişey yazmış bir sonuca varamadım malesef
Yatırım yapacagın sirkete baglı direkt olarak haram yollarla kazanmıyorsa parasını sende yatırımcı olmus oluyorsun. Ama bu konunun ucu çok açık cünkü neredeyse tüm sirketler kredi faizi ödedigi icin caiz degil.gençler borsa oynamak harammı
Yani cok takılıyorsan bunları düsünmek zorundasın ha eger takılmıyorum o kadar diyorsan sirketn isini helal kazanmasına bakYatırım yapacagın sirkete baglı direkt olarak haram yollarla kazanmıyorsa parasını sende yatırımcı olmus oluyorsun. Ama bu konunun ucu çok açık cünkü neredeyse tüm sirketler kredi faizi ödedigi icin caiz degil.