Neler Yeni

Borsa ve Hisse Senetleri Analiz ve Muhabbet Konusu [2025- %♾️]

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
504
İsim
Tekin Ayber
TARKM hisse senedi şuan en dip seviyeye inmiş durumda ve dipten de 3 gündür güzel yükselişlerle yönünü yukarı doğru yöneltmiş durumda:

tarkmhedef.png

Yarın belli bir oranda bu hisseyi hedefleyeceğim gibi, hedef alış fiyatını 364 TL olarak düşünüyorum ama hedef gün içi hesaplamalarla değiştiğinden kesin bir şey de diyemiyorum fakat yükselişini sürdürüceğine inanıyorum :) Yarın ASELS'i takip edip, TARKM belli oranlarda alarak duruma bakacağım, açıkçası TARKM den umutluyum, çünkü son 3 gündür güzel sinyaller verdi ve en düşük dipten koptu...

Eğer Borsa zirvelere doğru yükselişini bozmaz ise TARKM iyi kazanç sağlar, borsa da genel olarak takip edilmeli çünkü düşüş rüzgarı tüm hisseleri önüne katıp düşürebilir...

Son düzenleme:

Farex

80+ Silver
Türkiye de borsadan kazanç sağlamak çok zor uzun vadede getirdiği paranın hayrı olmaz. Kimse ümitlerle girmeisn batar yoksa.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
504
İsim
Tekin Ayber
Hiçbir işte bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz, her işin bir yolu, matematiği, kanunu veya hilesi vardır... Borsada hep kazanan tayfa, büyük hileci patronlar nasıl zengin oluyorlar yoksa hiç düşünen var mı? Teknoloji çağındayız ve artık yapay zeka ile borsada işlemler yapılabilmekte, çok .çok yüksek karlar elde edenler var bu yöntemle, bizde tabii olarak böyle olanaklar yok ama matematik bilirsen ve biraz da istatistikten anlarsan, az da bilgisayarda hesap yaptırabilirsen en azından kendine yetecek kadar para kazanabilirsin... Her işin bir çözümü, mantığı vardır, akıl yürütmek gerek .

Farex

80+ Silver
Hiçbir işte bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz, her işin bir yolu, matematiği, kanunu veya hilesi vardır... Borsada hep kazanan tayfa, büyük hileci patronlar nasıl zengin oluyorlar yoksa hiç düşünen var mı? Teknoloji çağındayız ve artık yapay zeka ile borsada işlemler yapılabilmekte, çok .çok yüksek karlar elde edenler var bu yöntemle, bizde tabii olarak böyle olanaklar yok ama matematik bilirsen ve biraz da istatistikten anlarsan, az da bilgisayarda hesap yaptırabilirsen en azından kendine yetecek kadar para kazanabilirsin... Her işin bir çözümü, mantığı vardır, akıl yürütmek gerek .
dediğim gibi uzun vadede her türlü kazanırsın senelerce tutmaktan bahsediyorum tabi sağlam ileriye dönük firmalardan ama bi kaç aylık ynai kısa vadede kazanç bitik durumda hatta geçen sene ile bu sene neredeyse aynı paralarda ben fazie koysam daha fazla kazanırdım öyle kıytırık hisselerden almam ve senelerdir buişin içindeyim. Küçük paralarla da girmiyorum bu işlere milyonları yatırıyorum. Kısacası kısa vadede tr borsasında kazancı unutsun herkes çok nadir dnek gelir ama genelde hüsran olur.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
504
İsim
Tekin Ayber
10 mart 2025 pzts saat 12:14

Durum itibari ile TARKM %3 ve hatta sabah daha fazla yükseldi:

2025-03-10_12-13.png

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
504
İsim
Tekin Ayber
10 Mart 2025 pzts Kapanış:

2025-03-10_18-06.png

ALTNY ve TARKM, PATEK hisseleri güniçi güçlü yükselişler sergilediler... ASELS idare eder gibiydi. SAFKR istikrarlı yükselişine ara vermeden devam ediyor.
:)

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı
günlük analizle güzel kucağa alıyolar bence uzun çok uzun vade düşünerek yatırım yapıyorum ben

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
504
İsim
Tekin Ayber
günlük analizle güzel kucağa alıyolar bence uzun çok uzun vade düşünerek yatırım yapıyorum ben
Ben teknik analiz ve hesaplamalarım uygun ise günlük değil de haftalık-aylık yatırımı daha çok severim fakat bazen sevdiğim hisseler alıma elverişli olmayınca günlük küçük de olsa kar elde etmeyi de düşünebiliyorum çünkü özellikle bazı hisseler zik zak çizmeyi severler ve uygun yerlerden alırsanız yükselişleri gayet güzel para bırakıyor. E tabi arada zarar da yeriz ama genel itibari ile karlılık oranımız yüksekse bir sorun yok, durum gayet normal kabul edilir.

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı
Ben teknik analiz ve hesaplamalarım uygun ise günlük değil de haftalık-aylık yatırımı daha çok severim fakat bazen sevdiğim hisseler alıma elverişli olmayınca günlük küçük de olsa kar elde etmeyi de düşünebiliyorum çünkü özellikle bazı hisseler zik zak çizmeyi severler ve uygun yerlerden alırsanız yükselişleri gayet güzel para bırakıyor. E tabi arada zarar da yeriz ama genel itibari ile karlılık oranımız yüksekse bir sorun yok, durum gayet normal kabul edilir.
size katılıyorum fakat benim karakterim trade için uygun değil malesef biraz sabırsızım ve kendimi tutamıyorum parayı atıp unutmak en iyisi benim için

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
504
İsim
Tekin Ayber
size katılıyorum fakat benim karakterim trade için uygun değil malesef biraz sabırsızım ve kendimi tutamıyorum parayı atıp unutmak en iyisi benim için
Aynen ben de size katılıyorum çünkü sabırsız olunca ve düşüşlerde korku çok yaşayınca yani duygularımızı yönetemeyince hep yanlış sonuçlar doğuyor ... Bunun için ben durmadan kendime telkin vermeye çalışıyorum, duygularla değil daha çok akılla, matematikle, istatistik ve doğru gerçek haberlerle hareket etmeye çalışıyorum :D Ama artık olduğu kadar yolumuz var :) İlk başlarda hep zarar ediyordum şimdi kar elde edince ve şanstan çok oturmuş bir iki kurala göre hareket edince kendimi daha güvenli bir yatırımda görebiliyorum. Mesela benim bilgisayardaki hesaplamalarım bana ilk başta hisseye girdiğimde uygun yerden almamı kolaylaştırıyorlar ve ayrıca hisseyi aldıktan sonra hem günlük hem de haftalık seyre göre işaret verip, satış noktalarının önceden sinyallerini verebiliyorlar... Aslında bu tür sinyaller verebilen fonksiyonlar, indikatörler var ama bunları da çoğu kimse tam yerinde ve zamanında uygun ayarlarla kullanmayı bilmiyorlar, biraz da eğer kendi fonksiyonunuzu şekillendirebilirseniz o zaman borsada korku daha az oluyor. Mesela ben bugün ALTNY hissesi aldım, aldığım noktadan ötürü çok hafif zarardayım şuanda fakat yarın bu hissenin bilanço açıklama günü ve inşaAllah olumlu beklenti piyasada hakim ve eğer güzel rakamlar gelirse çok güzel kar bırakacağını tahmin ediyorum. Eğer bir aksilik olursa fazla zarar etmeden hesap fonksiyonum beni uyarıyor ve zararım büyük olmadan hisseyi satabiliyorum. İşte böle :) Eğer bir güvendiğiniz kural veya yöntem geliştirebilirseniz daha az korku yaşarsınız ve çok daha fazla kendinize güven duyarsınız.

Farex

80+ Silver
Bu konular insanların çok yanlış yola sürükleyip paralarını kaybetmesine bile sebep olabilir. Konuda çok eksik anlatım var ve bu işler çok kolaymış yok haftalık aylıkta güzel kazançmış bunların hepsi fasa fiso artık kısa vadede en az 6 ayda net bir kazanç nadirdir kazanırsın bist düşer bist artar şiketin hissesi düşer bu oran çok dengesiz o yüzden kendi kapıldığın hayalleri böyle ballandıra ballandıra anlatma millet de giriyor sonra vay düştü zararettim diyip panikle satıyorlar.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
504
İsim
Tekin Ayber
İnsanlara borsa hakkında görüş beyan edip, onların görüşlerini alıp değerlendirmek, bu konularda muhabbet etmek ne zamandan beri yanlış yollara sürükleyecek kadar suç oldu. Borsa zaten devletin, devletin kontrolünde işlem yapılan bir merci... Burada her türlü konuda borsa ve hisse değerlendirilmesi yapılabilir, senin hoşuna gitmeye de bilir ama belki bir iki kişinin işine yarayabilir. Zaten mesajlarımda her zaman uyarıyorum, bilmeden, iyice öğrenmeden ve yeteri kadar tecrübe sahibi olunmadan borsada işlem yapmamak gerek diye sadece burda değil başka konularda da yazdım. Yani buradaki eleştirine kesinlikle katılmıyorum.

Bir de çok eksik var demişsin anlatımda, o kısmı tam anlayamadım..? Nerede, hangi kısımda nasıl eksik anlatım mevcut? Ayrıca bu konuda fikir ve değerlendirmelerimizi paylaşıyoruz, kesinlikle borsa danışmanlığı yapmıyoruz. Bunu da tekrar tekrar burada da belirtmiş olayım.

Bazı kişiler günlük daha çok kazanır, bazıları orta vadeli kazanır bazıları da uzun vadeyi sever... Ama bu çeşitlilik bir gerçektir, sence doğru olmayabilir ama bu gerçek. Şuna katılırım, borsada günlük işlem yapıp kar elde etmek en zorudur fakat herkes hep zarar, hep zarar yapacak diye de bir kanun yoktur. Günlük oynayarak ekmek yiyen çok kişi olduğu gibi, günlük de oyanayıp, uzun vadede de oynayıp batan da çok kişi vardır. BORSA gerçekten RİSKTİR, çoğu kişi batar, bazılarının kaybından dolayı psikolojisi altüst olur, bu konuda haklısın. Ama kısa vadede, haftalık, aylık kazanmak hayaldir demek olayı çarpıtmaktır. Mesela savunma şirketlerinden ASELS (Ki benim konuyu açtığımdan beri en sevdiğim hissedir) hem 6 aylık, hem aylık hem haftalık hem de günlük neredeyse hep kazandırdı ve hala da kazandırmaya devam ediyor... Bu gerçeği yazmak ballandıra ballandıra hayal satmak değildir. Bu bir olmuş yaşanmış gerçeği ifade etmektir.

Hem son cümlende öyle bir ifade kullanmışsın ki sanki fareli köyün borsacı kavalcısı benmişim de herkes sürü pisikolojisi ile borsaya bu yüzden girip, neyi varsa neyi yoksa batıp çıkıyormuş :rolleyes: Bu biraz çarpıtma olmuş.
Mesaj otomatik birleştirildi:

11 mart 2025 salı, borsa kapanış verileri:

2025-03-11_20-23.png

ASELS yine doludizgin, tutabilene aşk olsun :)
ALTNY ilk önce silkeledi sonra baya iyi yükseldi ve kapanışa doğru da kar satışları geldi, kapanıştan sonra da bilançosu açıklandı. Ben ne olur olmaz ALTNY hisselerini bozdurdum. ASELS ayrıca Milli Savunma Bakanlığı ile yeni sözleşme imzaladı haberi gelince coşmuştu, not olarak burda dursun. Yarın ASELS üzerine bi miktar alım yapmak istiyorum, ASELS düşerse biraz alım fırsatı doğabilir. Şuan borsada ASELS gibi hiç bir hisse yok, tek başına hem borsayı taşıyor hem de bazılarına rekor karlar sağlıyor...

Son düzenleme:

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
504
İsim
Tekin Ayber
2025-03-12_18-27.png

12 mart 2025 çarş günü kapanışı...

Bugün en iyi primi PATEK yaptı. ASELS daha çok düşüş sinyali verdi. ALTNY bugün de sert düşüşler sergiledi.
ASELS yarın takibe devam, güzel noktalara gerilerse alım için fırsat olabilir fakat bu alım düşüncem daha çok günlük işlemler içindir, orta ve uzun vadede hala ASELS yükseliş sinyaline devam etmekte.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,077,698
Üyeler
171,243
Son üye
L1N1
Top Bottom