Bu arada; Uncharted 4: A Thief's End Uncharted: The Lost Legacy Bu iki oyunu ayrı ayrı PS Plus menüsünden indirebiliyorum ama sizin yazdığınız gibi tek paket olanın grafikleri sanırım daha iyiymiş, oynanışa vs bazı iyileştirmeler varmış, ilk defa oynayacağımdan dolayı, "koleksiyon paketi" olarak geçen paketi oynamak istiyorum. Ne yapabilirim? Playstation Türkiye çağrı merkezini arasam bu konuya müdahale edebilirler mi? Ya da tüm konuyu ben mi yanlış anladım emin değilim.
Cevap:
Servetini Aramaya Hazır Mısın
www.playstation.com
Ben tek tuşla PS5 de indirdim tekrardan bir deneyin çözmeniz lazım bu sorun değil çünkü kütüphane de oyun var eğer çözemezseniz PS App uygulamasın dan indirin oyunu.
Alıntıyı görüntüle
Mesela bilgisayarda Gamepass de kullanıyorum. Gamepass'e bir oyun geldiğinde ne zaman geri kaldırılacağına yine Gamepass karar veriyor. Çok uzun süre kalabiliyor mesela 6 ay da kalabiliyor, 2-3 ay sonra da kaldırılabiliyor.
Cevap:Evet PS Plus siteminde de oyunlar kalkıyor ama Game Pass gibi değil yani oyunlar sistem çıktığından beri artıyor Game Pass de artmıyor aynı sayıda kalıyor.
PS+ Extra = 509 PS5/PS4 oyun var Xbox Game Pass de = 368 Xbox Series/Xbox One oyunu var.
burada PS1 PS2 PSP ve PS3 oyunları sayılmadı aynı şekilde Xbox tarafında Xbox 360 ve Xbox Original oyunları sayılmadı yani sistem olarak PS Plus da daha güncel ve daha fazla oyun var kaliteyi katmıyorum bile bunu yazmamın sebebi bazı arkadaşlar hala Game Pass de daha güncel ve daha fazla oyun olduğunu iddia etikleri için açıklama olsun diye yazdım.
1) Klasikle kataloğu var. Klasikler kataloğundaki oyunların yarısı Türkiye'de yok. Mesela God of War 3 var, 1-2 malesef yok.
Cevap: Evet Türkiye de maalesef yok ama ileride açılma ihtimali var Türkiye de sadece PS1 PS2 ve PSP oyunları oynanıyor PS3 oyunları oynanmıyor şu anlık.
2) Playstation Plus Koleksiyonu var, orada 19 oyun vardı, Mayıs ayında kaldırılacakmış, kütüphaneye ekledim. Mayıs ayından sonra bile kütüphaneye eklediğim için Plus üyesi olduğum sürece oynayabilecekmişim.
Cevap: Evet eklediyseniz oyunları ömür boyu sizin hesabınızdan kalkmaz o oyunlar sizin oldu ama oynamak için Plus şart tabi.
3) Ubisoft klasikleri ve normal "Oyun kataloğu" var. Bu, içerisinde yüzlerce oyun olan normal "Oyun kataloğu" ve "Ubisoft klasikleri" hakkında Playstation buradaki oyunları kafasına göre ekleyip çıkartıyor diye biliyorum. Şimdi bu 2 listeden oyun çıkartacağı zaman şu tarihte şu oyunları kaldıracağız gibi bir kayıtlı mail adresimize mail vs gönderiyor mu yoksa bir sabah uyandığımızda çat diye kaldırılmış olduğunu mu görüyoruz?
Bu arada bu 2 listedeki oyunlar kütüphaneye eklenemiyor, direkt plus sayesinde indir butonu çıkıyor ve indirilebiliyor. Eğer çat diye kaldırıyorsa indirilmiş oyun silene kullanılır mı yoksa ona da erişemez miyiz? Kaldırılma ihtimaline karşılık, kendimce önemli diyeceğim oyunları cihazda indirilmiş vaziyette tutmam mı daha mantıklı olur?
Cevap: Kalkacak oyunları çok kolay öğrenmeniz PS App uygulamasın dan görselde işaretli bölümden görebiliyorsunuz tabi tarih hiç göremediğiniz oyunlar oyunların yakın tarih de kalkmayacağı anlamındadır bu tarih gözükmesi genellikle oyunun kalkmasına 1 ay kaldığında gözüküyor. Oyunların süresi dolduğunda kilitleniyor ve giremiyorsunuz yani silmeniz daha mantıklı olur oyunu satın almaya yönlendirecektir sizi sistem oyuna giremeye çalıştığınızda.
4) "Aylık oyunlar" Bunu gerçekten anlayamadım. Bunu okuma yazmayı yeni öğrenmiş birine tarif eder gibi tarif edebilir misiniz?
Bunun hakkında bildiğim bilgi: Her ay irili ufaklı farklı sayılarda oyun ekleniyor.
Bugün sizden öğrendiğim bilgiye göre "Aylık oyunlar" kategorisindeki oyunlar da yine paket çeşidine göre değişiyormuş. Mesela Essential paketine "Battlefield 2042, Minecraft Dungeons, Code Vein" oyunları eklenmiş. Ekstra'ya bunlara ek olarak farklı oyunlar, Deluxe'e ise bu 2 sine ek olarak klasiklar kataloğuna oyunlar eklenmiş.
(Kurguladığım ilk ihtimal) Şimdi bu 4. maddedeki "aylık oyunlar" isimli oyunları kütüphaneye
o ay içerisinde eklersek istediğimiz zaman, mesela 9 ay sonra bile istediğimiz zaman Plus üyeliğimiz olduğu sürece oynayabiliyor muyuz? (ikinci ihtimal) yoksa o 30 gün içerisinde mi oynayabiliyoruz sadece? (üçüncü ihtimal) Ya da o 30 gün içerisinde indirmişsek, o ay geçtiken sonra cihazda inik olduğu sürece mi oynanıyor?
Aklıma dördüncü ihtimal gelmedi. Hangisi doğru ya da doğru bilgi nedir ben de bilmiyorum.
Eğer kurguladığım ilk ihtimal doğruysa ve Türkiye'de Playstation Plus Deluxe ilk defa 2022 Haziran ayında çıktığı için ve ben ilk defa Mart ayında Playstation Plus Deluxe aldığım için Haziran 2022 ve Şubat 2023 arasındaki 8 ay boyunca verilen aylık oyunları kütüphaneye ekleme şansını bir nevi kaçırmışım demek oluyor dimi?
Cevap: Asında çok kolay en basit şekilde anlatacağım 3 tane satın alabileceğiniz üyelik paketleri var bunlardan ilki ESSENTİAL yani bildiğimiz düz Plus üyeliği bu yıllardır her ay 3 oyun veren ve online oyunları oynamamıza yardımcı olan PS Plus sisteminin yeni adı yani bu yüzden ilk sisteme bakmanıza bile gerek yok ikinci paket EXTRA bu paket de ise artık yüzlerce oyun kütüphanesine erişebiliyoruz PS4 PS5 oyunlarını bu paket sayesinde oynayabiliyorsunuz. gelelim son paket olan DELUXE bu paketin avantajı PS1 PS2 VE PSP oyunları gibi dursa da remastered olan ve remake olan oyunlar da bu sisteme dahil yani en mantıklısı DELUXE paketini almanız üyelik planlarında.
(Evet aylık verilen oyunları ekledikten sonra kütüphanenize ömrünüz boyunca istediğiniz tarihte oynayabiliyorsunuz ama tarih geçmiş ise o oyunu ekleyemezsiniz gidiyor çünkü yerine diğer ayın oyunları geldiği için.)