Neler Yeni

Bu Olay İçimi Çok Sıkıyor

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Arkadaşlar beni bilen bilir böyle konular açmayı sevmem açanlara da kızarım hatta (çok açanlara) ve sizi de sıkmak istemem ama içimi dökmek istiyorum. Kusura bakmayın lütfen. Kısaca ülkenin halinden bahsedeceğim duruma göre devamını okuyabilirsiniz.
Bu ülkenin durumu nedir böyle? Cidden bir düşünün ülke nereye gidiyor? Her şey 2012 senesinden sonra bozuldu. Her şey yavaş yavaş kurbağanın suya atılması deneyinde ki gibi oldu. Bir anda değil yavaş yavaş. O zamanlar insanlarda böyle geçim derdi yoktu millet rahattı, mutluydu, yüzü gülerdi. Şimdi öyle mi? Eskiden babam bana 2 TL verdiğinde neler neler alırdım ama şimdi 2 TL'ye hiç bir şey gelmiyor bir yere en azından sahile bile gideceksen en az 20 TL olacak cebinde. Kurlara, altına, vergilere, adalet sistemine, eğitim sistemine, halkımızın çoğunun beyin yoksunu, düşünmekten uzak, oluşuna, oyun fiyatlarına parça fiyatlarına, enflasyona, market fiyatlarına her şeye bakın. Bir baba çocuğuna istediği şeyi alamıyor diye intihar ediyor, bir yerde kadınlar öldürülüyor, bir yer de bir genç hayali daha yüksekler de olması gerekirken bir bilgisayarın hatta ve hatta (keşke bilgisayar hayali olsaydı) bir oyun alabilmenin hayalini kuruyor. Eskiden olsa harçlıklarımızdan kısar ve "BİR İNSANIN ZEVK İÇİN ALABİLECEĞİ HERHANGİ BİR ŞEYİ" alabilirdik mesela "OYUN, BİLGİSAYAR VE KONSOL" gibi. Ama ülkemizde yokta yok. Adalet yok, eğitim sistemi yok, adam akıllı devamlı sürdürülebilir ekonomik model yok, adam akıllı yönetecek insan yok, insan hakkına değer veren yok, işçinin hakkına değer veren yok, düşünen insanımız neredeyse yok, ülkemizi bir yere getirmek için çabalayan bir gençlik yok (neredeyse)... Bu ülke nereye gidiyor, bana bunu söyleyen güzel dostlarım, artık psikolojim kaldırmıyor cidden. Kimse kusura bakmasın bu arada ama vatanımızı ne kadar seversek sevelim bu vatan sevgisi de bir yere kadar. Umarım bu ülkede düzelme uğruna bir umut çıkar ve ülke kurtulur öbür türlü umarım hak eden herkes çok iyi yerlere gelir ve rabbime dua ediyorum Allah inşallah bana istediğim bir ülkede istediğim mesleği icra etme imkanı verirde en azından benim çocuklarım ve neslimin hayatı kurumaz, çünkü artık bu ülkede yaşanmaz... Diyeceklerim bu kadar kendinize iyi bakın dostlar, sağlıcakla kalın.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Neler alırdın?

2013 yılında büyük cips 2-3 TL idi.

Tabi o zamanlar 50 kuruşa ev alırdık :cool:

Bir yemek yesen 50 TL :D
O kadar doğru ki. Bim de falan büyük cipsler 1.25 ti çok iyi hatırlıyorum.

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,765
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Eskiden (1 Yıl bile olmadan önce)
3 Paket Trileçeyi 5 TL ye alırdım
Şimdi Restorantta dilimi 5 TL den fazla zaten Trileçenin

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Almanya'da çocuk 400 Euro biriktirerek KENDİ BAŞINA BenQ XL2546 alabiliyor. Ama ben 400₺'ye 60Hz monitör bile alamıyorum...
onu da geç adam 500 e PS5 alıyor biz burada 500 e kolunu bile alamayız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eskiden (1 Yıl bile olmadan önce)
3 Paket Trileçeyi 5 TL ye alırdım
Şimdi Restorantta dilimi 5 TL den fazla zaten Trileçenin
ondan da pahalı kk bim de bile anca 4 tl

Çikohan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
dd
onu da geç adam 500 e PS5 alıyor biz burada 500 e kolunu bile alamayız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ondan da pahalı kk bim de bile anca 4 TL
Bana çok koyuyor be abi... Neden ben bu ülkedeyim yahu? Onların benden ne farkı var?

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Bana çok koyuyor be abi... Neden ben bu ülkedeyim yahu? Onların benden ne farkı var?
Ben bu ülkede yapamıyorum agalar gidecem norveçe ya da ingiltereye oralar sakin artık para da değil huzur istiyorum sadece huzur

Çikohan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
dd
Ben bu ülkede yapamıyorum agalar gidecem norveçe ya da ingiltereye oralar sakin artık para da değil huzur istiyorum sadece huzur
Kim oraya gitmek istemiyor ki... Ama orada bedavaya mı yaşayacaksın? Belirli bir paran olması gerek.

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Kim oraya gitmek istemiyor ki... Ama orada bedavaya mı yaşayacaksın? Belirli bir paran olması gerek.
valla doktor olup bu ülkeden gidiyim bir daha uzun süreli gelenin. o kadar diyoum.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
Hocam norvece gideceksen ve yağmur yağmasını seviyorsan norvecin bir tane sehri vardı 360 gün garanti yağmur yağıyordu oraya gidebilirsin

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Hocam norvece gideceksen ve yağmur yağmasını seviyorsan norvecin bir tane sehri vardı 360 gün garanti yağmur yağıyordu oraya gidebilirsin
Ben kar istiyorum yağmurdan nefret ederim. Islanmayı hiç sevmem de.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,321
Üyeler
161,435
Son üye
özgür41
Top Bottom