Öneri Bu ram krizi ne olacak

Talha0

80+
Reaksiyon skoru
96
Arkadaşlar malum ram fiyatları gittikçe dahada pahalı oluyor yakın zamanda laptopum satılacak gibi eğer satarsam altın almayı düşünüyorum yaklasik 7-8 ay sonrada altınları bozup bir kasa dizerim ama şuan bile ram fiyatları baya yüksek ileride bu ne olur

Arkadaşlar malum ram fiyatları gittikçe dahada pahalı oluyor yakın zamanda laptopum satılacak gibi eğer satarsam altın almayı düşünüyorum yaklasik 7-8 ay sonrada altınları bozup bir kasa dizerim ama şuan bile ram fiyatları baya yüksek ileride bu ne olur
Altın alma direk toplamaya başla

yazın daha da artıcak diyorlar ama bilemessin ki kanka yani
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bence sen nasıl istiyorsan öyle yap

Geçecek bu da mining döneminde ekran kartlarının uçtuğu gibi

rtx 6000 serisi en erken 2028 de bekleniyo. ram ve ssd ler zort ekran kartları zort her şey zort

Gördüğüm kadarıyla birçok kişi RAM fiyatlarının 2027 başlarında dengeleneceğini, 2027 ortalarına doğru ise ciddi bir rahatlama yaşanacağını söylüyor. Açıkçası ben de bu görüşe katılıyorum. Zamanında mining yüzünden ekran kartı piyasasında yaşanan dalgalanma, bugün RAM tarafında yaşananlara oldukça benziyor. DDR4 üretiminin kademeli olarak azaltılması ve DDR5’in iyice yaygınlaşmasıyla birlikte, arz–talep dengesinin fiyatları aşağı çekeceğini düşünüyorum.

Altın alma direk toplamaya başla
Hocam bende isterdim ama satınca bütün para olmuyor yani altın düşünce Alican artınca birazda ben koyup toplamak istiyorum

Gördüğüm kadarıyla birçok kişi RAM fiyatlarının 2027 başlarında dengeleneceğini, 2027 ortalarına doğru ise ciddi bir rahatlama yaşanacağını söylüyor. Açıkçası ben de bu görüşe katılıyorum. Zamanında mining yüzünden ekran kartı piyasasında yaşanan dalgalanma, bugün RAM tarafında yaşananlara oldukça benziyor. DDR4 üretiminin kademeli olarak azaltılması ve DDR5’in iyice yaygınlaşmasıyla birlikte, arz–talep dengesinin fiyatları aşağı çekeceğini düşünüyorum.
Ram tarafında 2.el tercih edilirmi

Bunlarda geçer değerli maden değil bir şey değil nadir element rezervde değil. Üretimi bilerek kısıyor y’vşaklar. Yoksa hem ai’a hemde dünyadaki tüketicilere yetişecek kadar ram basmayı bilirler. İşlerine gelmiyor.

Ben asıl 2028 seçimini merak ediyorum. Seçime kadar çözülecek mi çözülmeyecek mi kriz bakalım

Nolucak bilmem ben birazdan 16 gb ddr5 alıcam 1 tane kasaya 32 gb yapıcam mis gibi

son zamanlarda bir şey bi anda aşırı şişiyor sonra sönüyor. Mesela yaşadığımız altın gümüş. 2009 Ev krizi tarzı muhabbetler.
Yapay Zeka da böyle bi balon mu? Tükettiği ramin bir sınırı var mı? Eğer varsa 1 seneye darboğazdan kurtuluruz.
Ama eğer ki balon değil de Ram e olan ihtiyacının bir sonu yoksa rami sömürdükçe sömürmek istiyorsa o zaman işimiz zor.
Kendi fikrim budur, şuanda ya bir balon aşırı şişiyor ya da yeni bir sanayi devrimi gerçekleşiyor.

Sistemi kullanmayacaksan kesinlikle dizme çok fiyat kaybı yaşarsın. Kullanacaksan hemen diz derim. Rami ve ssdyi 2. el alırdım ben olsam.

Hocam bende isterdim ama satınca bütün para olmuyor yani altın düşünce Alican artınca birazda ben koyup toplamak istiyorum

Ram tarafında 2.el tercih edilirmi
Kesinlikle tercih edilir, şu an piyasada en mantıklı seçenek zaten 2. el. Ancak bu, her 2. el RAM alınır demek değildir. Önce mutlaka test edilir, sonra alınır. RAM’lerde mekanik parça bulunmadığı için genellikle ya tamamen bozuktur ya da tamamen sağlamdır. Kısmen bozuk olma ihtimali çok düşüktür, bozuksa zaten mavi ekran, reset veya açılmama gibi sorunlar yaşatır. Sağlamsa da aynı performansla uzun yıllar sorunsuz şekilde çalışmaya devam eder.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,279
Üyeler
188,559
Son üye
Targerion
Geri