Neler Yeni

Bugünün dinleri yarının mitolojisi mi?

alex jensen

80+ Silver
ayn knk insanlık ilerlerse din gereksiz(!)akıllı insan ateist olur (!)

Sami Järvi

80+ Silver
vahiy dinleri asla mitoloji haline gelmez ama insanlığın dinden uzaklaştığı dogrudur

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Eski insanların inanışlarına bugün baktığımızda aşırı saçma olduğunu görüyoruz. Sizce bundan yıllar sonra o çağın insanları bizim inanışlarımıza gülerler mi?
3 semai din hariç yüksek ihtimal
bu üç sema dinde ise bu riski en az islam yaşayacaktır nedeni halen orjinal olarak değişmeden ulaşmasıdır

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Eski insanların inanışlarına bugün baktığımızda aşırı saçma olduğunu görüyoruz. Sizce bundan yıllar sonra o çağın insanları bizim inanışlarımıza gülerler mi?
İnsanlığın tarihinden beri farklı inanışlar farklı dinler gelmiş geçmiş.
Mantığın zamanı olmaz.
O yüzden bir şeye inanırken dikkat etmen lazım.
Monoteist yapıdaki dinlerle dalga geçileceğini sanmıyorum. çünkü herhangi somut bir şey ortaya atılmaz.
Sadece aklın mantığın ve sen varsın.

Yüce başbuğ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
yanlış anlaşılma oldu ben dedim zaten kılcal değişiklikler var diye emir yasaklara değişiklikler uygulanmadı zaten
Kılcal değişiklikte olmadı sadece müslümanlar Hz Muhammed vefat etmeden önce sorularını ona sorup kesin cevaplar alıyorlardı Hz Muhammed vefat edince
Kuran ve sünnetten yola çıkarak bazı konularda hükümler verildi yine söylüyorum onlardan yola çıkarak zıtlık taşımıyor.

Sami Järvi

80+ Silver
hocam 1500 senede düşünün nasıl birebir tutsunlar kitabı değişiklikler oldu alimler de kabul ediyor ama emir yasaklar kesinlikle doğru
isterseniz davut dağ adında bir alim var onu takip edebilirsiniz orada gerçekten de kur anı anlatıyor bana çok yararı dokundu sağ olsun
Kılcal değişiklikte olmadı sadece müslümanlar Hz Muhammed vefat etmeden önce sorularını ona sorup kesin cevaplar alıyorlardı Hz Muhammed vefat edince
Kuran ve sünnetten yola çıkarak bazı konularda hükümler verildi yine söylüyorum onlardan yola çıkarak zıtlık taşımıyor.
özellikle efe aydal ile yapılan canlı yayını dinlemenizi öneririm gerçekten bu konu hakkında konuştu davut dağ hoca

AprnHaci

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,175
İsim
Alperen Demirezen
Ya o değil de konu dışında sadece senin 3 konun var şuan :D

Top Bottom