Neler Yeni

Çocuklar neden ülkeyi terk etmek istemesinin suçu kimin ?

robin

80+ Silver
Coğrafik konum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yurtdışına gitmek isteyen herkes zannediyor ki o ülkeler kollarını açmış bekliyor
:p
Buradan eğitimsiz/bilgisiz/vasıfsız olarak giderse 2. sınıf vatandaş olacaklar haberleri yok. Her yurtdışına gitmek isteyen kişinin de süper zeka olmadığına göre sadece kendi ayaklarına sıkacaklardır.

Devamlı ben yurtdışına gideceğim, burada yaşanmaz diyen kişiler GENELDE okumayan, haylaz ve çalışkan olmayan tiplerdir. Muhtemelen de değil yurtdışına gitmek, yaşadıkları şehrin dışına bile çıkamayacaklardır. :p
Okuyan, haylaz ve tembel olmayan değerli kişiler isterse pek ala yurtdışına da gider, gittikleri yerlerde de beklediği hayata kavuşur.

Benim fikrim:
Türkiye'de iyi bir okul okuyup güzel bir gelirin ve saygınlığın olduktan sonra -turistik, sağlık veya eğitim hariç- neden temelli gitmek istenir ki?
hocam çok doğru söylemişsiniz. haylaz, vasıfsız, dil bilmeyen kişiler oraya gidebileceğini sanıyor.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,092
İsim
Lydranx
Ama yurtdışına nasıl giderim bilmiyorum.

Nasıl yurtdışında gideriz ki ?

82 darbesi.

@Apu Mühendisi
80 darbesi olmasaydı ülkeyi ortadan ikiye bölünmüş halde bulurdun

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Neden? Okul okumak için herhangi bir torpil gerekmiyor. Aziz Sancar Mardin'in bilinmez bir ilçesinden(Savur) 8. çocuklu bir ailenin 7. çocuğu olarak dünyaya gelmiş. Şu anki konumuna torpille mi geldi?
Aziz sancarın döneminde lise okusan bile yetiyordu zaten, şuanki milyonlarca ünili işsiz var zaten hani nerde iş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
mustafa
Yurt dışına gidip vasıfsız işler yapıp iyi para kazananlar var ama çok yorucu olur. (Burdaki mühendislerden daha rahat yaşıyor orası ayrı) Bence en azından üni okuyup gitmek daha mantıklı.

saleRan

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Klasik bir Swords konusu daha ama bu seferki bi tık daha mantıklı yazılmış.
Gelişiyosun :cool:

Yurtdışına gitmek isteyen herkes zannediyor ki o ülkeler kollarını açmış bekliyor
:p
Buradan eğitimsiz/bilgisiz/vasıfsız olarak giderse 2. sınıf vatandaş olacaklar haberleri yok. Her yurtdışına gitmek isteyen kişinin de süper zeka olmadığına göre sadece kendi ayaklarına sıkacaklardır.

Devamlı ben yurtdışına gideceğim, burada yaşanmaz diyen kişiler GENELDE okumayan, haylaz ve çalışkan olmayan tiplerdir. Muhtemelen de değil yurtdışına gitmek, yaşadıkları şehrin dışına bile çıkamayacaklardır. :p
Okuyan, haylaz ve tembel olmayan değerli kişiler isterse pek ala yurtdışına da gider, gittikleri yerlerde de beklediği hayata kavuşur.

Benim fikrim:
Türkiye'de iyi bir okul okuyup güzel bir gelirin ve saygınlığın olduktan sonra -turistik, sağlık veya eğitim hariç- neden temelli gitmek istenir ki?
Çok iyi söylemiş kral.

Swords

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Berat Yapıcı
Klasik bir Swords konusu daha ama bu seferki bi tık daha mantıklı yazılmış.
Gelişiyosun :cool:

Çok iyi söylemiş kral.
Nasıl oluyor benim klasik konularım ?

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Türkiye yönetimleri çoğunlukla büyük hatalar yaptı, yapmış ve yapıyor da sadece şu anki dönem değil, bundan öncekiler ve ondan öncekiler de bu tarz sonuçlar doğuracak şeylere sebep olmuş. Bununla birlikte çoğu ülke politikasında dış bir ülkeyiz, bulunduğumuz konum güzel olabilir ama etrafımdaki ülkelerin bu şekilde olmadığı aşikar, yıllardır çözümlenemeyen; saçma yollara gidilen terör var, ekonomik olarak oldukça düşüğüz, bunun sebebi yine işinin piri olmayan kişilerin önemli pozisyonlara gelmesi veya işini bilenler bile gelse elleri kolları bağlı olması. Ülkedeki ayrışma, örneğin burada en ufak siyaset konusu olsun, hemen hepiniz kutuplaşırsınız; yani boş yapmayın, yönetimlerde büyük hata olsa bile halkın da sütten çıkmış ak kaşık olduğu söylenemez. Torpil ve hak etmeyen kişilerin hak eden kişilerin önüne geçmesi (her konuda) bizi geriye götürüyor, içimizde oluşan amacından sapmış cemaatler ve bunların hala tam olarak engellenememesi, yine halkımızın her duyduğuna inanması; düşünebiliyor musun, itin biri: "evliliğiniz kurtaracağım" iddiasıyla cinsel tacizde bulunuyor açık açık ve insanlar bu herife hoca diyip inanıyor, bunun da sebebi aynı, çünkü bilmiyorlar, daha inandıkları dini bile bilmiyorlar, araştırmıyorlar vs. Eğitim sisteminin kötü olduğu aşikar, çocuklar (özellikle lise çağında fark edilir) dersi; "sınavı geçebilmek için" çalışmaya başlıyorlar, amacı bu olan bir kişi ne kadar öğrenebilir tartışılır. Bir çok suçun cezası yetersiz... Uzar da gider, bir de anlamayan herke siyaset yapmaya çalışıyor, muhtemelen fark etmeden siz de yapıyorsunuz; yapmayın, dışarıdan komik gözüküyor. Bu tarz sebepler insanların aslında potansiyel olarak belki en güzel ülkelerden biri olan Türkiye'mizi düşürüyor, o yüzden gidenleri suçlayamıyorum, kalanları da suçlayamıyorum... Çok çıkmaz bir sokak.

Son düzenleme:

Swords

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Berat Yapıcı
Türkiye yönetimleri çoğunlukla büyük hatalar yaptı, yapmış ve yapıyor da sadece şu anki dönem değil, bundan öncekiler ve ondan öncekiler de bu tarz sonuçlar doğuracak şeylere sebep olmuş. Bununla birlikte çoğu ülke politikasında dış bir ülkeyiz, bulunduğumuz konum güzel olabilir ama etrafımdaki ülkelerin bu şekilde olmadığı aşikar, yıllardır çözümlenemeyen; saçma yollara gidilen terör var, ekonomik olarak oldukça düşüğüz, bunun sebebi yine işinin piri olmayan kişilerin önemli pozisyonlara gelmesi veya işini bilenler bile gelse elleri kolları bağlı olması. Ülkedeki ayrışma, örneğin burada en ufak siyaset konusu olsun, hemen hepiniz kutuplaşırsınız; yani boş yapmayın, yönetimlerde büyük hata olsa bile halkın da sütten çıkmış ak kaşık olduğu söylenemez. Torpil ve hak etmeyen kişilerin hak eden kişilerin önüne geçmesi (her konuda) bizi geriye götürüyor, içimizde oluşan amacından sapmış cemaatler ve bunların hala tam olarak engellenememesi, yine halkımızın her duyduğuna inanması; düşünebiliyor musun, itin biri: "evliliğiniz kurtaracağım" iddiasıyla cinsel tacizde bulunuyor açık açık ve insanlar bu herife hoca diyip inanıyor, bunun da sebebi aynı, çünkü bilmiyorlar, daha inandıkları dini bile bilmiyorlar, araştırmıyorlar vs. Eğitim sisteminin kötü olduğu aşikar, çocuklar (özellikle lise çağında fark edilir) dersi; "sınavı geçebilmek için" çalışmaya başlıyorlar, amacı bu olan bir kişi ne kadar öğrenebilir tartışılır. Bir çok suçun cezası yetersiz... Uzar da gider, bir de anlamayan herke siyaset yapmaya çalışıyor, muhtemelen fark etmeden siz de yapıyorsunuz; yapmayın, dışarıdan komik gözüküyor.
Yani Cahil insanlar mı yurt dışında gitmek istiyor ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,702
Üyeler
164,366
Son üye
Alperen01101
Top Bottom