Bu arada tamamen yalan arkadaşlar.
Rezalet bir eğitim geçmişiniz yoksa gayette güzel yaşanıyor yurtdışında.
Ayrıca tr deki haksızlığı adaletsizliği gören insanlar da temelli yaşamak isteyebilir yurtdışında gayet normal(ki ben de isterim temelli yaşamak)
Aslında bu yanıta direk antitez üretmek yerine biraz düşündüm ve ''rezalet bir eğitim geçmişiniz yoksa...'' dediğin yerde kısmen haklısın. Tam olarak doğrusu ise ''rezalet bir eğitim geçmişi'' sözcük grubunun tanımında gizli.
Şöyle ki eğitim hayatınıza anadilinizden hariç en az 1 dil öğrenmeden tamamladıysanız ''rezalet bir eğitim geçmişiniz'' vardır.
Merkezi sınavlarda %10 dışında kaldıysanız ''rezalet bir eğitim geçmişiniz'' vardır.
Okul derslerine sadece geçecek kadar çalıştıysanız ''rezalet bir eğitim geçmişiniz'' vardır.
Kitap okuma alışkanlığı kazanmadıysanız ''rezalet bir eğitim geçmişiniz'' vardır.
Ki zaten ben yazımda belirttim:
Okuyan, haylaz ve tembel olmayan değerli kişiler isterse pek ala yurtdışına da gider, gittikleri yerlerde de beklediği hayata kavuşur.
En sonda kendi şahsi fikrimi belirttim. Anlamanız için de üstüne ''Benim Fikrim:'' yazdım.
Benim fikrim:
Türkiye'de iyi bir okul okuyup güzel bir gelirin ve saygınlığın olduktan sonra -turistik, sağlık veya eğitim hariç- neden temelli gitmek istenir ki?
Ben öyle ya da böyle bu ülkeyi seviyorum. Doğduğum büyüdüğüm toprakları üstte saydığım nedenler hariç terk etmeyi doğru bulmuyorum.