Neler Yeni

DDR5 6000mhz Ram Tavsiyesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Alp Eray
Bütçe
4000
6000MHZ ddr5 ram alacağım ama ramler hakkında fazla bilgim yok. Trifact isimli kanalın tavsiysi üzerinde furry beast 6000mhz almaya karar verdim ama babam 1000TL farka rgb buldu, sonra biraz daha araştırmak istedim kafam allak bullak oldu. Corsair ın RGB ramleri var, beyaz kasa alacağım bu nedenle beyaz olsa daha güzel olur ama pek önemli değil. Problem çıkartmayan bir ram önerir misiniz lütfen. Bütçem 3000-5000.

- aRGB olması zorunlu değil ramler çok gözükmüyor zaten ama olsa güzel olur.
-Dediğim gibi zaten çok gözükmiyorlar beyaz olmasada olur
-6000mhz ile 5200 ne kadar fark eder bilmem ama 6000mhz öneriyor çevrem.

kyloitch

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,096
İsim
Cücümbiş

MaliArican

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
Mehmet Ali ARICAN
https://www.sin erji.gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-expo-6000mhz-cl30-ddr5-ram-pvv516g60c30x2-p-54200?utm_campaign=akakce&v=1.25.1

Şekli çok önemli değilse bu hocam.

Argb ve beyaz olarak https://www.amazon.com.tr/dp/B0CP2J...33&creativeASIN=B0CP2J8QYM&linkCode=asn&psc=1

Anakartınız destekliyorsa bakınırken gördüm özellikleri çok iyi bu da olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Alp Eray
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
https://www.sin erji.gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-expo-6000mhz-cl30-ddr5-ram-pvv516g60c30x2-p-54200?utm_campaign=akakce&v=1.25.1

Şekli çok önemli değilse bu hocam.

Argb ve beyaz olarak https://www.amazon.com.tr/dp/B0CP2J...33&creativeASIN=B0CP2J8QYM&linkCode=asn&psc=1

Anakartınız destekliyorsa bakınırken gördüm özellikleri çok iyi bu da olabilir.
hocam bende akakçede bu rami görmüştüm ama görünüşü pek güzel değil ama bunada bakacağım. Furry beast ramleri neden önermiyorsunuz? Hem trifact adlı kanal hemde arkadaşım öneriyor. 7500F 650mp-e pro karta takılacak

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Furkan Kul
gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-expo-6000mhz-cl30-ddr5-ram-pvv516g60c30x2-p-54200
Linkin başına www.sinerj i ekle

MaliArican

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
Mehmet Ali ARICAN
hocam bende akakçede bu rami görmüştüm ama görünüşü pek güzel değil ama bunada bakacağım. Furry beast ramleri neden önermiyorsunuz? Hem trifact adlı kanal hemde arkadaşım öneriyor. 7500F 650mp-e pro karta takılacak
Hocam cl değerleri yüzünden önermiyorum .
Şahsen bu patriotlar göründüğü gibi değil elime aldığımda gerçekten güzel duruyordu.Maalesef satıp yükseltmiştim ondan biliyorum.
Vadettiği değerleri bu bütçede sağlaması çok iyi hocam ben şahsen çok düşünmeden 3500’e alırdım bu ramleri.

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Alp Eray
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam cl değerleri yüzünden önermiyorum .
Şahsen bu patriotlar göründüğü gibi değil elime aldığımda gerçekten güzel duruyordu.Maalesef satıp yükseltmiştim ondan biliyorum.
Vadettiği değerleri bu bütçede sağlaması çok iyi hocam ben şahsen çok düşünmeden 3500’e alırdım bu ramleri.
36 cl ile 30 cl pek fark ediyormu?

Trakya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Koray ercan
Ben bir hafta önce aldım sinerjden 3500tlye patriot 16gb x2 6000mhz cl30 gayet iyi bu fiyata rakipsiz şuan

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
591
İsim
Tayfun Balım
Merhabalar. Öncelikle DDR5 platformunda rastgele ram seçme devri kapandı. Platform çok nazlı. Her ram her anakart ve işlemciyle stabil çalışmıyor.

AMD işlemciniz varsa EXPO
İntel İşlemciniz var XMP destekli ram almak durumundasınız.
Anakartınızın bellek destek listesinde bulunan ramlerden birini seçmenizi öneririm ( O listede bulunmayıp yine de o anakartta stabil çalışan ramler de var ama en garantisi desteklenen ve test edilmiş ramlerden seçmek)

Forumda rastgele ram seçerek mavi ekran problemleriyle uğraşan kişi sayısı çok. Ben anakartımda test edilmiş bir ram seçmiştim 6000 mhz cl 30 yağ gibi akıyor. Size de tavsiyem yukarıda yazmış olduklarımı dikkate alarak seçim yapmanız.

Özellikle patriot markasının ramlerinden şikayet görüyorum. Xpg markası şuan için güvenilir liman.

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
581
İsim
Burak
Merhabalar. Öncelikle DDR5 platformunda rastgele ram seçme devri kapandı. Platform çok nazlı. Her ram her anakart ve işlemciyle stabil çalışmıyor.

Anakartınızın bellek destek listesinde bulunan ramlerden birini seçmenizi öneririm ( O listede bulunmayıp yine de o anakartta stabil çalışan ramler de var ama en garantisi desteklenen ve test edilmiş ramlerden seçmek)

Forumda rastgele ram seçerek mavi ekran problemleriyle uğraşan kişi sayısı çok. Ben anakartımda test edilmiş bir ram seçmiştim 6000 mhz cl 30 yağ gibi akıyor. Size de tavsiyem yukarıda yazmış olduklarımı dikkate alarak seçim yapmanız.

Özellikle patriot markasının ramlerinden şikayet görüyorum. Xpg markası şuan için güvenilir liman.
Kesinlikle haklısın hocam bir çoğu hata yapıyor dikkat etmiyor bende xpg den yanayım

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Alp Eray
Kesinlikle haklısın hocam bir çoğu hata yapıyor dikkat etmiyor bende xpg den yanayım

Biostar b650 mp-e pro modelini 7500F ile kullanacağım, biostar am5 ram support diye yazdım amozon vs. mağazalar çıktı. Link atabilir misiniz acaba

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
591
İsim
Tayfun Balım
Biostar b650 mp-e pro modelini 7500F ile kullanacağım, biostar am5 ram support diye yazdım amozon vs. mağazalar çıktı. Link atabilir misiniz acaba
bu destek listeleri anakartların kendi sitelerinde mevcut. Şimdi kontrol ettim.

Biostar resmi sitesine girin
B650 MP E pro modelini bulun
Aşağıda bellek desteği bölümü var (orada marka model olarak desteklenen ramler mevcut)

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-02-18 180345.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-18 180345.png
    271 KB · Hit: 11
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Alp Eray
bu destek listeleri anakartların kendi sitelerinde mevcut. Şimdi kontrol ettim.

Biostar resmi sitesine girin
B650 MP E pro modelini bulun
Aşağıda bellek desteği bölümü var (orada marka model olarak desteklenen ramler mevcut)
ilginiz için teşekkür ederim saolun, bi gelişme olursa yeni konu açmam buraya yazarım iyi günler

Top Bottom