Neler Yeni

Demokrasi Bir Vaad mi? 🤔⚖️

The Semih

80+ Gold
Bugün, son zamanlarda çok düşündüğüm bir konuda görüşlerimi paylaşmak istiyorum: Gerçek Demokrasi ve bunun dünyadaki uygulamaları.

Herkesin, özellikle gelişmiş ülkelerde, demokrasiye inanması ve bunu savunması çok yaygın. Ancak, 2025 itibarıyla gerçek bir demokrasi uygulayan tek bir ülke bile yok. Dünya genelindeki tüm devletler, demokrasiyi bir vaad olarak sunarken, aslında pratikte çoğu zaman otoriter sistemlere kaymaktadır.

Evet, demokrasi, temel olarak halkın özgürlüğünü ve kendi geleceğini belirlemesini savunur. Ancak, bu ideal sistemin dünya üzerinde hiçbir ülkede doğru şekilde işlediğini söylemek neredeyse imkansız.

Birçok ülke demokrasi adı altında, halkı temsil ettiğini söylese de, güçlerini gizlice merkezileştiriyor ve bir şekilde halkın gerçek katılımını engelliyor. Örnek olarak, ABD'nin dünya üzerindeki etkisine ve çoğu zaman "demokratik" maskesinin ardında yaptığı sömürgecilik ve çıkar ilişkilerine bakabilirsiniz. Demokrasiyi savunduklarını söyleyen ülkeler, aslında otoriter sistemlere alttan kaymaktadır.

Demokrasi bir vaad gibi, halkın özgür iradesiyle yönetildiği bir sistem olarak sunuluyor. Ama gerçekte, bu sistemlerin çoğu zaman çeşitli politik çıkarlar, ekonomik menfaatler ve gizli güç oyunlarıyla şekillendiğini kabul etmemiz gerekiyor.

Sonuçta, demokrasiyi savunmak, ideal bir dünya düzenini savunmak gibi bir şey olabilir, ancak gerçek demokrasi hiçbir zaman tam anlamıyla işleyen bir sistem olmamıştır. Bunu anlamamız gerekiyor: Demokrasi bir vaad olabilir, ama gerçekte uygulama daima eksik kalmaktadır.

Forumda daha fazla kişiyle bu konuda düşüncelerimizi paylaşmak istiyorum. Gerçekten demokratik bir sistem var mı? Yoksa, hepimiz aslında güçlü bir otoritenin etkisi altında mıyız?

Görüşlerinizi bekliyorum!

Son düzenleme:

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Doğru. Demokrasinin tam anlamıyla uygulanmadığı ülkeler vardır. ABD, Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya, Hollanda gibi. Bir de demokrasinin hiç uygulanmadığı ülkeler vardır. Kuzey Kore, Rusya, Türkiye, Hindistan gibi.

PolarB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Arda gül
Altını çizeyim , bence demokrasiydi vatanseverlikti dindi bunları katagorize edip işleri komplike etmeye gerek yok halkın gözünü kim daha iyi boyarsa o kazanıyor farkettiyseniz chp de eski yöntemlerini bırakıp çıkarabildiğin kadar sesini çıkar haklı noktalara değin abartabildiğin kadar abart politikasını izleyip halktan destek bekliyorlar ben hiçbir taraftan yana değilim ama şahsen chp başa geçerse eğer eski yönetimden çokta farklı yönetileceğini şahsen düşünmüyorum görüşüme uygun hiçbir parti yok atatürkün fedakarlığını yapıp elini taşın altına sokacak tek seçmen yok.

vsVens

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
Demokrasi bir araç olarak kullanılmaya başladı. Demokrasi ulaşılması gereken bir noktadır. Dünya değişken şartlarda döndüğü sürece demokrasinin düzeyi düşüp artabilir ama belli standartlar her zaman korunmalıdır. Türkiye'de demokrasi artık yok zaten Türkiye için artık hukuk öncelikle restore edilmelidir.

AsabiHoroz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
248
İsim
Furkan Sünney
Demokrasi, diktatörlüğün seçim vaatli halidir. Kalıcı olan ve etkin olan teknokrasidir. Buyrun araştırın. Örnek ülkemiz roma devleti.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,074,179
Üyeler
170,679
Son üye
keremwalker
Top Bottom