Neler Yeni

Din inancım yok düşüncelerim var.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Salu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
837
İsim
Furkan SARIGÖL
huzur ateizmde.
Doğrudur hocam sen böyle devam et.Her şey kendi kendine oluyor dünyada kendi kendine oldu.Mevsimler,güneşin doğuşu batışı rastgele güneş ve ay anlaşıp vardiyeli çalışıyorlar Sorsam ateizm ne bilemezsin neye inanmadığını bile bilmeyecek kadar bilgisiz olup burada millete huzur dağıtmaya çalışıyorsun sana kolay gelsin

Maloluyuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
324
İsim
Malik

Mert099

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Mert
Müslüman olanların çoğu seninle dalga geçecektir, bu yüzden forumda konu açmak mantıklı mı bilmiyorum ama senin düşüncen bu. Kanıtlanmış şeyler olsaydı zaten tartışıyor olmazdık. İnsan zekası bu evreni anlamak için yetersiz. Ne dinler ne de başka düşünceler bir şey kanıtlayamaz diye düşünüyorum.

Maloluyuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
324
İsim
Malik
Allahın olduğuna inansım gelmiyor, olsaydı türkler böyle eziyet çekmezdi çocuk cinayetleri olmazdı.
İslamda tek bir tane hata bir kusur bulunamazken boyle dusunmen
Yine de saygi duyuyoruz

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Serdar akın
ALLAH KADERİMİ BİLİYORSA NEDEN SINAVDAYIM
Bunu sana üstün körü kısaca anlatayım. Varsayıyorum rabbim senin günahkar biri olacağını bu sebepten ötürü Seni hiç dünyaya göndermeden cehenneme gönderseydi. Sen demez miydin ben “yapmadığımdan mı sorumlu tutuluyorum?”

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Allahın olduğuna inansım gelmiyor, olsaydı türkler böyle eziyet çekmezdi çocuk cinayetleri olmazdı.
Allah'ın (Tanrı'nın) dünyayı yarattığı ve insanların eylemlerine karışmadığına inanan mezhepler, dini görüşler var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Serdar akın
Müslüman olanların çoğu seninle dalga geçecektir, bu yüzden forumda konu açmak mantıklı mı bilmiyorum ama senin düşüncen bu. Kanıtlanmış şeyler olsaydı zaten tartışıyor olmazdık. İnsan zekası bu evreni anlamak için yetersiz. Ne dinler ne de başka düşünceler bir şey kanıtlayamaz diye düşünüyorum.
Senin düşüncene göre insan aklının bile açıklayamadığı dünyayı oluşturması yaratıcının varlığını kanıtlamaz mı? Kendinle çelişiyorsun.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,042
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
İslamda tek bir tane hata bir kusur bulunamazken boyle dusunmen
Yine de saygi duyuyoruz
  1. Güneş ve Ayın yörüngede hareket ettiklerini söylemesine rağmen Dünya'nın hareketinden bahsetmez, bu da "Dünya Merkezli Güneş Sistemi"ne kapı aralar.
  2. Güneş'in çamurlu bir suda battığını söylemekte (18:86, 18:90).
  3. Meteorların aslında şeytana atılan yıldızlar olduğunu söylemekte (67:5).
  4. Önce Dünyanın, sonra evrenin geri kalanının yaratıldığını söylemekte (2:29).
  5. Evrenin toplamda 6 günde yaratıldığını söylemekte (50:38).
  6. Gökyüzünün düşebileceğini zannetmekte (52:44, 34:9).
  7. Nuh tufanının jeolojik kanıdının bulunmaması, tüm hayvanları gemiye almanın mümkün olmaması.
  8. Ademin ve Havva'nın ilk insan olması
  9. Nuh Tufan'ındaki mantıksızlıklar
Birden fazla hata buldum.

descardes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Buğra parlak
  1. Güneş ve Ayın yörüngede hareket ettiklerini söylemesine rağmen Dünya'nın hareketinden bahsetmez, bu da "Dünya Merkezli Güneş Sistemi"ne kapı aralar.
  2. Güneş'in çamurlu bir suda battığını söylemekte (18:86, 18:90).
  3. Meteorların aslında şeytana atılan yıldızlar olduğunu söylemekte (67:5).
  4. Önce Dünyanın, sonra evrenin geri kalanının yaratıldığını söylemekte (2:29).
  5. Evrenin toplamda 6 günde yaratıldığını söylemekte (50:38).
  6. Gökyüzünün düşebileceğini zannetmekte (52:44, 34:9).
  7. Nuh tufanının jeolojik kanıdının bulunmaması, tüm hayvanları gemiye almanın mümkün olmaması.
  8. Ademin ve Havva'nın ilk insan olması
  9. Nuh Tufan'ındaki mantıksızlıklar
Birden fazla hata buldum.
ASLAN GARDAŞIM

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Kader interaktiftir, senin kendi kararların kaderini belirler. Allah senin tercihlerinin hangi sonuçlara yol açacağını biliyor, hangi kararı vereceğin sana kalmış. Sınav da burada başlıyor, iyi mi olacaksın kötü mü?

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Serdar akın
muhammed suresi 35. ayet
sakın zaf göstermeyin. üstün olduğunuz halde barışa çağırmayın.
Muhammed suresi 35. Ayet tefisiri:
Savaş ve barış konusundaki açıklamalar daha önce geçen ilgili âyetlerin tefsirinde yapılmıştı. Burada müminler barış istemekten menedilmiyorlar, ancak üstün durumda iken (veya mümin olmak üstün ve şerefli olmayı da ihtiva ettiği için) zaaf ve gevşeklik gösterip düşmandan önce barış istemeleri uygun bulunmuyor, böyle bir davranışın müminleri, “barış, adalet ve din özgürlüğünün hâkim olduğu bir dünya düzenini sağlama” amaçlarına ulaştırmayacağına işaret ediliyor.

Onurkotlutok05

80+ Gold
Ben
im düşüncem kader yollara ayrılıyor mesela sana bir soru soruldu evet dersen bambaşka bir yola hayır dersen başka bir yola, bu şekilde sonun senin elinde oluyor. Ne kadar doğrudur tartışılır ama

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom