Dolandırıcılık Vakası, Kim Haklı ?

Herkese Merhaba öncelikle birkaç gün önce başıma gelen bir olayı anlatacağım sizce kim haklı ?

Minecraft sunucusu açmaya karar verdim ve ortak arayışına geçtim tesadüfen bir ortak buldum kendisiyle konuştuk anlaştık ve ortak olduk e-imzalı sözleşme vs yaptık adam baya iddaalıydı ilk ay en az 2 asgari ücret kazanacağız gibi büyük laflar ediyordu.
Benden sadece reklam bütçesi istiyordu sunucu vs her şey hazırdı 7bin TL işimizi görür dedi bende 3500 tl attım diğer 3500 tl yi de 2 hafta sonra atacaktım böyle anlaştık sözleşmeye yazdık. Parayı attıktan sonra telefon numaramı vereceğim diyen adam telefon numarasını vermedi konuyu değiştirerek geçiştirdi. Ben neyse dedim ardından anlık olarak mesajlaşırken bir anda ortadan kayboldu 4-5 saat yazdıklarıma cevap vermedi aktif olduğu halde. Bende vazgeçtiğimi paramı geri atmasını rica ettim fakat cevap vermedi. Bende dolandırıldığımı düşündüm. Adamın bir discord sunucusu vardı oraya girerek bu adam dolandırıcı yazdım. 1 saat sonra falan adam özelden dostum sen t**ak mı geçiyorsun çalışıyorum burada millete neden benim hakkımda dolandırıcı diyorsun adam mısın sen paranı geri atmıyorum tema vakfına bağışlayacağım vb şeyler söyledi. Bende adama eğer doğru söylüyorsan kusura bakma 4-5 saat mesajlarıma cevap vermeyince dolandırıldım sandım özür dilerim paramı geri at uzlaşalım dedim. yok atmayacağım tema vakfına bağışlayacağım namussuz herif vb hakaretler etti. Kendisinden defalarca özür diledim sunucuya al herkese yanlış anlaşılma olduğunu söyleyeyim dedim. Kabul etmedi. Parayı da 2 hafta sonra yani 2. 3500tl yi atacağım tarhite atacağını söyledi o zamana kadar engelli kalacaksın dedi engelledi.

Savcılığa şikayet ettiğimi söyleyince de istediğin yere şikayet et bende iftira davası açarım kaybedersin vs dedi

Bende tüm sohbetin, dekontun, sözleşmenin çıktısını aldım ve savcılığa şikayet ettim şuan beklemedeyim

Sizce kim haklı? ben adama iftira atmadım dolandırıldım sandım sonra işte olduğunu söyleyince kendisinden defalarca özür diledim fakat hala paramı atmadı
direkt dolandirici demen hos olmamis iletisim kopuklugu 5 saat icin gayet normal bana gore al sat islemlerinde 2 3 gun iletisim kuramadigim kisi oldu fakat gidipte boyle bir muamele uygulamadim parayi atmamasi sikinti dekont icinde eger birsey yazmiyorsa geri alamazsiniz diye dusunuyorum mesajlardan belki birsey cikar.

direkt dolandirici demen hos olmamis iletisim kopuklugu 5 saat icin gayet normal bana gore al sat islemlerinde 2 3 gun iletisim kuramadigim kisi oldu fakat gidipte boyle bir muamele uygulamadim parayi atmamasi sikinti dekont icinde eger birsey yazmiyorsa geri alamazsiniz diye dusunuyorum mesajlardan belki birsey cikar.
Hoş olmadığını biliyorum kendisinden özür de diledim defalarca ve sunucuya almasını insanlara yanlış anlaşılma olduğunu söylediğim halde parayı atmamakta ısrar etti. Ama şüphelenmem çok normal bence telefon numaramı verdim kendisine sende ver kaydedeyim dedim parayı atınca kaydedicem hocam dedi tamam dedim parayı attım hadi yaz da grup açalım dedim ben gruba karşıyım hocam her konuda ldksjfhslfh dedi atma yazmadı 4-5 saat aktifti ama mesajlara dönmedi

Hoş olmadığını biliyorum kendisinden özür de diledim defalarca ve sunucuya almasını insanlara yanlış anlaşılma olduğunu söylediğim halde parayı atmamakta ısrar etti. Ama şüphelenmem çok normal bence telefon numaramı verdim kendisine sende ver kaydedeyim dedim parayı atınca kaydedicem hocam dedi tamam dedim parayı attım hadi yaz da grup açalım dedim ben gruba karşıyım hocam her konuda ldksjfhslfh dedi atma yazmadı 4-5 saat aktifti ama mesajlara dönmedi
sadece mesajlastiniz mi bu kisiyle sese girmediniz mi? hesabi vds de olabilir aktifligi o yuzdendir belki dedigim gibi dekontta aciklama eklemediyseniz is zor gibi.

sadece mesajlastiniz mi bu kisiyle sese girmediniz mi? hesabi vds de olabilir aktifligi o yuzdendir belki dedigim gibi dekontta aciklama eklemediyseniz is zor gibi.
Dekonta açıklama eklemedim çünkü paparaya attırdı açıklamaya papara no yazılması gerekiyor ama mesajlaşmalar duruyor ne için attığım vs her şey görünüyor

Ticaret işi bu sevgili işi değil aktifken direkt dönüş yapacak 5 saat bekletemez aktif olmaz orası ayrı dolandırıcı direkt gerçekten ciddiyeti olsa sen sunucuya yazana kadar değil wp den yazdığın zaman dönüş yapardı

Ticaret işi bu sevgili işi değil aktifken direkt dönüş yapacak 5 saat bekletemez aktif olmaz orası ayrı dolandırıcı direkt gerçekten ciddiyeti olsa sen sunucuya yazana kadar değil wp den yazdığın zaman dönüş yapardı
Parayı attıktan sonra vds'i istedim ortadan kayboldu telefon numarasını vermedi 5 saat cevap vermedi neymiş çalışıyormuş kardeşi pc deymiş ondan aktif gözüküyormuş üstelik dolandırıcı demeden önce kendisine dc özelden vazgeçtiğimi paramı geri istediğimi söyledim 1-2 saat yine cevap vermedi.

Parayı attıktan sonra vds'i istedim ortadan kayboldu telefon numarasını vermedi 5 saat cevap vermedi neymiş çalışıyormuş kardeşi pc deymiş ondan aktif gözüküyormuş üstelik dolandırıcı demeden önce kendisine dc özelden vazgeçtiğimi paramı geri istediğimi söyledim 1-2 saat yine cevap vermedi.
Kardeşi pcde ama dolandırıcı yazılınca hemen kendisi geçmiş

Kardeşi pcde ama dolandırıcı yazılınca hemen kendisi geçmiş
Hadi haklı bile olsa ben özrümü diledim telafi etme teklifi ettim kabul etmedi ona rağmen parayı hala atmadı. Madem dolandırıcı değilsin neden parayı atmıyorsun. Güya papara patlamış açılana kadar bekleyecekmişim öyle diyor arkadaşa

hocam ilk aydan direkt 2 asgari kazanacak adam neden 7000 tl icin ortak arasin ki onu anlayamadim buyuk ihtimalle dolandirici

%100 dolandırıcı. Bu işler böyle bir şey deme diye bastırmaya çalışıyor. Seni haksız çıkarmaya çalışıyor. Elinden gelse tema vakfını dolandırır bir de utanmadan temaya bağışlayacam demiş. E-imzalı sözleşme filan da hikaye. İkinizde de e imza modülü olduğunu sanmıyorum. O nedenle sözleşmede tc kimlik fotokopileri de olmadığı için doğru düzgün bir şey eline geçmez. Paparaya attırmış bir de.

dolandırıcı olduğu aşikar bende zamanında minecraft sunucusu açıp yönettim bırak para kazanmayı aktif üye bulmak için paramızı ve belirli zamanlarımızı ekip olarak heba ediyorduk imkanı olmayan bir işe girmişsiniz ancak sonrası dolandırıcılığa girmiş arkadaşa para tatlı gelince atmaya yeltenememiş
kuruma bağışlasada para ayrıyeten cebinden çıkacak bir başkasının parasıyla rızası dışı bağış yapması onu haklı çıkarmaz ki yapacağını da sanmam
dolandırmış ve haklısınız ayrıca numara işe başlamadan önce verilir siz tam tersi bir anlaşma yapmışsınız ileriki seferlerde buna dikkat etseniz iyi olur
ortada iftira yok çünkü açık açık parayı vermeyeceğini dile getiriyor
parayı aldıktan sonra da o kişinin discord kanalında kanıtlarla yaymanız da iyi olurdu başka kişilerin bulaşmaması adına

%100 dolandırıcı. Bu işler böyle bir şey deme diye bastırmaya çalışıyor. Seni haksız çıkarmaya çalışıyor. Elinden gelse tema vakfını dolandırır bir de utanmadan temaya bağışlayacam demiş. E-imzalı sözleşme filan da hikaye. İkinizde de e imza modülü olduğunu sanmıyorum. O nedenle sözleşmede tc kimlik fotokopileri de olmadığı için doğru düzgün bir şey eline geçmez. Paparaya attırmış bir de.
Bütün sohbetin çıktısını aldım. sözleşmenin çıktısını aldım. Dekontun çıktısını aldım. Gidip adliyeye şikayet ettim. Savcının karşısına çıktım şikayetçi misin dedi evet şikayetçiyim dedim. Avukatımla da konuştum icra takibi başlatmamı söyledi şimdi gidip icra takibi başlatacağım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

dolandırıcı olduğu aşikar bende zamanında minecraft sunucusu açıp yönettim bırak para kazanmayı aktif üye bulmak için paramızı ve belirli zamanlarımızı ekip olarak heba ediyorduk imkanı olmayan bir işe girmişsiniz ancak sonrası dolandırıcılığa girmiş arkadaşa para tatlı gelince atmaya yeltenememiş
kuruma bağışlasada para ayrıyeten cebinden çıkacak bir başkasının parasıyla rızası dışı bağış yapması onu haklı çıkarmaz ki yapacağını da sanmam
dolandırmış ve haklısınız ayrıca numara işe başlamadan önce verilir siz tam tersi bir anlaşma yapmışsınız ileriki seferlerde buna dikkat etseniz iyi olur
ortada iftira yok çünkü açık açık parayı vermeyeceğini dile getiriyor
parayı aldıktan sonra da o kişinin discord kanalında kanıtlarla yaymanız da iyi olurdu başka kişilerin bulaşmaması adına
Aslında böyle şeylerde çok titiz biriyimdir kolay kolay güvenmem ama basiretim bağlandı sanırım. Sağlık olsun ben işin peşini bırakmayacağım gerekirse avukatımı devreye sokacağım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,637
Üyeler
192,438
Son üye
At007
Geri