Neler Yeni

Doları nasıl düşürebiliriz

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
erdi derdiçok
Fakat bakıldığında Türkiye yi yönetebilecek bir beyin olduğunu düşünmûyorum. Hepsi dahil 1 kißi bile yok.
Bunu sadece kişi bazında değerlendirmek bence yanlış olur. Çünkü yönetim sadece kişi ile değil onun arkasından destek veren kesimdir. Milletimiz bilinçli bir millet olursa bu ülkeyi yönetecek onlarca yüzlerce babayiğit çıkar. Ben böyle düşünüyorum. Herşeye rağmen ümitsiz değilim. Çünkü Osmanlı yıkıldığında manda ve himaye olacağımıza o zamanın milleti bilinçli olup çarıklarıyla düşmanı kovmuş bir millettir. O zamanda babayiğitler çıkmadı mı ? Bence hâlâ ışık var.

T.P.G.

80+ Titanium
Bunu sadece kişi bazında değerlendirmek bence yanlış olur. Çünkü yönetim sadece kişi ile değil onun arkasından destek veren kesimdir. Milletimiz bilinçli bir millet olursa bu ülkeyi yönetecek onlarca yüzlerce babayiğit çıkar. Ben böyle düşünüyorum.
Orası oyle. Ben şu an siyasetçiyim diyr geçinenlerden dedim

Wh897Xm

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,076
İsim
Micheal
Arkadaşlar kendi bütçemiz dışında genel bı sorunumuz var bu ülkenin gençleri olarak doların düşmesine nasıl katkıda bulunabiliriz tamam sinirleniyorum filan ama bişey yapmamız lazım biz genel olarak pcdeb etkileniyoruz ama bebek bezi hatta aldığınız peçete bile etkileniyor bişey yapmamiz lazım :(
En son merkez bankası karşılıksız para başmıştı. Eğer yaklaşık 200 milyar TL yakarsak TL değerlenir bence forum olarak ülke kurtarabiliriz. Ya da parayı bozup ülkeye döviz getiririz. Ama önce en az 200 milyar TL lazım

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Kim var mesela? İsim verebilir misin?
Bahsettiğim şey herhangi bir insan ya da insanlar değil.Demek istediğim şey şu; örnek veriyorum ekonomiyi yönetecek ekonomi hakkında gerçekten bilgili alanında yetişmiş onlarca kişi var ülkede.Ama bu kişiler ekonomiyi yönetecek yetkiye sahip değil.Ekonominin değil de diğerlerinin menfaatlerine göre hareket ederlerse yetki sahibi olabiliyorlar.Sistem burada tıkanıyor zaten.Doğru olana yetki vermiyoruz.Yetki verme biçimimiz o kişinin bilgisi değil.Tamamen o kişinin ya da kişilerin menfaatleri.

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
erdi derdiçok
Bahsettiğim şey herhangi bir insan ya da insanlar değil.Demek istediğim şey şu; örnek veriyorum ekonomiyi yönetecek ekonomi hakkında gerçekten bilgili alanında yetişmiş onlarca kişi var ülkede.Ama bu kişiler ekonomiyi yönetecek yetkiye sahip değil.Ekonominin değil de diğerlerinin menfaatlerine göre hareket ederlerse yetki sahibi olabiliyorlar.Sistem burada tıkanıyor zaten.Doğru olana yetki vermiyoruz.Yetki verme biçimimiz o kişinin bilgisi değil.Tamamen o kişinin ya da kişilerin menfaatleri.
Bunun yanısıra işin eğitim kısmıda önemli. Çünkü nitelikli insanlar iyi bir eğitimle ortaya çıkarlar. Ama şuan üniversitelere öğrenmek, bilinçlenmek için değil iş bulup ekmek parası için, rahat bir yaşam için üniversite okuyorlar. Bunu anlarım. Yokluk yaşamışsındır, kurtulmak senin de hakkın. Ama kontenjan enflasyonuyla da bu gitgide hayal olmaya başlayıp gözü yurtdışına çevirmeye, bilinçli beyinlerin göçüne şahit olmak gibi bir tehlike peydah oldu. Yani okuyunca iş garanti değil. Ve buradaki enkazı temizlemek 10 bilemedin 15 yıl gibi bir sürede temizlenir. Kaldıki birde bunun gelişme aşaması var. Velhâsılıkelam eğitim kısmımızda görmezden gelinemeyecek bir tehlike var.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Arkadaşlar kendi bütçemiz dışında genel bı sorunumuz var bu ülkenin gençleri olarak doların düşmesine nasıl katkıda bulunabiliriz tamam sinirleniyorum filan ama bişey yapmamız lazım biz genel olarak pcdeb etkileniyoruz ama bebek bezi hatta aldığınız peçete bile etkileniyor bişey yapmamiz lazım :(
Üret üret üret...

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Şimdi ülkede bilgisayarı olan herkes btc kazmaya başlayacak.
Sonra ne olacak.
Şakk bitcoin gelecek.
Böyle böyle btc kazandıkça tl değer kazanacak.
Onun için ülkede ekran kartı olan herkes mining yapmaya başlamalı.

Merve

80+ Bronze
Hepimiz 2 dakka boyunca Allaha dua edelim allahım dolar düşşsün allahım trump ölsün dolar düşssün diye belki düşer :D

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bunun yanısıra işin eğitim kısmıda önemli. Çünkü nitelikli insanlar iyi bir eğitimle ortaya çıkarlar. Ama şuan üniversitelere öğrenmek, bilinçlenmek için değil iş bulup ekmek parası için, rahat bir yaşam için üniversite okuyorlar. Bunu anlarım. Yokluk yaşamışsındır, kurtulmak senin de hakkın. Ama kontenjan enflasyonuyla da bu gitgide hayal olmaya başlayıp gözü yurtdışına çevirmeye, bilinçli beyinlerin göçüne şahit olmak gibi bir tehlike peydah oldu. Yani okuyunca iş garanti değil. Ve buradaki enkazı temizlemek 10 bilemedin 15 yıl gibi bir sürede temizlenir. Kaldıki birde bunun gelişme aşaması var. Velhâsılıkelam eğitim kısmımızda görmezden gelinemeyecek bir tehlike var.
Evet orası da var.Temelde yine dediğim noktaya geliyor.Menfaat ve çıkarlar.Daha çok bilgili insan yetiştirmek için mi üniversiteler kuruluyor yoksa kurulduğu şehrin ticaretini geliştirmek için mi? Ah şu kafa bir değişse her alanda.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Top Bottom