Duyduğunuz en garip din nedir?

Bence en saçma din deistlik. ula Allaha inanıyon peygamberlere inanmıyon?
Deistler allaha inanmıyor ki kanka allah dediğimiz kavram dinde her şeyin yaratıcısı bir kalıba sokulmuş allah, peygamberler var ayeter var gibi gibi bunların hepsi allah kavramı dahil yalan ve sadece yaratıcı var hiç bir dinle alakası olmayan ismi olmayan bilinmeyen varlık veya değil neyse işte ona inanılıyor

Deistler allaha inanmıyor ki kanka allah dediğimiz kavram dinde her şeyin yaratıcısı bir kalıba sokulmuş allah, peygamberler var ayeter var gibi gibi bunların hepsi allah kavramı dahil yalan ve sadece yaratıcı var hiç bir dinle alakası olmayan ismi olmayan bilinmeyen varlık veya değil neyse işte ona inanılıyor
Yaratıcı derken olaya böyle bir gözle bakmak daha normal düşünceli insanlar ortaya çıkarır.

İnsan kendi isteğiyle doğulmuyor ve doğulduğu zamanda onun organlarının içinde yeni bir evren yani yaşam alanı açılıyor mikroskobik ölçüde. Tabii ki buda doğulan küçük bebeğin illa bilerekten kendi vücutundaki evreni yarattığı anlamına gelmiyor.
Çünkü olay doğal doğa olayı olarak ilerliyor.

Evrenimizin var olması doğal bir sürecin işlemesidir. Tüm evren yapay bir şekilde yaratılamaz çünkü illa bir yerde açık veya patlak verir bu kadar genişlemek hızıyla.
Evren bir varlığın vücutuysa eğer yaratıcının evreni bilerekten yaratmadığının kanıtıdır insan örneğindeki gibi.
Kendi Vücutuna müdahele ederse ölümüne yol açılabilir süreç işliyor.
Zamanın Doğanın devamlılığı, sebep ve sonuçları süreci içerisindeyiz.

Bence en saçma din deistlik. ula Allaha inanıyon peygamberlere inanmıyon?
Deizm normal karşılanabilir. Big Bang teorisinde patlamanın başındaki 1 üzeri -26 saniye civari bir süre henüz keşfedilemedi ve bunu pozitif bilimle henüz açıklayamıyoruz. Bunun sebebini bazı insanlar doğaüstü güçlerden kaynaklı olduğunu düşünebilir, bazıları da ileriki zamanlarda teknolojilerimizle ve keşiflerimizle bunun bilineceğine inanabilir. İlk dediğime inanların da bir kısmı evrenin ennn başta oluşup ardından kendi halinde büyüdüğü, evrimleştiği savunulabilir. İllaki hala aktif bir kontrolün olduğunu düşünmüyor veya eskiden bazı insanların gelip bazı şeyler söyleyip onlara uymaları gerektiğine inanmıyor olabilir. Bence semavi dinlerden daha mantıklı bir inanç bakışı.

örnek ver bakalım nerede çelişki varmış
Ben örnek vereyim en basitinden, Allah demişki "Şüphesiz biz insanı en güzel biçimde yaratmışızdır." ee o zaman neden bazı insanlar doğuştan engelli doğuyor, hatta bazıları öyle bi doğuyorki doktorlar "yaşaması imkansız en iyisi açlıktan ølüme terkedin" diyor.

Ben örnek vereyim en basitinden, Allah demişki "Şüphesiz biz insanı en güzel biçimde yaratmışızdır." ee o zaman neden bazı insanlar doğuştan engelli doğuyor, hatta bazıları öyle bi doğuyorki doktorlar "yaşaması imkansız en iyisi açlıktan ølüme terkedin" diyor.
dünya bir imtihan yeri, kusursuzluk yeri değil.

anlıyorum

Kendi inandığım din haricindekilerini din olarak görürsem çelişmiş olurum. Onları sadece bir fikir hareketi felsefi bir akım olarak görüyorum. Zaten hepsi garip normal olanı yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,285
Üyeler
184,613
Son üye
feronias
Geri