Neler Yeni

Ekipman dahil sistem tavsiyesi

Jill Valentine

80+ Bronze
Bütçe tam belli değil. Parçaların sorunlu olmaması ve kaliteli olması aşırı önemli. Bunları düşündüm ama halen kararsız olduğum kısımlar var. Ekran Kartı sonradan alınacak. Başka tavsiyelere açığım.

Ekran Kartı (4070S): Nvidia her türlü zorunlu. Bana en mantıklı bu geldi. Tabi ileride fikir değişebilir.

İşlemci (9700X): Bi süre ekran kartsız kullanılacağı için dahili gpu olmalı.

Soğutucu (PA120): Stok soğutucunun yeteceğini sanmıyorum. Sıvı soğutma gereksiz olacaktır.

SSD (990 PRO 2TB): Renegade de düşünebilirim bilmiyorum ama dramli olması yüksek ıops değerleri ve uzun ömürlü olması çok önemli.

Ram (Patriot 6800MHz CL34 2x16): Mutlaka 32gb en az 6000mhz ve cl40 altı olmalı.

Kasa (3000D): Corsairde kararlıyım.

Egzoz Fan (Arctic P12): Egzoz fanı olmadığı için gerekli. Araştırdığım kadarıyla uyumlu.

Güç Kaynağı (Vita 850): Benim en dikkat ettiğim konulardan birisi. Kesinlikle kaliteli ve tam modüler olmalı.

Anakart (X870 Gaming Plus Wifi): En mantıklı bu geldi.

Monitör (256F): Olabildiğince uzun ömürlü olması için 1080p daha mantıklı geldi.

Mouse (Viper V3): V8 ya da bunu düşünüyorum ama bilemedim.

Klavye (Razer v4 Green): Türkçe ve %100 olmak zorunda.

Hoparlör (Pebble 2.0): Fiyatına göre baya mantıklı geldi.

Not: Sistem bana değil bir yakına dizilecektir. Bazı istekler değişemez.

Son düzenleme:

Miella0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
miel
Klavyenin soru cevap kısmında türkçe tuş takımı olduğu belirtilmiş, hot swap yedek 8 tane switch çıkıyor kutudan az önce bir arkadaş soruyordu ona da önerdim bunu aldı fiyatına göre dolu dolu duruyor.
Monitör bunu alın.
Mouse razer shapine yakın ve kaliteli bir şey, buda onun biraz daha logitech superlight benzeri olanı, kendi kullandığım mouse u da önerebilirim herhangi bir sıkıntısını görmedim dongle alırsanız 4k kullanabiliyorsunuz ben 1k kullanıyorum şunu söyleyeyim, 8k ve 4k gerçekten gereksiz pazarlama stratejisi bana göre kullanacaksanız 4k olabilir ben önermem ama 8k da çoğu oyunda desteği yok takılmalar yaşanabiliyor.
Monitör linki yanlış olmuş kusura bakmayın.

Jill Valentine

80+ Bronze
Klavyenin soru cevap kısmında türkçe tuş takımı olduğu belirtilmiş, hot swap yedek 8 tane switch çıkıyor kutudan az önce bir arkadaş soruyordu ona da önerdim bunu aldı fiyatına göre dolu dolu duruyor.
Monitör bunu alın.
Mouse razer shapine yakın ve kaliteli bir şey, buda onun biraz daha logitech superlight benzeri olanı, kendi kullandığım mouse u da önerebilirim herhangi bir sıkıntısını görmedim dongle alırsanız 4k kullanabiliyorsunuz ben 1k kullanıyorum şunu söyleyeyim, 8k ve 4k gerçekten gereksiz pazarlama stratejisi bana göre kullanacaksanız 4k olabilir ben önermem ama 8k da çoğu oyunda desteği yok takılmalar yaşanabiliyor.
scyrox v8 daha iyi değil mi hocam?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Monitör linki yanlış olmuş kusura bakmayın.
IPS istiyorum.

goku010203

80+ Bronze
Belirli bütçe yok şuan ama abartı olmaması lazım. Parçaların sorunlu olmaması ve kaliteli olması aşırı önemli. Bunları düşündüm ama halen kararsız olduğum kısımlar var. Başka tavsiyelere açığım.

Ekran Kartı: Nvidia her türlü zorunlu. Bana en mantıklı bu geldi.

İşlemci: 7500fte kararlıyım.

Soğutucu: Stok soğutucunun yeteceğini sanmıyorum. Sıvı soğutma gereksiz olacaktır.

SSD: Renegade de düşünebilirim bilmiyorum ama dramli olması yüksek ıops değerleri ve uzun ömürlü olması çok önemli.

Ram: Mutlaka 32gb en az 6000mhz ve cl40 altı olmalı.

Kasa: Corsairde kararlıyım.

Güç Kaynağı: Benim en dikkat ettiğim konulardan birisi. Kesinlikle kaliteli ve tam modüler olmalı.

Anakart: Wifi olmak zorunda. Vrm soğutması olmalı. Gigabyte olmasın.

Monitör: En fp bu geldi ama sorunu var mı bilgim yok.

Hoparlör: Abartı modele gerek yok.

Klavye: Kararsızım. Türkçe ve mekanik olmak zorunda. Mümkünse numpadli olması daha iyi olur. Yay sesi olmamalı. Abartı model olmasın. Ama kaliteli olsun.

Mouse: Bunda da yine kararsızım. Scyrox vs düşündüm ama kalitesinden fikrim yok. 8000hz yoruyor mu onu da tam anlayamadım.

@Gurkanpiro
@Ricardo Andrade Quaresma
@Mantıklı Kanks Aferim
Bütçe versene oglum

Miella0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
miel
scyrox v8 daha iyi değil mi hocam?
Mesaj otomatik birleştirildi:

IPS istiyorum.
IPS için pardon, mouse olarak ben size alternatif sunmak istedim o biraz tercih meselesi shapeleri daha hoşuma gitti benim ayrıyetten 4k veya 8k kullandığınız zaman işlemciye biraz yük biniyor giriş seviye işlemcilerde problem olur r5 7500f gibi bir işlemcide sorun açacağını sanmıyorum.

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,365
İsim
efe araci
https://www.teknobiyotik.com/dark-m...-3-0-type-c-atx-oyuncu-kasasi-dkchmaxv30.html şu kasaya bakmanı da öneririm
soğutucu olarak ta 100 tl daha verip phantom assasine almanı öneririm onun harici sistem çok iyi duruyor 4070'in fiyatı düşmüş galiba en son 30k idi.
phantom assasin : https://www.akakce.com/islemci-sogu...t-phantom-spirit-120-se-fiyati,634899527.html argb versiyonu da var bakarsın.
Belirli bütçe yok şuan ama abartı olmaması lazım. Parçaların sorunlu olmaması ve kaliteli olması aşırı önemli. Bunları düşündüm ama halen kararsız olduğum kısımlar var. Başka tavsiyelere açığım.

Ekran Kartı: Nvidia her türlü zorunlu. Bana en mantıklı bu geldi.

İşlemci: 7500fte kararlıyım.

Soğutucu: Stok soğutucunun yeteceğini sanmıyorum. Sıvı soğutma gereksiz olacaktır.

SSD: Renegade de düşünebilirim bilmiyorum ama dramli olması yüksek ıops değerleri ve uzun ömürlü olması çok önemli.

Ram: Mutlaka 32gb en az 6000mhz ve cl40 altı olmalı.

Kasa: Corsairde kararlıyım.

Güç Kaynağı: Benim en dikkat ettiğim konulardan birisi. Kesinlikle kaliteli ve tam modüler olmalı.

Anakart: Wifi olmak zorunda. Vrm soğutması olmalı. Gigabyte olmasın.

Monitör: En fp bu geldi ama sorunu var mı bilgim yok.

Hoparlör: Abartı modele gerek yok.

Klavye: Kararsızım. Türkçe ve mekanik olmak zorunda. Mümkünse numpadli olması daha iyi olur. Yay sesi olmamalı. Abartı model olmasın. Ama kaliteli olsun.

Mouse: Bunda da yine kararsızım. Scyrox vs düşündüm ama kalitesinden fikrim yok. 8000hz yoruyor mu onu da tam anlayamadım.

@Gurkanpiro
@Ricardo Andrade Quaresma
@Mantıklı Kanks Aferim

Jill Valentine

80+ Bronze
https://www.teknobiyotik.com/dark-m...-3-0-type-c-atx-oyuncu-kasasi-dkchmaxv30.html şu kasaya bakmanı da öneririm
soğutucu olarak ta 100 tl daha verip phantom assasine almanı öneririm onun harici sistem çok iyi duruyor 4070'in fiyatı düşmüş galiba en son 30k idi.
phantom assasin : https://www.akakce.com/islemci-sogu...t-phantom-spirit-120-se-fiyati,634899527.html argb versiyonu da var bakarsın.
Corsairden emin gibiyiz ama egzoz fan çok etki eder mi bilmiyorum sonradan da alınabilir.

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,365
İsim
efe araci

Jill Valentine

80+ Bronze
egzoz fan çok etki eder evet corsairin o modelini severim ama 360mm desteği yok diye biliyorum eğer alacaksan https://www.akakce.com/kasa-fani/en-ucuz-arctic-p14-pwm-pst-acfan00125a-14cm-fiyati,466327472.html şunu da yanına al.
Bana bu daha mantıklı geldi.

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,365
İsim
efe araci

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru