En güncel PS5 hangisi

soyluadam

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
703
Merhaba arkadaşlar bunca zaman hep PC sistemimden oyun oynadım ilk defa arkadaşımda PS5 deneyimledim ve almayı düşünüyorum. PS5 hakkında pek fazla bilgiye sahip değilim. En son çıkan en güncel PS5 hangisidir slim ve pro var sanırım arasındaki fark nedir? Bu farka değer mi? GTA 6 çıktığı zaman bile sorunsuz oynamak istiyorum.

Ps5 pro düz modellere göre daha güçlü gpu ile geliyor cpu aynı. Ekstradan pssr var dlss gibi düşün

Slim kasa biraz daha küçük ve düşük nanometre ile geliyor bir tık daha verimli ama fat kasaya göre daha cok ısınıyor

Fat kasa ilk çıkan kasalar. Alacağın psnin koduna bakmalısın bürsürü fat kasa kodu var. Bazılarında termal akması yaşanabiliyor.

Ps5pro, slim , fat şeklinde sıralayabiliriz

Merhaba arkadaşlar bunca zaman hep PC sistemimden oyun oynadım ilk defa arkadaşımda PS5 deneyimledim ve almayı düşünüyorum. PS5 hakkında pek fazla bilgiye sahip değilim. En son çıkan en güncel PS5 hangisidir slim ve pro var sanırım arasındaki fark nedir? Bu farka değer mi? GTA 6 çıktığı zaman bile sorunsuz oynamak istiyorum.
En sorunsuz cfi 2016 kodlu ps5 slim almak olur fan sesi yok denecek kadar çok abartılıyor bende kullanıyorum

Slim ve Pro son sürüm. Pro daha güçlü.

slim ve pro arasındaki fark fiyat farkına değer mi sizce?

Digital ile standart versiyon farkı nedir?

Pro'nun performansı sadece GTA 6'da kendini gösterecekmiş. Onun dışında standart bir oyuncunun çok da anlayabileceği bir fark yok. Ayrıca PS5 Pro alırsan PS5 Pro'ya uygun bir TV ya da monitör alman gerekiyor. Dijital ve standart sürüm arasındaki fark, dijital olanın disk okuyucusu yok. Sadece PS Store'den oyun indirebiliyorsun.

Pro'nun performansı sadece GTA 6'da kendini gösterecekmiş. Onun dışında standart bir oyuncunun çok da anlayabileceği bir fark yok. Ayrıca PS5 Pro alırsan PS5 Pro'ya uygun bir TV ya da monitör alman gerekiyor. Dijital ve standart sürüm arasındaki fark, dijital olanın disk okuyucusu yok. Sadece PS Store'den oyun indirebiliyorsun.
Çok teşekkür ederim pro ve slim arasında kararsız kaldım biraz düşüneceğim.

İlerde gelecek oyunlarda (gpu bazlı) ciddi ray tracing ve gölglendirme daha uzak mesafe gibi farkları olur.

Ama mesela rdr2 ps5 fattada oynasan prodada oynasan aynı. Oyunun güncellenmesi gerekiyor oda yapımcıya bakıyor.

Gta6 büyük ihtimal pssr ile 50 60 fps oynatır
Eğer cpuda iyileşme olsa diyebilirdik kesin 60 diye ama hala kesin değil.

Ps5 düz sürüm 30 fps
Xbox series s/x 30 fps
Ps5 pro belki 60 fps ile gelebilir. Hatta söyle diyim. Rockstar ekibi 60a optimize edemediği için sanırsam Sony ekip yolladı rockstara 1 2 ay önce ps5 proda daha yüksek grafik veya fpsde oynansın diye. Detaylar belirtilmedi

Geri