Neler Yeni

Erkekler neden sünnet olur ?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

sparTA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
tayfun akpınar
Nesnel bakmaya çalışırsan hz. Adem sadece Mezopotamyada yani Hristiyan yahudi İslamda vardır. Bu şekildeki dini ilk ortaya çıkaran yahudilerdir. Etkilenmiştir derken onların dininin değiştirip üstüne bir şeyler eklemek gibi.
son peygambere kadar olan peygamberlerin hepsi yahudidir (yanlışım varsa düzeltin). peygamberler din kurucuları değildir Tanrının bu dünyaki sözcüleridir. yani onlar ekleme çıkarma yapamazlar tanrı ne derse onu insanlara iletirler.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Sünnet işlemi Hz. İbrahim'den gelen bir gelenektir. Hz. İbrahim ise 80'li yaşlarında sünnet olmuştur. Sünnetini kendi bir keser ile yaptığı rivayet edilir. Sağlık açısından yararı ise direkt şekilde yoktur. Risk olmaması için kestirilir. Birtakım hastalıkların bulaşma riskini azaltır. Sünnet derisi yapısı bakımından bakteri ve pis tutmaya elverişlidir. Düzgün bakılmaz, temizlenmezse iltihaplanabilir. Fakat yıllarca sünnetsiz gezen kişileri de biliyoruz, öyle ölen. Pek çoğumuz da sünnet olana kadar senelerce sünnetsiz gezdik. Düzgün ve temiz tutulduğu sürece pek sıkıntı olmayacaktır. Daha çok dini nedenlere dayanıyor. Zira İslam'ın şiarlarından biri, abdest almak da işkence olur sünnetsiz.

Mehmet Anıl

80+ Silver

Kreizler

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Hüseyin şahbaz
silindi

Son düzenleme:

ardaozal

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,493
İsim
Arda Özal
Öyle olduklarını iddia ederler*. Ben agnostiğim ve tanrının 224 bin peygamber yollayacağını mantıklı bulmuyorum. Bana ters düşüyor ama herkesin fikrine saygı duyarım.
Her millete peygamber yolladığı doğrudur ama net sayı veremezsin

sparTA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
tayfun akpınar
Öyle olduklarını iddia ederler*. Ben agnostiğim ve tanrının 224 bin peygamber yollayacağını mantıklı bulmuyorum. Bana ters düşüyor ama herkesin fikrine saygı duyarım.
benimde dini yönden çok mantıksız bulduğum seyler var.

BMW_M4

80+ Bronze
sünnet yahudi geleneği git araştır

Mehmet Anıl

80+ Silver

ardaozal

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,493
İsim
Arda Özal
Ama şöyle bir şey var ki neden Allah bizi sünnetli yaratmamış da neden kestirmek zorunda kalıyoruz

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom