Erkekler neden sünnet olur ?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Nesnel bakmaya çalışırsan hz. Adem sadece Mezopotamyada yani Hristiyan yahudi İslamda vardır. Bu şekildeki dini ilk ortaya çıkaran yahudilerdir. Etkilenmiştir derken onların dininin değiştirip üstüne bir şeyler eklemek gibi.
son peygambere kadar olan peygamberlerin hepsi yahudidir (yanlışım varsa düzeltin). peygamberler din kurucuları değildir Tanrının bu dünyaki sözcüleridir. yani onlar ekleme çıkarma yapamazlar tanrı ne derse onu insanlara iletirler.

Allah öyle buyuruyor.

Sünnet işlemi Hz. İbrahim'den gelen bir gelenektir. Hz. İbrahim ise 80'li yaşlarında sünnet olmuştur. Sünnetini kendi bir keser ile yaptığı rivayet edilir. Sağlık açısından yararı ise direkt şekilde yoktur. Risk olmaması için kestirilir. Birtakım hastalıkların bulaşma riskini azaltır. Sünnet derisi yapısı bakımından bakteri ve pis tutmaya elverişlidir. Düzgün bakılmaz, temizlenmezse iltihaplanabilir. Fakat yıllarca sünnetsiz gezen kişileri de biliyoruz, öyle ölen. Pek çoğumuz da sünnet olana kadar senelerce sünnetsiz gezdik. Düzgün ve temiz tutulduğu sürece pek sıkıntı olmayacaktır. Daha çok dini nedenlere dayanıyor. Zira İslam'ın şiarlarından biri, abdest almak da işkence olur sünnetsiz.

silindi

Son düzenleme:
Öyle olduklarını iddia ederler*. Ben agnostiğim ve tanrının 224 bin peygamber yollayacağını mantıklı bulmuyorum. Bana ters düşüyor ama herkesin fikrine saygı duyarım.
Her millete peygamber yolladığı doğrudur ama net sayı veremezsin

Öyle olduklarını iddia ederler*. Ben agnostiğim ve tanrının 224 bin peygamber yollayacağını mantıklı bulmuyorum. Bana ters düşüyor ama herkesin fikrine saygı duyarım.
benimde dini yönden çok mantıksız bulduğum seyler var.

sünnet yahudi geleneği git araştır

Ama şöyle bir şey var ki neden Allah bizi sünnetli yaratmamış da neden kestirmek zorunda kalıyoruz

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,628
Üyeler
186,357
Son üye
Bünyamin001
Geri