Bildiğim bir şey olmasa size bunu tavsiye etmem hocam değil mi?Hayır ama ramde sıkıntı yok bence işlemci ışığı yanıyor çünkü
Bildiğim bir şey olmasa size bunu tavsiye etmem hocam değil mi?Hayır ama ramde sıkıntı yok bence işlemci ışığı yanıyor çünkü
böyle sorunlar genelde ram uyumuyla alakalı oluyor tek tek 2 ramide bütün slotlarda deneHayır ama ramde sıkıntı yok bence işlemci ışığı yanıyor çünkü
Peki yapıcam şimdi ama bios mios sıfırlama yapmama gerek yok değil mi yani pc onu öyle okucak tek ram diye olursa pc yi kapatıp tekrar diğer rami taksam sıkıntı olmaz mıBildiğim bir şey olmasa size bunu tavsiye etmem hocam değil mi?denemekten zarar gelmez siz deneyin en kötü hiç bir şey değişmemiş olur.
Yok hocam aynısının bir benzeri geçen aylarda anakart değiştirdikten sonra başıma geldi. Ram arızalarında da anakart cpu ışığını yakabiliyor. Ramleri tek tek takarak çalıştırmayı deneyin. Onun harici bir şey yapmanıza gerek yok.Peki yapıcam şimdi ama bios mios sıfırlama yapmama gerek yok değil mi yani pc onu öyle okucak tek ram diye olursa pc yi kapatıp tekrar diğer rami taksam sıkıntı olmaz mı
Hocam şöyle yapıcam dimi iki ramide çıkarıcam sonra birini alıcam 1 e takıcam olmadı 2 3 4 diye gidicek olmadı öbürüne geçip aynı işlemimi yapıcam ?Yok hocam aynısının bir benzeri geçen aylarda anakart değiştirdikten sonra başıma geldi. Ram arızalarında da anakart cpu ışığını yakabiliyor. Ramleri tek tek takarak çalıştırmayı deneyin. Onun harici bir şey yapmanıza gerek yok.
İki rami de sırasıyla birinci slota takıp çalıştırmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Aksiyon alamazsanız aynı işlemi 2 de yaparsınızHocam şöyle yapıcam dimi iki ramide çıkarıcam sonra birini alıcam 1 e takıcam olmadı 2 3 4 diye gidicek olmadı öbürüne geçip aynı işlemimi yapıcam ?
Peki bilgisayarı psu şalterinden kapatıyorum monitör görünte vermediği için bişey olur mu ?İki rami de sırasıyla birinci slota takıp çalıştırmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Aksiyon alamazsanız aynı işlemi 2 de yaparsınız
Tum islemleri elektrik kapali yapin fislerin hepsini cekin birazda bekleyin 20 sn gibiPeki bilgisayarı psu şalterinden kapatıyorum monitör görünte vermediği için bişey olur mu ?
Bios update yapmadım kutuda 5000 desktop ready yazıyorCPU ve Anakart nedir?
Yazmıssın.
BIOS UPDATE yaptın mı? Hazır sistem mi? Anakart kutusu elinde mi? Üzerinde Ryzen 5000 veya 3000 ready etiketi olması lazım
Her slotu denemen lazım sorun slotta mı ramde mi bilmiyoruz her iki ramide her slotta tekil olarak psu tuşundan kapatıp fişi çekin açma tuşuna basılı tutup statik elektriği boşaltın her seferinde. Tabii ki sorun başka yerde de olabilir ama bu ihtimallerden biri.Bios update yapmadım kutuda 5000 desktop ready yazıyor
Dediğini yaptım olmadı sorun ram ve slotlarda değil sanırımHer slotu denemen lazım sorun slotta mı ramde mi bilmiyoruz her iki ramide her slotta tekil olarak psu tuşundan kapatıp fişi çekin açma tuşuna basılı tutup statik elektriği boşaltın her seferinde. Tabii ki sorun başka yerde de olabilir ama bu ihtimallerden biri.
5000 yazsa dahi 5800x3d dahil olmayabilir. BIOS FLASHBACK yapmayı dene.Bios update yapmadım kutuda 5000 desktop ready yazıyor