Neler Yeni

Evrim bir GERÇEKTİR.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ali
Kişisel düşüncelere girersek bu şekilde din de arap icadı bana göre :) Gavurlar mı daha çok güven veriyor araplar mı (ki araplarda bakarsan gavur denilebilir) orası da yine sana kalmış
Ah ah genç yaşınızda ne tuzaklara düşüyorsunuz ah. Gavurlar bilimi sizin din imizi redtedeceğiniz şekilde tasarlıyor ona göre şekil veriyor bunu anlamayacak kadar kör sağır olmayın gençler

Son düzenleme:

penthaL

80+
Seni kastederek söylediğimi kim söyledi? Hesabı ne zaman açtığını görebiliyorum seni de kastetmedim genelleme de yapmadım %95i dedim ve dediğim şey yanlış değil. Arat din konularını 3 gün önce hesap açmış adam ve din konusu açıyor ya da böyle bu üstteki namazfotoindir.com arkadaş gibi linç toplama yorumu atıyor. Dediğim şey bu konu özelinde değil forum genelinde.
"Din konularını açanlar" diye bir çıkış yaptığın için yazayım dedim dostum amacım seni kırmak değildi.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,737
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
"Din konularını açanlar" diye bir çıkış yaptığın için yazayım dedim dostum amacım seni kırmak değildi.
Biraz bunalmışlıkta var din konuları en büyük ilgi alanlarımdan biri ama işte üstteki namazjpgindir.com tarzı tipler yüzünden artık forumda yasak falan getirecekler muhtemelen. Yanlış anlaşılmaya neden olduysam özür dilerim

penthaL

80+
Biraz bunalmışlıkta var din konuları en büyük ilgi alanlarımdan biri ama işte üstteki namazjpgindir.com tarzı tipler yüzünden artık forumda yasak falan getirecekler muhtemelen. Yanlış anlaşılmaya neden olduysam özür dilerim
Anlıyorum hocam öyle maalesef. Ben o arkadaşın troll olduğunu düşünmüyorum maalesef Türkiye'de var böyle tipler ama yine de umarım trolldür. Gerçek olduğunu hayal etmesi bile kötü. Ciddiye alıp cevap bile yazmadım.

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Alp Kaan CEYLAN
Ah ah genç yaşınızda ne tuzaklara düşüyor sunuz ah. Gavurlar bilimi sizin din imizi ret edeceğiniz şekilde tasarlıyor ona göre şekil veriyor bunu anlamayacak kadar kör sağır olmayın gençler
Bilimin tasarlanmalık bir durumu yoktur. Kanıtlanmış bilgileri sen de deneyebilirsin git fizik yasalarını dene veya evrimi bile test edebileceğin ufak çaplı deneyler mevcut deneyleri yap bakalım bilimin dediğinden farklı sonuç alacak mısın? Şimdiden söyliyeyim almayacaksın çünkü uydurulan değil evrenin içindeki yasalardır bunlar, eğer dini reddedecek şekildelerse bunu yapanda yine bütün evrenin yaratıcısı olduğuna inandığınız Tanrıdır dine terste olsa dinle uyumluda olsa yine asıl bu yasaları yaratanda Tanrıdır. "Gavurlar" ise bunların işleyişini, matematiğini, mantığını, yasalarını keşfedip açıklamaktadır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anlıyorum hocam öyle maalesef. Ben o arkadaşın troll olduğunu düşünmüyorum maalesef Türkiye'de var böyle tipler ama yine de umarım trolldür. Gerçek olduğunu hayal etmesi bile kötü. Ciddiye alıp cevap bile yazmadım.
Ben sonunu merak ediyorum ya bakalım ne xicek 3-5 yanıt yazarım sonra salarım heralde bende :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ali
Bilimin tasarlanmalık bir durumu yoktur. Kanıtlanmış bilgileri sen de deneyebilirsin git fizik yasalarını dene veya evrimi bile test edebileceğin ufak çaplı deneyler mevcut deneyleri yap bakalım bilimin dediğinden farklı sonuç alacak mısın? Şimdiden söyliyeyim almayacaksın çünkü uydurulan değil evrenin içindeki yasalardır bunlar, eğer dini reddedecek şekildelerse bunu yapanda yine bütün evrenin yaratıcısı olduğuna inandığınız Tanrıdır dine terste olsa dinle uyumluda olsa yine asıl bu yasaları yaratanda Tanrıdır. "Gavurlar" ise bunların işleyişini, matematiğini, mantığını, yasalarını keşfedip açıklamaktadır.

Al genç kardeşim öyle gidip gavur uydurmalarına kanma yerli ve milli bizden olan insanımız bak ne güzel de açıklıyor

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Alp Kaan CEYLAN

Al genç kardeşim öyle gidip gavur uydurmalarına kanma yerli ve milli bizden olan insanımız bak ne güzel de açıklıyor
Bu son cevabım olacak belli oldu :)
Bak bu da yerli ve milli bizden olan insanımız, attığın videoyu izlemiştim merak etme. Bak bakalım sende bu videoya, ayrıca kanala da bakabilirsin dediğim gibi yerli ve milli bizden olan insanımız zaten Türkiyede Türkçe olarak görebileceğin en bilgilendirici kanalların başlarında gelmekte.

İyi seyirler dilerim sana.

Bloodless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Mustafa Kansız
Sudan mı oldun yani? HÜĞP diye içine çektiğin bi anda yok olan sudan koca bir davar mı oldun?
Puahaha
Ancak, evrim teorisi canlıların ilk olarak nasıl ortaya çıktığını (yani cansız maddelerden canlılığın nasıl başladığını) tam olarak açıklayamaz.
Hayda onu neden dedin reis konun baştan hevesi kalmadı.

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Alp Kaan CEYLAN
Hayda onu neden dedin reis konun baştan hevesi kalmadı.
Birisi konunun baştan hevesini kaçırdı diğeri tek videoda milyon/milyar yıllık evrimi tek videoda bitirdi, bilim yalan söylüyor evrim yalan aga

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ali
Bu son cevabım olacak belli oldu :)
Bak bu da yerli ve milli bizden olan insanımız, attığın videoyu izlemiştim merak etme. Bak bakalım sende bu videoya, ayrıca kanala da bakabilirsin dediğim gibi yerli ve milli bizden olan insanımız zaten Türkiyede Türkçe olarak görebileceğin en bilgilendirici kanalların başlarında gelmekte.

İyi seyirler dilerim sana.
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:Bu çağrı mert bakırcı denen youtubırın ne vasfı varmış da evrim filozofunu önümüze koyup duruyosunuz gençler siz iyice zehirlenmişsiniz

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Alp Kaan CEYLAN
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:Bu çağrı mert bakırcı denen youtubırın ne vasfı varmış da evrim filozofunu önümüze koyup duruyosunuz gençler siz iyice zehirlenmişsiniz
Ciddi anlamda bu son cevabım olacak, bütün yazdıkların tek taraflı kişisel düşüncelerinden ibaret. Eğer böyle tartışacaksak aynısını ben de sana sorarım Sözler Köşkü denen Youtube sayfasının ne vasfı varmış da din filozofunu önümüze serip duruyorsunuz diye. Ya kendin objektif yanıtların ve kanıtlarınla gel füzelce tartışalım ya da daha cevap vermeyeceğim anlamı yok. Dediğim gibi söylediğin her şeyin aynısını ben de sana sorabilirim yoksa?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ali
Ciddi anlamda bu son cevabım olacak, bütün yazdıkların tek taraflı kişisel düşüncelerinden ibaret. Eğer böyle tartışacaksak aynısını ben de sana sorarım Sözler Köşkü denen Youtube sayfasının ne vasfı varmış da din filozofunu önümüze serip duruyorsunuz diye. Ya kendin objektif yanıtların ve kanıtlarınla gel füzelce tartışalım ya da daha cevap vermeyeceğim anlamı yok. Dediğim gibi söylediğin her şeyin aynısını ben de sana sorabilirim yoksa?
Diyelim farzedelimki senin dediğin doğru ve farzedelimki yahudilerin bilimi gerçek.O zaman ALLAH olmayan bir dünya nın ne anlamı var

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Alp Kaan CEYLAN
Diyelim farzedelimki senin dediğin doğru ve farzedelimki yahudilerin bilimi gerçek.O zaman ALLAH olmayan bir dünya nın ne anlamı var
Bir tanrı var mıdır yok mudur bu konuda bir şey diyemem fakat varsa bile bunun İslam dininin Tanrısı Allah olduğunu düşünmüyorum. Yaşamın amacı da içgüdüsel olarak bakarsak diğer tüm canlılar gibi üreyip türünün neslini devam ettirmektir, eğer ki duygusal açıdan bakarsak ise kişiden kişiye değişir tabi ama şuanda dünyada yapılabilecek bir çok aktivite varken yaşamak tamamen kendim için dünyaya gelmeyi ben seçmedim ama geldiysem de amacı olsun veya olmasın burada olduğum süreci kendime göre geçirmek isterim. Kendini geliştirirsin her(bir çok) konuda bilgiler kazanırsın, yeni şeyler ve diller öğrenebilirsin, paran olduğu sürece hobilerini gerçekleştirirsin ve yaşamını tamamlayana kadar olabildiğince dolu yaşamak benim kişisel amacım. Yaşam süremin uzun olması değil kısa da olsa dolu olması daha önemli eğer mutlu ve eğlenmiş bir şekilde hayatımı tamamlarsam amacımı tamamlamış olacağım ne mutlu bana. Sana kalırsada kişisel amacını bilemem ama dine inanıp dine göre yaşayıp cennete gitmeyi amaçlamakta bir yaşam amacı olarak görülebilir. Bunun haricinde kişisel amacın var mıdır bilmem ama eğer ki bir çocuğun varsa ve onu büyütmeyi başardıysan (kötü anlamda demiyorum tamamladıysan vs gibi anlamda) zaten içgüdüsel amacını tamamlamışsın demektir. Kişisel amacını da dediğim gibi bilemiyorum ama kendiminkini açıkladım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani yaşamak için tanrıya ihtiyaç yoktur bence, doğduktan sonra zaten tanrı var veya yok farketmez artık dünyaya geldiysen yaşamın başlamıştır ve bunu tamamlayacaksındır. Buradaki kişisel amacın ise değişebilir. İçgüdüsel amacın ise üreyip neslini devam ettirmektir. Bunlarda da tanrının olması veya olmamasının çokta etkisi yoktur senin üremene müdahale etmeyecektir veya etki etmeyecektir varlığı veya yokluğu, kişisel amaçların içinde genelde çoğu amaç için yine etkisi olmayacaktır ama dediğim gibi bir dine bağlı yaşayıp o dine göre cennete gitmek istemekte bir amaçtır ve burada tanrının varlığı veya var olmaması yine direkt etki edecektir diyemem, eğer varsa ve inandığın dinin tanrısı ise o var olan tanrı zaten yaşamını tamamladıktan sonra cennete gidebilirsin fakat eğer yoksa yaşamın tamamlandıktan sonra herhangi bir ceza almayacaksın ama yaşamın boyunca kendine koyduğun amaç doğrultusunda yaşamını yine tamamlamış olacaksın

Son düzenleme:
Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,386
Üyeler
168,778
Son üye
branbeyyy