🔥İndirim Gigabyte 2k 280hz Tandem W-Oled Monitör MO27Q28G 25.999 TL

Bro cidden acayip alasım var. Taksit olsa 1 dk düşünmem. Hadi inşallah gelir diyelim düşük ihtimal :D
Hocam sisteminiz yeterli iken Samsung'ta kampanya hala devam ediyorsa, 32K'ya G81SF 27" 4K almanızı tavsiye ederim. Şuan aşırı memnunum ön yargılı başladım fakat 27" 4K kombosunun netliğinden mi kaynaklı bilmiyorum ama baya etkilendim. Mesela bu 2K Tandem WOLED çok istiyorum, sistemim de aslında 2K'yı bile zar zor karşılayacakken, oynadığım oyunlarda yer yer sıkıntı dışında pek sorun yaşatmadığı için 4K 27"'ten vazgeçemeyecek gibiyim. ( 6700 XT - 12400F DDR4 sistemim var )

PC açarken monitörün tusuna basmıyorum ben. Samsungla alakalı olabilir. OSD menüsüne bakın.

İlk dediğinizi anlamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İtopyaya stok gelmis.

TR ye keşke gelse diyeceğimiz bir Mini Led IPS cıkmıs:
peşin fiyata taksit var yazıyor taksit tutarlarına bakıyorsun hiç birinde yok

Taksit seçeneğinin olmaması evet biraz üzücü fakat peşin fiyata ya da taksit sayısını çok arttırmadan almak isteyenler için bence harika bir ürün. Oled teknolojisi artık eskisi kadar sorunlu da değil. Ben çok isterdim açıkçası. Satın alan arkadaşlar varsa yorumlarını paylaşabilirse çok sevinirim.

Hocam sisteminiz yeterli iken Samsung'ta kampanya hala devam ediyorsa, 32K'ya G81SF 27" 4K almanızı tavsiye ederim. Şuan aşırı memnunum ön yargılı başladım fakat 27" 4K kombosunun netliğinden mi kaynaklı bilmiyorum ama baya etkilendim. Mesela bu 2K Tandem WOLED çok istiyorum, sistemim de aslında 2K'yı bile zar zor karşılayacakken, oynadığım oyunlarda yer yer sıkıntı dışında pek sorun yaşatmadığı için 4K 27"'ten vazgeçemeyecek gibiyim. ( 6700 XT - 12400F DDR4 sistemim var )
Knk fps oynadığım icin fpsten cok odun vermek istemiyorum, bf 6 icin kullanacağım genellikle ve tarkov tarzı rekabetçi oyunlardan keyif alıyorum, 4k cok mantikli bir seçim benim icin aslında, en sonunda VG27AQML1A alıp gecicem acil bir monitor lazim. Bunu hala dusunuyorum alsam mi diye de taksit olsa rahatlatacak :D bu birde yeni nesil o avantaji var.

Amazon'dan XG27ACDNG OLED almıştım. Aslında tecrübesi çok iyiydi ancak gri tonlarda diklemesine banding beni bir miktar rahatsız ettiği için iade ettim. Yerine aldığım VG27AQL5A'da da ölü piksel vardı ve renkler çok tatmin etmemişti.

Bu ürünün fiyatı gerçekten çok makul görünüyor ancak OLED'lerde banding olma ihtimali sebebiyle tereddütteyim. Amazon satıyor olsa bir dakika beklemem ama Türk firmalarının uğraştıran yapısıyla cebelleşmek de istemiyorum.

arkadaşlar merhaba aklımda bir kaç soru var sizlerin yardımını istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Ben aslında XG27ACDNG almak istiyordum ama bu model çıkınca kafam karıştı baktığımda asusun modeli 3.nesil ve bu 4.nesil daha yeni bir teknoloji ama görüntü kalitesinde ne gibi farklar sunuyor çok bir fikrim yok açıkçası. Bir de XG27UCDMG 4k modeli kafamda vardı ama gigabyte ile aralarında neredeyse bir gigabyte daha fark var. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim olede geçiş yapmak istiyorum çünkü elimde 5070ti var ve daha iyi görüntü almak istiyorum açıkçası artık burada olede geçip belki tvmi de sonunda oled yapabilirim deneyimlerimden sonra. Siz neler dersiniz fikirlerinizi bekliyorum.

arkadaşlar merhaba aklımda bir kaç soru var sizlerin yardımını istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Ben aslında XG27ACDNG almak istiyordum ama bu model çıkınca kafam karıştı baktığımda asusun modeli 3.nesil ve bu 4.nesil daha yeni bir teknoloji ama görüntü kalitesinde ne gibi farklar sunuyor çok bir fikrim yok açıkçası. Bir de XG27UCDMG 4k modeli kafamda vardı ama gigabyte ile aralarında neredeyse bir gigabyte daha fark var. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim olede geçiş yapmak istiyorum çünkü elimde 5070ti var ve daha iyi görüntü almak istiyorum açıkçası artık burada olede geçip belki tvmi de sonunda oled yapabilirim deneyimlerimden sonra. Siz neler dersiniz fikirlerinizi bekliyorum.

Şahsi görüşüm, 2K çözünürlükte kalman senin için geleceğe yönelik daha mantıklı olur. Neden dersen; 5070 Ti çok güçlü bir kart olsa da, VRAM sınırlamaları nedeniyle 4K çözünürlükte zaman zaman sıkıntılar yaşatabiliyor. Gelecekte çıkacak yeni oyunlarda da MFG desteği bulunmadığı durumlarda, 5070 Ti’ın native performansı 2K çözünürlük için çok daha uygun. Bu yüzden yerinde olsam MO27Q28G modelini tercih ederdim. Sorduğun diğer soruya gelirsek, düşündüğün model bir QD-OLED panel kullanıyor ve farklarını @Tayfunns hoca bu konuda detaylı şekilde açıklamıştı. Konuya göz atarsan, aralarındaki farkları net bir şekilde görebileceğini düşünüyorum.

Şahsi görüşüm, 2K çözünürlükte kalman senin için geleceğe yönelik daha mantıklı olur. Neden dersen; 5070 Ti çok güçlü bir kart olsa da, VRAM sınırlamaları nedeniyle 4K çözünürlükte zaman zaman sıkıntılar yaşatabiliyor. Gelecekte çıkacak yeni oyunlarda da MFG desteği bulunmadığı durumlarda, 5070 Ti’ın native performansı 2K çözünürlük için çok daha uygun. Bu yüzden yerinde olsam MO27Q28G modelini tercih ederdim. Sorduğun diğer soruya gelirsek, düşündüğün model bir QD-OLED panel kullanıyor ve farklarını @Tayfunns hoca bu konuda detaylı şekilde açıklamıştı. Konuya göz atarsan, aralarındaki farkları net bir şekilde görebileceğini düşünüyorum.
Konudan bağımsız 2K çözünürlük şu an için en f/p çözünürlük seviyesi diyebilirim hocam.
Bilgisayarın ömrü daha uzun oluyor. 4K'ya nazaran.

Teşekkür ederim hocam tekrar bir göz atayım önceki mesajlara.

Konudan bağımsız 2K çözünürlük şu an için en f/p çözünürlük seviyesi diyebilirim hocam.
Bilgisayarın ömrü daha uzun oluyor. 4K'ya nazaran.
Oyun dışında 4k içerik tüketir miyim acaba diye düşündüm ama netflix gibi onun içn de fazla lüks olur herhalde her ay zaten netflix ücreti belli

GIGABYTE MO27Q28G 4. nesil yeni WOLED panel kullanıyor, bu panel 2025 yılında LG display tarafından üretildi. ve yeni yeni markalar bu paneli kullanan ürünlerini duyurmaya satışa sunmaya başladı. şu an LG tarafında bir model çıktı henüz ülkemize gelmedi, Asus ve Gigabyte tarafı yeni modellerini duyurdu ve ülkemizde satışa sunmaya başladı, WOLED tarafında en güncel panel teknolojisi şuan Tandem RGB Oled teknolojisi.
QD-OLED Panel teknolojisine göre en büyük artıları
  • daha iyi parlaklık, hem sdr hem hdr'de çok daha yüksek peak değeri HDR'de1500nits peak güzel bir rakam
  • onaylanmış Vesa HDR true black 500 sertifikası
  • enerji tasarrufu %20 daha düşük güç tüketimi
  • Daha iyi renk gamı
  • daha uzun kullanım ömrü
QD-OLED'ler 3.nesil WOLED'ler ile karşılaştırıldığında çok daha iyi renk gamı sunabiliyordu. ve refresh rate oranları ilk versiyonlarında 360hz civarıydı. sonra 240hz versiyonları da piyasaya sürüldü. 4.nesil woled panel tenolojisinde QD-OLED ile olan renk doğruluğu farkı kapandı diyebiliriz. %99.5 DCI-P3 gamı sunabiliyor, QD OLEDler'de %99'da kalıyordu. refresh rate oranlarıda biraz iyileştirildi.

son çıkan 3.5 nesil diyebileceğim QD-OLED 500hz ulaşan panellerde True Black 500 sertifikası var. ama peak değeri olarak 1000 nite kadar ulaşabiliyor. parlaklık halen tandem oledlerin gerisinde

QD-OLED paneller kullandığı panel katmanı yapısından ötürü monitör kapalıyken bakarsanız panel'in net siyah olmadığını morumsu gözüktüğünü fark edersiniz. monitör açıkken bu morumsu görüntü olmaz siyahlar net siyah, bu durum problem değildir monitörün panel yapısından ötürüdür. genelde bunu sorun olarak gören bir kitle var. bu açıdan yazayım dedim. QD-OLED paneller böyle arkadaşlar.

Üreticisine göre her iki panelde de Mat veya Glossy kaplama kullanılabilir. kişisel zevkinize göre bu duruma karar vermelisiniz kimi glossy panel sevebilir kimisi mat panel

bu iki monitör özelinde daha yeni bir panel teknolojisi olmasından ötürü GIGABYTE MO27Q28G tavsiye edebilirim fiyatı da fena değil. 4.nesil WOLED'lere karşı samsung tarafınında atak yapması gerekiyor keza şuan itibariyle 4.nesil woled'ler refresh rate dışında kağıt üzerinde daha iyi çünkü

Son düzenleme:
Geri