Çözüldü✓ Gigabyte X870 Aorus Elite Montajında Yardım

Emirkanyvs

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,211
Selamün aleyküm, Hayırlı günler. Sıfırdan sistem topluyorum, son kalan 3 parçanın iki tanesini de sipariş verdim. Kasa fanlarını, ramleri ve anakartı montajladım. Şimdi ise psuyu montajlayıp kabloları anakarta takacağım. Sizden ricam ise hangi kabloları nereye takacağım hakkında yardım etmeniz. Resimleri yüklüyeceğim birazdan. Şimdiden teşekkürler.

24pin sağa, 1 veye 2 tane pcie/cpu kabloları sol üste, başka bir şey kalmadı. Fan kabloları ise kontrolcü varsa hepsini ona, ondan 1 tane kablo system fana.

Bunlar anakartın kutusundan çıktı,herhangi bir şey yapmam lazım mı bunlara?
20250913_130807.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

20250913_130833.webp

20250913_130902.webp

Ekler

• 20250913_130816.webp
    20250913_130816.webp
    352.6 KB · Hit: 13
  • 20250913_130902.webp
    20250913_130902.webp
    712.5 KB · Hit: 12
Bunlar anakartın kutusundan çıktı,herhangi bir şey yapmam lazım mı bunlara?Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Nope, o sticker ve diğer küçük karecik şeyleri hiç kullanmadım, kulananda görmedim onlar sanırım böyle bir yere koyup kart çizilmesin diye fln, pek kullanışlı değil. Kasan NZXT sorun olmaz. En altaki kablo ise sata ssd veya HDD için kablo, bir ucunu ssd/hdd'ye diğer ucunu, şu bios pili varya onun sağ üstündeki sağa bakan beyaz girişlere takılıyor. Hep m2 kullanacaksan önemsiz.

Anakart kutusundan tek alacağın şey, anakart ve belki m2 vidası, o da zaten quick slot fln diye anakartın üstünde bulunuyor olabilir. Vida işi de kalmadı.

Kasadan çıkanlar USB 3.0 ve HD aido, ön taraftaki usb ve ses portlarını kullanmak için, anakartın fotoğrafını açayım, öyle net görürüm, markadan markaya yerleri değişiyor. MSI da alta oluyorlar.

Nope, o sticker ve diğer küçük karecik şeyleri hiç kullanmadım, kulananda görmedim onlar sanırım böyle bir yere koyup kart çizilmesin diye fln, pek kullanışlı değil. Kasan NZXT sorun olmaz. En altaki kablo ise sata ssd veya HDD için kablo, bir ucunu ssd/hdd'ye diğer ucunu, şu bios pili varya onun sağ üstündeki sağa bakan beyaz girişlere takılıyor. Hep m2 kullanacaksan önemsiz.

Anakart kutusundan tek alacağın şey, anakart ve belki m2 vidası, o da zaten quick slot fln diye anakartın üstünde bulunuyor olabilir. Vida işi de kalmadı.
3. fotoğrafta ki kablolar, 3 adet fan, power tuşu, reset tuşu ve type C falan fisman. Onları anakartın en sağ altın da ki yere ve onun sol tarafında kalan Fan1, Fan2 yazan 4 pin girişlerine mi takacağım.

3. fotoğrafta ki kablolar, 3 adet fan, power tuşu, reset tuşu ve type C falan fisman. Onları anakartın en sağ altın da ki yere ve onun sol tarafında kalan Fan1, Fan2 yazan 4 pin girişlerine mi takacağım.
Beyaz kalın uçlu kablo usb, onu usb portuna takacaksın (yok yav :D) en altaki system fan girişlerin sağındaki içinde de USB yazıyor oraya girmesi lazım hocam.

Screenshot 2025-09-13 132613.webp

Son düzenleme:
net mi hocam şimdi? Bu power reset kablosu (bilgisayarı ön paneldeki tuştan açmanı sağlayan kablo bir bütün olmalı? NZXT herhalde parampirçik yapmamıştır, kasa neydi nzxt h7 h9 mu?

20250913_135315.webp

Son durum bu şekilde hocam. Şu 4 tane fan kablosu varya uçları siyah olan. Onların soldan 2 tanesi 3 pinli ve 3 pin fan giriş yeri yok. Onları da 4 pin fan girişine taktım sorun olur mu?

20250913_141611.webp

Şimdi sıra güç kaynağına geldi. 24 pin kabloyu oraya taktım. Anakarttan takacağım yeri de biliyorum. Bir de anakartın sol kısmın da 8, 8 iki tane pin giriş yeri var. Güç kaynağında ki yeri neresi onların?

Ayrıca bunları takınca bir de ekran kartının kablosu kalıyor, bir ucunu ekran kartına takacağım diğer ucunu güç kaynağından nereye takmam gerekiyor?

Bunlar hariç başka bağlamam gereken kablo var mı?

Son sorularım da bunlar 😄.

Hocam oralara takacağımı biliyorum. Güç kaynağın da nereye takayım 8 pinleri. Sıra sıra takarak gitsem 24 pinin yanından olur mu?

Bir de işte ekran kartım geldiğin de onu da aynı sırasıyla devam edip 8 pinlik yere taksam direk olur mu?

Bide ek olarak 24 pin dediğimizin 1 tane pini eksik öyle mi olması gerekiyor acaba?

Güç kaynağında cpu/pcie denen yerlerin hepsi uygun, gri yazıyla girişlerin üstünden paranteze alarak belirtmişler ya? o sınırlar içersinde istediğin gibi tak. Zaten molex sata girişine fln sokamazsın :D 12whpwr'a da sokamazsın :D Fanlar 3 pinli olup 4 pinli yere takmak doğru olmaz, zararı olur mu volt değerleri farklı olur, bir sorun yaşanabilir evet. Önermiyorum.

onun dışında usb 3.0 ucu sata girişin altında mıymış? İlginç. Ben oldu bitti hep msı kullandım, bana ASUS ve Gigabyte garip geliyor :D

Yanlış takılan yer yok.

Son düzenleme:
20250913_145010.webp

Güç kaynağında cpu/pcie denen yerlerin hepsi uygun, gri yazıyla girişlerin üstünden paranteze alarak belirtmişler ya? o sınırlar içersinde istediğin gibi tak. Zaten molex sata girişine fln sokamazsın :D 12whpwr'a da sokamazsın :D Fanlar 3 pinli olup 4 pinli yere takmak doğru olmaz, zararı olur mu volt değerleri farklı olur, bir sorun yaşanabilir evet. Önermiyorum.

onun dışında usb 3.0 ucu sata girişin altında mıymış? İlginç. Ben oldu bitti hep msı kullandım, bana ASUS ve Gigabyte garip geliyor :D

Yanlış takılan yer yok.
Hocam son olarak bu şekilde işte. Bitti diye tahmin ediyorum. İşlemci gelcek, ssd gelcek montajlıcam. Üstüne bir de Nzxt T120'de duruyor kutu da hala işlemciyi takınca onu da montajlıycam. Soğutucu fanını sanırım işlemcinin üst kısmın da kalan "CPU FAN" yazan yere takıcam, soğutucunun kablosunu nereye takıcam bilmiyorum ama 😄.

3 pin dediğim fanlar ise 3 pin giriş yeri olmadığı için 4 pinlik yere taktım. Şuan sisteme elektirik vermedim hiç yani düzeltebilirim ama 3 pinlik yer yok, nasıl olucak?

Yardımların için çok teşekkürler bu arada saolsın.

Ekler

• 20250913_145051.webp
    20250913_145051.webp
    260.4 KB · Hit: 14
  • 20250913_145042.webp
    20250913_145042.webp
    263.3 KB · Hit: 12
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,126