Sistemimi yükselteceğim. Ddr5 sisteme geçiş yapacağım. Anakart ve ram hazır. İşlemci konusunda çok kararsızım. Ryzen 7 7800x3d mi almalıyım yoksa ryzen 7 9700x mi? İleriye dönük bir yükseltme yapmak istiyorum. Hangisini tavsiye edersiniz?
7800X3D oyunlar için daha mantıklı olurSistemimi yükselteceğim. Ddr5 sisteme geçiş yapacağım. Anakart ve ram hazır. İşlemci konusunda çok kararsızım. Ryzen 7 7800x3d mi almalıyım yoksa ryzen 7 9700x mi? İleriye dönük bir yükseltme yapmak istiyorum. Hangisini tavsiye edersiniz?
Aralarındaki fiyat farkı biraz fazla hocam. Bütçede sıkıntı yok zaten. İkisinden birini kesin alacağım. İleriye dönük olması yönünden hangisi daha iyidir? 7800x3d o fiyat farkını hakediyor mu?7800X3D oyunlar için daha mantıklı olur
Fps türü oyunlarda gerçekten Hakediyor eğer şüpheliyseniz ggidip test videoları izleyebilirsinizAralarındaki fiyat farkı biraz fazla hocam. Bütçede sıkıntı yok zaten. İkisinden birini kesin alacağım. İleriye dönük olması yönünden hangisi daha iyidir? 7800x3d o fiyat farkını hakediyor mu?
Evet hocam izledim test videolarını uçurum farklar yok oyunlarda. Ama fiyat farkı baya var. Genelde fps oyunları oynadığım için karar veremiyorum zaten.9700X tercih edilebilir, fiyat farkı ciddi miktarda. Oyun performansı testlerine bakabilirsiniz:
Evet hocam ama 9700x'de zen 5 mimarisi var ve 9.nesil olmasının ileriye dönük olarak avantajı olmaz mı?x3d işlemciler önbellek açısından daha yukarılarda olduğundan özellikle fps oyunlarda performans farkı sunuyor.
Fps oyuncusuyum zaten. Ondan kaynaklı karar veremiyorum ama ileriye dönük de olsun istiyorum. Ekran kartı yükselttiğimde de üzmesin istiyorum. 7800x3d'nin de üzeceğini zannetmiyorum zaten ama 9700x ileriye dönük olarak daha mantıklı değil midir hocam?Fps türü oyunlarda gerçekten Hakediyor eğer şüpheliyseniz ggidip test videoları izleyebilirsiniz
Dün dediğim gibi..Sistemimi yükselteceğim. Ddr5 sisteme geçiş yapacağım. Anakart ve ram hazır. İşlemci konusunda çok kararsızım. Ryzen 7 7800x3d mi almalıyım yoksa ryzen 7 9700x mi? İleriye dönük bir yükseltme yapmak istiyorum. Hangisini tavsiye edersiniz?
Bendede öyle bir algı var neden?Dün dediğim gibi..
Bence 9700x mantıklı..
X3d işlemciler inanılmaz fps veriyor evet..
Ama x3d olmayan işlemciler kötü oyun performansına sahip gibi bir algı var..
7800x3d daha pahalıyken hayatta almam..
(Benim kendi düşüncem)
9700x'e daha yakın hissediyorum. Ama fps oyuncusu olmam biraz düşündürüyor.Dün dediğim gibi..
Bence 9700x mantıklı..
X3d işlemciler inanılmaz fps veriyor evet..
Ama x3d olmayan işlemciler kötü oyun performansına sahip gibi bir algı var..
7800x3d daha pahalıyken hayatta almam..
(Benim kendi düşüncem)
Sebebi basit yeni nesil diye istiyorsun ama bi ile yaramaz onun yeni olması ikisi aynı soketi kulanıyor bu yüzden ben olsam 7800x3d9700x'e daha yakın hissediyorum. Ama fps oyuncusu olmam biraz düşündürüyor.
9700x zen5 7800x3d zen 4 mimarisi kullanıyor ama hocam. 7800x3d 9700x'e göre daha fazla ısınıyor diyorlar tükettiği güçten kaynaklı bunlarda düşünme sebeblerimden birkaçıSebebi basit yeni nesil diye istiyorsun ama bi ile yaramaz onun yeni olması ikisi aynı soketi kulanıyor bu yüzden ben olsam 7800x3d
Arkadaşım aynı mimari kulanıyorlar demedim aynı soket dedim ayrıca 9000 serisşnin amacı daha yüksek performansdan ziyade daha az enerjiyle ve ısıyla iyi performans verme yani demek istediğim şuydu 7800x3d alırsın sürekli kulanırsın ddr6 çıktığında yada yeni amd soket ona geçersin bu işlemci seni idare eder o zamana kadar yani 9000 serisi işlemcinin sana ilelri. Dönüklük açısından pek bi faydası yok bunu demeye çalışıyorum ha bütçen o kadar yoktur ve fps oyunları o kadar önemli değildir 9700x alınır o zaman9700x zen5 7800x3d zen 4 mimarisi kullanıyor ama hocam. 7800x3d 9700x'e göre daha fazla ısınıyor diyorlar tükettiği güçten kaynaklı bunlarda düşünme sebeblerimden birkaçı