Neler Yeni

📱 Hangi Telefonu Kullanıyorsunuz?

Hangi telefon markasını kullanıyorsunuz?

• iPhone

Oylar: 112 27.3%
  • Samsung

Oylar: 111 27.0%
  • Xiaomi

Oylar: 128 31.1%
  • Huawei

Oylar: 22 5.4%
  • Realme

Oylar: 12 2.9%
  • Diğer (Yorumda belirtiniz)

Oylar: 26 6.3%

• Oy kullanan toplam üye
    411
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,993
İsim
Burak Karadağ
Şimdi kullandığımla ilgiliyse telefondan pek bir şey oynamıyorum zaten her türlü ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor, SD 730G/Adreno 618 var. 108MP kamera olayı iyi. Makro, UW vs. de var.

Çentik hizasının tam altında bir çizgi var şuan. O sorun olduğunu gösteriyor. Bazen olmuyor sorunsuz kullanmıştım geçtiğimiz birkaç ay. Şuan parlaklık fulleyince ekran bembeyaz oluyor. Bazen ekran titriyor, titreşimsiz mod daha kötü yapıyor. %70-80 üzeri parlaklıklarda yoğun renk içeren şeylerde ekran gidebiliyor. Otomatik parlaklık kapalı kullanıyorum o yüzden.

Yeni alacağım konusunda çok emin değilim. Gidipte bir telefona iPhone diye 50-80k verecek değilim o paraları vermem için telefonun uçup kaçması lazım. Yüksek bütçede benim için o uçup kaçma kategorisine giren Samsung Z Fold 5 bekleyebilirim. Ya da yine iş görsün yeter dersem Xiaomi'nin orta/üst seviye telefonlarından bir şeyler bakabilirim.
Evet, para derdi olmazsa herkes tabi ki iPhone alır geçer ben de aynısını yapardım ama bütçe ve performans konusuna bakılırsa ben genelde Xiaomi ve Samsung taraftarıyım.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,993
İsim
Burak Karadağ
7 aydır falan 14 Pro Max kullanıyorum.

Zamanında olsa mantıklı derdim ama Hem çok zam yedi Hem de YD için kayıt 20k oldu. Bence değmez. Ben 30k civarına getirdim kayıt ile birlikte.

Bence iphone. Herkesin tercihi farklı olabilir tabii.

Telefonun şarjı az gidiyor diyenlere de selam olsun 3 günde bir şarj ediyorum. Ayrıca 7 ay oldu ve hala pil sağlığı %100 Bi ara test etmiştim %80 civarı şarj ile 9 saat ekran süresi vermişti.
Şarj olayına şaşırdım
Mesaj otomatik birleştirildi:

S23 şuan yaşattığı deneyimlerden ötürü kafamda " - " yedi. Bilmiyorum. Deneyim olarak iphone 13 en azından vaadinin tamamını karşılıyor. S23 yarım bir telefon gibi hissettiriyor.
Olumsuz gözlemlediğin şey nedir?

XLostR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
292
İsim
Lost Cuk

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,807
İsim
MehmedVII

Cihangir

80+ Gold
ekonomi kötü olduğu için iPhone 14 Pro Max 512 gb ve iPhone 13 Mini ekonomi iyi olsaydı Carviar iPhone 14 Pro alırdım

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,993
İsim
Burak Karadağ
POCO X3 Pro 256/8 28 Ekim 2021'den beri kullanıyorum. Dedikleri gibi kasma donma vs yok her şeyinden memnunum. Iphone para tuzağı.
iPhone aslında para tuzağı değil de
Kalitesini konuşturduğu için değerine değer katarak fiyat biçiyor. Koskoca Android'in karşısına dağ gibi IOS yazılımı çıkartmak büyük başarı. Android daha eskiye dayanıyor

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Olumsuz gözlemlediğin şey nedir?
Kameraları. Her uygulamada ayrı sorun çıkarıyor. Düzgün çalışmıyor. Blur sorunu var. Nasıl kurtaracaklar hiç bilmiyorum.
Whatsapp kamerasında pikselleşme ve renk bozulmaları var ( çözünürlülük değil sıkıntı yüksek kalite, HD gönderince çözülecek bir şey değil, çözülmedi)
snapchatde de aynı sorun var.

Sonuçta çektiğin fotoğrafı paylaşmadıktan sonra anlamı yok, düzgün paylaşamadığın için pek olumlu bir deneyim yaşatmıyor.

Ana kameraya gelirsek orada çekim kalitesi çok güzel fakat kameranın fiziksel lensi üretim hatası olduğu için blurlanma yapıyor. Ois düzgün çalışmıyor. Renkler ile çok oynuyor. Ne yaparsan yap güzellik filtreleri tamamen kaybolmuyor.

Androidde özgürlük bekleriz özgürlüğünü aşırı kısıtlıyor samsung her anlamda.

Alınancaksa bir kaç k daha verip İphone alınmalı diye düşünüyorum.

POCO X3 Pro 256/8 28 Ekim 2021'den beri kullanıyorum. Dedikleri gibi kasma donma vs yok her şeyinden memnunum. Iphone para tuzağı.
Kasma doma yaşayacağın bir işlemci piyasada kalmadı. PC ler ile yarışıyor artık telefonlar. Çok yanlış yerden bakıyorsunuz.

Çabuk bitiyor çünkü batarya kapasitesini düşük tutuyorlar
13 serisinden beri düzeldi o sorun kalmadı. "13 Mini" de bile 5 saat ekran süresi almak mümkün

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,807
İsim
MehmedVII
Kameraları. Her uygulamada ayrı sorun çıkarıyor. Düzgün çalışmıyor. Blur sorunu var. Nasıl kurtaracaklar hiç bilmiyorum.
Whatsapp kamerasında pikselleşme ve renk bozulmaları var ( çözünürlülük değil sıkıntı yüksek kalite, HD gönderince çözülecek bir şey değil, çözülmedi)
snapchatde de aynı sorun var.

Sonuçta çektiğin fotoğrafı paylaşmadıktan sonra anlamı yok, düzgün paylaşamadığın için pek olumlu bir deneyim yaşatmıyor.

Ana kameraya gelirsek orada çekim kalitesi çok güzel fakat kameranın fiziksel lensi üretim hatası olduğu için blurlanma yapıyor. Ois düzgün çalışmıyor. Renkler ile çok oynuyor. Ne yaparsan yap güzellik filtreleri tamamen kaybolmuyor.

Androidde özgürlük bekleriz özgürlüğünü aşırı kısıtlıyor samsung her anlamda.

Alınancaksa bir kaç k daha verip İphone alınmalı diye düşünüyorum.

Kasma doma yaşayacağın bir işlemci piyasada kalmadı. PC ler ile yarışıyor artık telefonlar. Çok yanlış yerden bakıyorsunuz.

13 serisinden beri düzeldi o sorun kalmadı. "13 Mini" de bile 5 saat ekran süresi almak mümkün
Ondan değil. Bazıları diyor ya Xiaomi ve POCO telefonlar bir süre sonra kasıyor vs o yok. Yoksa zaten benim tel pcden daha iyi. İstediğim her şeyi yapıyorum. Özellikle favorim PSP ve PS2 emülatörleri ile gow, Mortal Kombat, Tekken vs oynayabilmek.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
2 yıl redmi note 8 pro kullandım 2022 nin başında iphone 8 e geçtim geçmez olaydım. İphone tek işlevi kamera
geçmişe gitmişsin, çok normal aralarında koca 2.5 yıl var

Xiaomi ve POCO telefonlar bir süre sonra kasıyor vs o yok
Yani 8 ram ve düzgün işlemcili bir model aldıktan sonra kasma yaşaman mümkün değil, laptoplar hala o ram değerleri ile çalışıyor ve daha bir 4 sene çalışacaklar.
Özellikle favorim PSP ve PS2 emülatörleri ile gow, Mortal Kombat, Tekken vs oynayabilmek.
Bende Yuzu ile Breath of The Wild oynuyorum keyifli.

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,669
İsim
misfit
- Xiaomi Redmi Note 10S 6/128 - 1.5 Yıl
- Eski bir iPhone kullanıcısı olarak parası olana kesinlikle iPhone öneririm. Daha düşük bütçede telefon arayanlar zaten mecburen Xiaomi/Oppo vs. markalara yöneliyor. Kötü değiller fakat hiç bir telefon bana iPhone'un premium hissiyatını veremedi henüz.
- Tabii ki iPhone.

BIGGZ

80+ Bronze
Redmi 9t 128
2022 başından beri kullanıyorum
Ve ayrıca şuan telefon almayı düşünmüyorum, alsam da 10bin lira verir geçerim. Üstü verdiğim paraya değmez.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Top Bottom