Neler Yeni

Hayalinizdeki Meslek

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,262
İsim
.
Arkadaşlar merhaba.
Hayalinizde ki meslek nedir, ileride ne olmak istiyorsunuz, sizi bu mesleğe iten sebep nedir? Nedenleri ile birlikte açıklarsanız sevinirim.

Benim hayalimdeki meslek her zaman öğretmenlik olmuştur. Her zaman maneviyatı maddiyattan üstün tuttuğum için bu meslekteki iş ahlakını ve kutsallığını sevdim.
Çevremde de çok öğretmen bu da etken.

Sizin hayalinizdeki meslekler nelerdir?

Sınav döneminde olan, meslek seçiminde kafası karışık olan genç arkadaşlarımıza da faydalı olması dileği ile.
Subay.
Çocukluk Aşkı.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,259
İsim
Mert Can Ergün
serbest mesleko.O2

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,059
İsim
göksel yurtcan
Eroin, kenevir, meth üreticiliği. Ekibim hazır. Kurtlar Vadisindeki Halo Dayı gibi kendimizi öldü gösterip satış yapacağım.
Başka soru?
eleman lazımmı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Bilgisayar mühendisliği niye bilmiyorum 7.sınıftan beri istiyorum

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Hayalinizde ki meslek nedir
Ağ İşletmenliği.
sizi bu mesleğe iten sebep nedir?
İlgi ve nadirliği. Ülkede bu mesleğe sahip çok kişi yok. Popüler değil.
Benim hayalimdeki meslek her zaman öğretmenlik olmuştur. Her zaman maneviyatı maddiyattan üstün tuttuğum için bu meslekteki iş ahlakını ve kutsallığını sevdim.
Emin ol şu dönemde istemezsin, ailemizde baba tarafındaki herkes öğretmen. Cidden herkes ama. Şöyle sayayım;
Babam, babaannem, dedem, babamın halası, babamın amcası, babaannemin babası, babamın teyzesi... Aklıma gelmeyenler de vardır.

Gerçekten öğretmenlik güzel meslek, özellikle ücretli öğretmenlik (maaşlardaki düzenlemeyi bilmiyorum) yeni üniversite mezunu öğrenciler için müthiş bir şey. Öğrencilerin en sevdiği öğretmen modeli oluyor genelde.
Ancak 20 yıllık öğretmenin aldığı para da temelde 5-6K olunca..

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,465
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Ağ İşletmenliği.

İlgi ve nadirliği. Ülkede bu mesleğe sahip çok kişi yok. Popüler değil.

Emin ol şu dönemde istemezsin, ailemizde baba tarafındaki herkes öğretmen. Cidden herkes ama. Şöyle sayayım;
Babam, babaannem, dedem, babamın halası, babamın amcası, babaannemin babası, babamın teyzesi... Aklıma gelmeyenler de vardır.

Gerçekten öğretmenlik güzel meslek, özellikle ücretli öğretmenlik (maaşlardaki düzenlemeyi bilmiyorum) yeni üniversite mezunu öğrenciler için müthiş bir şey. Öğrencilerin en sevdiği öğretmen modeli oluyor genelde.
Ancak 20 yıllık öğretmenin aldığı para da temelde 5-6K olunca..
Benim sülalemde öğretmen knk. 2. Dereceden kuzenlerime kadar çoğu öğretmen. 20 yıllık öğretmenin 5-6k maaş aldığını göster sana o parayı ben vereyim. 20 yıllık öğretmenin maaşı en son 8k civarı oldu. Eğer bir de sınıf öğretmeni gibi ek dersi bol bi' öğretmenlik yapıyorsa 11-12k ya kadar alır. (Babam 21 yıllık sınıf öğretmeni)
Hadi diyelim aldığı para senin dediğin gibi olsun. Ben parası az diye öğretmenlikten vaz geçip sevmediğim bi' mesleği 40 yıl yapamam. Yine öğretmen olurum.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
20 yıllık öğretmenin maaşı en son 8k civarı oldu. Eğer bir de sınıf öğretmeni gibi ek dersi bol bi' öğretmenlik yapıyorsa 11-12k ya kadar alır. (Babam 21 yıllık sınıf öğretmeni)
Babam üniversiteyi bitirdiği gibi atandı. 44 yaşına girecek. 20 seneden fazla öğretmen.
Meslek dersi öğretmenleri çoğunlukla 5-6K civarı alıyor, normal ders değil. Ek olarak her hafta perşembe günü açık lise için görevi var, 7'ye kadar okulda kalıyor. Bir de üstüne ek ders alıyor.
Toplam ne kadar bilmiyorum ama babamdan eve giren para şimdiye kadar asla 11K'ları görmedi. Keşke dediğin gibi 8K alsa.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,465
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Babam üniversiteyi bitirdiği gibi atandı. 44 yaşına girecek. 20 seneden fazla öğretmen.
Meslek dersi öğretmenleri çoğunlukla 5-6K civarı alıyor, normal ders değil. Ek olarak her hafta perşembe günü açık lise için görevi var, 7'ye kadar okulda kalıyor. Bir de üstüne ek ders alıyor.
Toplam ne kadar bilmiyorum ama babamdan eve giren para şimdiye kadar asla 11K'ları görmedi. Keşke dediğin gibi 8K alsa.
Aga emin misin o rakamlar yılbaşından önce olması lazım. Yılbaşından sonra maaşlara %30 zam geldi. En düşük öğretmen maaşı 6354 lira oldu. Demek ki baban maaş karşılığını anca dolduruyor, bilemedim.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Aga emin misin o rakamlar yılbaşından önce olması lazım. Yılbaşından sonra maaşlara %30 zam geldi. En düşük öğretmen maaşı 6354 lira oldu. Demek ki baban maaş karşılığını anca dolduruyor, bilemedim.
Kanka zaten 5.6 civarı alıyordu, ek derslerle sınav görevleriyle 6.5k görüyordu.
Şimdi 6.3k olmuş, anca 7 alır ek ders, açık lise vb. ile. Yani yine öğretmen maaşları az kalıyor. Bahsettiğin 11-12K'ları görmek mümkün değil. En azından bizim ailede. Bir sorayım.

.RBO.

80+ Silver
Roket San ASELSAN gibi bir şirkette mühendis olarak çalışmak güzel olurdu

Top Bottom