Neler Yeni

İnceleme Haylou W1 Bluetooth Kulaklık İncelemesi

leroxy

80+ Platinum
Katılım
18 Haziran 2020
Mesajlar
13,318
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,887
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
25.01.2022 Tarihinde Konu Düzenlenmiştir

24.12.2021

Herkese Selam!
Uzun zamandır Bluetooth kulaklıksızdım, elimdeki 3 senelik kulaklık da ömrünü yitirince yeni bir kulaklık almam gerekti.
Yaklaşık 4 gün araştırdım ve Haylou W1 modelinde karar kıldım. Kendisi Amazon'da en uygun fiyatla 382TL ancak tabii ki hediye çekim olduğundan 22TL gibi bir fiyata gelmiş oldu.

Kulaklığı Çarşamba gecesi aldım, Bugün (Cuma) 13.00'da elime ulaştı.

Kulaklık küçük boyuttaki Amazon kutusunda geldi, içinde fazla boşluk olduğundan gönderim esnasında sorun yaşanmaması için kağıtlarla da ürün kutusunu sabitlemişler.
Kolay Gelsin ile bu hafta 2 ürün teslim aldım, ikisini de hızlıca teslim aldım.


Kulaklık
Kulaklığımız beyaz renkli olan versiyondan, fiyatı da 382TL.
Kutu güzel, kulaklıklar ve şarj-taşıma için kullanılan kutu ayrı geliyor. Hem kulaklığın hem de kutunun görünüşü çok güzel.
Kulağıma tam oturdu diyebilirim. Eskiden kablosuz olarak Xiaomi Redmi Airdots kullanıyordum ve bazen (örn yürürken) kulağımda gevşeyip düşme noktasına gelebiliyordu.
Bu kulaklıkta öyle bir durum yaşamadım şimdilik. Özellikle Airdots'ta yemek yerken kulaklık rahatsız ediyordu ve düşüyordu. Bu cihazda aynı durum geçerli değil. Yemek yerken de hiçbir müdahale uygulamadan sabit bir şekilde kulağımda asılı durdu.

Ses Kalitesi - Testler
Kulaklığın sesini test etmek için 2 farklı cihaz kullandım. Biri kendi telefonum olan ASUS ZenFone 3 (ZE552KL - 2016) ve realme 6i (2020).
İki farklı cihazda test etmemin nedeni kendi telefonumda seslerin çok garip gelmesiydi.

Testler sırasında beni hayal kırıklığına uğratan bir durum var. Telefona göre ses kalitesi değişiyor evet. Airdots'ta böyle bir durum yoktu ancak bu kulaklıkta maalesef o farkı hissedebiliyorum.

Öncelikle kendi cihazımdan bahsedeyim, AudioWizard (ASUS) harici bir dahili Ekolayzer yazılım bulunmayan, AudioWizard'ı da Bluetooth kulaklıklarla uyumlu çalıştırmayan bir cihaza sahibim.
Malum böyle durumlar olunca Spotify'da da ekolayzer gibi bir ayar olmuyor. Böyle bir durumda kulaklığı en basic hali ile kullanıyorsunuz ve çıkan ses sanki 80TL'lik bir kulaklıkmış gibi çıkıyor.
Birçok şarkıda test yaptım ve fark ettim ki kendi telefonumda sadece bass açısından aşırı zengin olan şarkılarda bass'ı hissedebiliyorum.
Qualcomm aptX özelliği bulunmasına rağmen gelen ses cidden kötüydü.

Şimdi gelelim realme 6i'de yaptığım testlere.
Bu cihazda gerçekten o sesin farklı geldiğini hissettim, Spotify'da Ekolayzer ayarı vardı ve cihazın kendi Eko ayarı da gayet iyi çalışıyordu. Spotify'da gerçekten farkı hissettim. Özellikle bass ve sesin netliği açısından.
Ses gerçekten kendi telefonuma göre daha stabil - iyi geliyor ve bass'ları ekstra bir ayar yapmadan çok daha iyi şekilde hissedebiliyorsunuz. Örneğin ASUS'ta bir Bas Gitarın sesini doygunluk olmadan alıyorum, realme'de bas gitarın sesini ciddi ciddi bass açısından hissedebiliyorum.
Her tür şarkıda farkı hissedebiliyorsunuz.
Bu durumu anlatmam kulaklığın kalitesini etkilemeyecek ama kısacası "3-4 yıl öncesinden kalma bir telefonunuz varsa duruma göre iyi bir ses kalitesi alamayabilirsiniz" demeye çalışıyorum.

Ergonomi açısından gayet iyi, kulağa tam oturacak cinsten. Yeni sayılabilecek bir telefonunuz da varsa tadından yenmez. Günlük kullanımda gayet iyi performans vereceğini düşünüyorum.
Mikrofonu test etme şansım olmadı ancak onunla ilgili videolar da YouTube'da var.
Kulaklığın üzerindeki kontrol tuşları da dokunmatik, basit bir şekilde şarkıyı durdurup şarkılar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Hassas olduğundan kulaklığı alttan tutmakta fayda var.
Yeni bir telefona sahipseniz kulaklığın şarj durumunu da görebiliyorsunuz, şu anda %31'miş şarjı. Yüksek seste yaklaşık 2 saattir müzik dinliyorum ve şarjı gayet iyi gitti diyebilirim.

Şu anda hem görünüş hem de ses kalitesi açısından gayet iyi bir kulaklık diyebilirim. Dışarıya da çok fazla ses yansıtmadığını belirtmek isterim, ayrıca 2 saat civarı kulağımda takılı kalmasına rağmen çıkardığımda hiç ağrı da yapmadı.
Ayrıca sesin geldiği noktada (ismini bilmiyorum) plastik-kumaş yerine metal kullanıldığı için daha önce o bölgedeki plastiğin yapışkanının çıkması gibi durumları yaşayan insanların içi rahat olsun.

Böyle bir piyasada fiyatını hak eden ürünlerden biri olduğunu düşünüyorum şimdilik.
Eğer yeni sayılabilecek bir telefonunuz varsa gayet alınabilir bir ürün.


Eski Kulaklıklarım İle Karşılaştırma (Düzenleme)
Haylou W1 Kulaklık ile geçirdiğim 4. Toplu Taşıma deneyimim falan oldu.
Xiaomi Redmi Airdots (Wireless) ve JBL T110 (Wired) ile kıyasladığımızda;

JBL (3 Senelik) ile, daha doğrusu kablolu kulaklık ile toplu taşıma dert. Zaten sıklıkla hareket halinde oluyorsunuz ve kabloyu bir yere düzgünce sabitlemediğiniz sürece kulaklık kendini aşağı çekiyor ve düşüyor. Ayrıca benim kulağımda pek iyi durmuyordu ve düzgünce sabitlesem bile silikon çıkıyordu. (Her büyüklükte silikonu denedim merak etmeyin).
JBL tam oturmalı 800 kulaklığı denebilir. Oturup yolculuk yapacaksanız güzel ancak aktarmalar veya ayakta gitme işin içinde olunca can sıkıcı boyuta geliyor. Görünüş olarak da kötü değil.
Not: kablosunu bir giysinizin altına saklamanız/sabitlemenizi kesinlikle öneririm. Yürürken kablo vücudunuza çarptığında o çarpma sesini kulağınızda çok net hissedebiliyorsunuz.

Airdots ile 2 sene geçirebildim. Yakın zamanda kullanma şansım olmadı (kaybettim) ancak toplu taşımada kullanıma uygun bir kulaklık olduğunu söyleyemem. Ses yalıtımı güzel olduğundan müzik çalmasa bile karşınızdaki insanı duyamayabiliyorsunuz. Bunun haricinde yine benim kulağıma tam oturmayan cinsten bir kulaklık olduğu için sıklıkla elimle kulaklığı düzeltmem falan gerekiyordu. Gevşiyordu. Şarj ve cihazlarla uyumluluk açısından güzel bir kulaklık, genel anlamda tercih edilebilir. Görünüş açısından da kulağıma değişik bir şekilde oturduğundan kötü gözüküyordu diyebilirim.

Yaklaşık 1 hafta geçirdiğim Haylou W1 kulaklık ise toplu taşıma kullanımında beni mutlu eden bir model, kulaklığın kulağa oturduğu belli bir açısı var ve onu tekleyebilirseniz 1 saat - 2 saat bile kulağınızda dursa çıkmıyor. Metroda tam 40dk boyunca hiç kulağıma müdahale etmeme gerek kalmadı. Dışarıdan gelen sesleri de iyi ve az bir seviyede duydum, durak kaçırma gibi bir derdiniz olmasın yani. Gerek kulağa oturması gerek ses izolasyonu gerek de şarj açısından iyi bir model. Tek sorunu bahsettiğim gibi eski bir telefonunuz varsa ses performansından memnun kalmayabilirsiniz benim gibi. Güncel bir cihaza sahipseniz de hiç böyle bir derdiniz olmasın.

Düzenleme
25.01.2022

Tekrardan selamlar, kulaklığı alalı tam 1 ay oldu ve deneyimimi güncellemek isterim.
Kulaklığı toplu taşımada sıklıkla kullandım, şarj açısından çok iyi. Yürürken kulaktan asla düşmüyor ve tekte oturuyor.
Kulaklıkta her bluetooth kulaklıkta olduğu gibi şarja göre ses kalitesi durumu mevcut. Şarjı yüksek tutmakta fayda var. Bunun haricinde gecikme açısından sorunlu bir model değil, bir bluetooth cihaz olduğu düşünüldüğünde gecikmesi çok normal ve iyi seviyede.
VoLTE ve benzeri desteklerle görüşmelerdeki ses kalitesi iyi seviyede oluyor. Ben VoWIFI kullanıyorum, görüşme yaptığım cihaz da VoLTE kullanıyor ve gelen ses kalitesi gerçekten iyi oluyor.
Ekolayzer ayarı bulunmayan cihazlardaki ses kalitesi hakkında söyleyeceklerim, çok kötü değil. Ancak yine de o eksikliği hissediyorsunuz. realme c25s telefona geçtim, ses kalitesinin çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Cihaz zaten çok kir tutmayan bir model ancak ara ara ıslak mendille hafif silmekte fayda var. Kulağı benim gibi sık kirlenen kişiler için özellikle. Zaten silikonun olduğu kısım metal bir parçaya sahip olduğundan temizlerken ekstra çaba sarf etmiyorsunuz.
İki eleştireceğim kısım var. Birincisi kulaklığın silikonlarının kulaklıkla temas eden ucu çok esnek, bu yüzden kulaklık silikonu dikdörtgen şekil alabiliyor ve kulağa tam oturmayabiliyor. Elle silikonu düzeltmeniz gerekiyor. İkincisi ise kulaklığın kontrolü için kullanılan dokunmatik bölgede algılama sorunu var. Bazen bastığımda algılamıyor belki benden kaynaklıdır bilmiyorum ama pek de iyi kullanamıyorum o özelliği.
Ürünün görüntüsü internette gösterildiği ile birebir aynı. Fotoğraf çekme gereği duymadım.

Düzenleme
02.02.2022

Tekrardan selamlar, kulaklıkta belirtmek istediğim bir nokta daha var.
Daha önce kullanmış olduğum Xiaomi Redmi Airdots modelinde de olan bir durum. Kapağın hafif oynaması.
Ürünün incelemelerinde birçok kişi bundan bahsetmemiş ancak evet, kapağın menteşesi oynayabilen türden. Üstelik Xiaomi cihazımda bu durum 5-6 ay sonucunda başlamışken Haylou W1'de anında başlaması dikkatimi çekmedi değil.
Kısacası kapak durduğu yerde ince sağ-sol hareketler yapmaya müsait.

 

Margot Robbie

80+ Platinum
Katılım
9 Ocak 2021
Mesajlar
19,519
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
57,649
Konum
Queensland
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Güzel inceleme hocam elinize sağlık. Kulaklık çok şık duruyor.
İncelemeye gerçek görüntülerini de ekleyebilirseniz daha güzel olur.
 

Rennes

80+ Gold
Katılım
25 Mart 2020
Mesajlar
8,942
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,140
Konum
Rivya'lı ama Kaer Morhen
İsim
Umut Dağ
Yavrum be nasıl inceleme yapmışsın ellerine sağlık 🥰😘
 
Katılım
28 Aralık 2020
Mesajlar
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa
25.01.2022 Tarihinde Konu Düzenlenmiştir

24.12.2021

Herkese Selam!
Uzun zamandır Bluetooth kulaklıksızdım, elimdeki 3 senelik kulaklık da ömrünü yitirince yeni bir kulaklık almam gerekti.
Yaklaşık 4 gün araştırdım ve Haylou W1 modelinde karar kıldım. Kendisi Amazon'da en uygun fiyatla 382TL ancak tabii ki hediye çekim olduğundan 22TL gibi bir fiyata gelmiş oldu.

Kulaklığı Çarşamba gecesi aldım, Bugün (Cuma) 13.00'da elime ulaştı.

Kulaklık küçük boyuttaki Amazon kutusunda geldi, içinde fazla boşluk olduğundan gönderim esnasında sorun yaşanmaması için kağıtlarla da ürün kutusunu sabitlemişler.
Kolay Gelsin ile bu hafta 2 ürün teslim aldım, ikisini de hızlıca teslim aldım.


Kulaklık
Kulaklığımız beyaz renkli olan versiyondan, fiyatı da 382TL.
Kutu güzel, kulaklıklar ve şarj-taşıma için kullanılan kutu ayrı geliyor. Hem kulaklığın hem de kutunun görünüşü çok güzel.
Kulağıma tam oturdu diyebilirim. Eskiden kablosuz olarak Xiaomi Redmi Airdots kullanıyordum ve bazen (örn yürürken) kulağımda gevşeyip düşme noktasına gelebiliyordu.
Bu kulaklıkta öyle bir durum yaşamadım şimdilik. Özellikle Airdots'ta yemek yerken kulaklık rahatsız ediyordu ve düşüyordu. Bu cihazda aynı durum geçerli değil. Yemek yerken de hiçbir müdahale uygulamadan sabit bir şekilde kulağımda asılı durdu.

Ses Kalitesi - Testler
Kulaklığın sesini test etmek için 2 farklı cihaz kullandım. Biri kendi telefonum olan ASUS ZenFone 3 (ZE552KL - 2016) ve realme 6i (2020).
İki farklı cihazda test etmemin nedeni kendi telefonumda seslerin çok garip gelmesiydi.

Testler sırasında beni hayal kırıklığına uğratan bir durum var. Telefona göre ses kalitesi değişiyor evet. Airdots'ta böyle bir durum yoktu ancak bu kulaklıkta maalesef o farkı hissedebiliyorum.

Öncelikle kendi cihazımdan bahsedeyim, AudioWizard (ASUS) harici bir dahili Ekolayzer yazılım bulunmayan, AudioWizard'ı da Bluetooth kulaklıklarla uyumlu çalıştırmayan bir cihaza sahibim.
Malum böyle durumlar olunca Spotify'da da ekolayzer gibi bir ayar olmuyor. Böyle bir durumda kulaklığı en basic hali ile kullanıyorsunuz ve çıkan ses sanki 80TL'lik bir kulaklıkmış gibi çıkıyor.
Birçok şarkıda test yaptım ve fark ettim ki kendi telefonumda sadece bass açısından aşırı zengin olan şarkılarda bass'ı hissedebiliyorum.
Qualcomm aptX özelliği bulunmasına rağmen gelen ses cidden kötüydü.

Şimdi gelelim realme 6i'de yaptığım testlere.
Bu cihazda gerçekten o sesin farklı geldiğini hissettim, Spotify'da Ekolayzer ayarı vardı ve cihazın kendi Eko ayarı da gayet iyi çalışıyordu. Spotify'da gerçekten farkı hissettim. Özellikle bass ve sesin netliği açısından.
Ses gerçekten kendi telefonuma göre daha stabil - iyi geliyor ve bass'ları ekstra bir ayar yapmadan çok daha iyi şekilde hissedebiliyorsunuz. Örneğin ASUS'ta bir Bas Gitarın sesini doygunluk olmadan alıyorum, realme'de bas gitarın sesini ciddi ciddi bass açısından hissedebiliyorum.
Her tür şarkıda farkı hissedebiliyorsunuz.
Bu durumu anlatmam kulaklığın kalitesini etkilemeyecek ama kısacası "3-4 yıl öncesinden kalma bir telefonunuz varsa duruma göre iyi bir ses kalitesi alamayabilirsiniz" demeye çalışıyorum.

Ergonomi açısından gayet iyi, kulağa tam oturacak cinsten. Yeni sayılabilecek bir telefonunuz da varsa tadından yenmez. Günlük kullanımda gayet iyi performans vereceğini düşünüyorum.
Mikrofonu test etme şansım olmadı ancak onunla ilgili videolar da YouTube'da var.
Kulaklığın üzerindeki kontrol tuşları da dokunmatik, basit bir şekilde şarkıyı durdurup şarkılar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Hassas olduğundan kulaklığı alttan tutmakta fayda var.
Yeni bir telefona sahipseniz kulaklığın şarj durumunu da görebiliyorsunuz, şu anda %31'miş şarjı. Yüksek seste yaklaşık 2 saattir müzik dinliyorum ve şarjı gayet iyi gitti diyebilirim.

Şu anda hem görünüş hem de ses kalitesi açısından gayet iyi bir kulaklık diyebilirim. Dışarıya da çok fazla ses yansıtmadığını belirtmek isterim, ayrıca 2 saat civarı kulağımda takılı kalmasına rağmen çıkardığımda hiç ağrı da yapmadı.
Ayrıca sesin geldiği noktada (ismini bilmiyorum) plastik-kumaş yerine metal kullanıldığı için daha önce o bölgedeki plastiğin yapışkanının çıkması gibi durumları yaşayan insanların içi rahat olsun.

Böyle bir piyasada fiyatını hak eden ürünlerden biri olduğunu düşünüyorum şimdilik.
Eğer yeni sayılabilecek bir telefonunuz varsa gayet alınabilir bir ürün.


Eski Kulaklıklarım İle Karşılaştırma (Düzenleme)
Haylou W1 Kulaklık ile geçirdiğim 4. Toplu Taşıma deneyimim falan oldu.
Xiaomi Redmi Airdots (Wireless) ve JBL T110 (Wired) ile kıyasladığımızda;

JBL (3 Senelik) ile, daha doğrusu kablolu kulaklık ile toplu taşıma dert. Zaten sıklıkla hareket halinde oluyorsunuz ve kabloyu bir yere düzgünce sabitlemediğiniz sürece kulaklık kendini aşağı çekiyor ve düşüyor. Ayrıca benim kulağımda pek iyi durmuyordu ve düzgünce sabitlesem bile silikon çıkıyordu. (Her büyüklükte silikonu denedim merak etmeyin).
JBL tam oturmalı 800 kulaklığı denebilir. Oturup yolculuk yapacaksanız güzel ancak aktarmalar veya ayakta gitme işin içinde olunca can sıkıcı boyuta geliyor. Görünüş olarak da kötü değil.
Not: kablosunu bir giysinizin altına saklamanız/sabitlemenizi kesinlikle öneririm. Yürürken kablo vücudunuza çarptığında o çarpma sesini kulağınızda çok net hissedebiliyorsunuz.

Airdots ile 2 sene geçirebildim. Yakın zamanda kullanma şansım olmadı (kaybettim) ancak toplu taşımada kullanıma uygun bir kulaklık olduğunu söyleyemem. Ses yalıtımı güzel olduğundan müzik çalmasa bile karşınızdaki insanı duyamayabiliyorsunuz. Bunun haricinde yine benim kulağıma tam oturmayan cinsten bir kulaklık olduğu için sıklıkla elimle kulaklığı düzeltmem falan gerekiyordu. Gevşiyordu. Şarj ve cihazlarla uyumluluk açısından güzel bir kulaklık, genel anlamda tercih edilebilir. Görünüş açısından da kulağıma değişik bir şekilde oturduğundan kötü gözüküyordu diyebilirim.

Yaklaşık 1 hafta geçirdiğim Haylou W1 kulaklık ise toplu taşıma kullanımında beni mutlu eden bir model, kulaklığın kulağa oturduğu belli bir açısı var ve onu tekleyebilirseniz 1 saat - 2 saat bile kulağınızda dursa çıkmıyor. Metroda tam 40dk boyunca hiç kulağıma müdahale etmeme gerek kalmadı. Dışarıdan gelen sesleri de iyi ve az bir seviyede duydum, durak kaçırma gibi bir derdiniz olmasın yani. Gerek kulağa oturması gerek ses izolasyonu gerek de şarj açısından iyi bir model. Tek sorunu bahsettiğim gibi eski bir telefonunuz varsa ses performansından memnun kalmayabilirsiniz benim gibi. Güncel bir cihaza sahipseniz de hiç böyle bir derdiniz olmasın.

Düzenleme
25.01.2022

Tekrardan selamlar, kulaklığı alalı tam 1 ay oldu ve deneyimimi güncellemek isterim.
Kulaklığı toplu taşımada sıklıkla kullandım, şarj açısından çok iyi. Yürürken kulaktan asla düşmüyor ve tekte oturuyor.
Kulaklıkta her bluetooth kulaklıkta olduğu gibi şarja göre ses kalitesi durumu mevcut. Şarjı yüksek tutmakta fayda var. Bunun haricinde gecikme açısından sorunlu bir model değil, bir bluetooth cihaz olduğu düşünüldüğünde gecikmesi çok normal ve iyi seviyede.
VoLTE ve benzeri desteklerle görüşmelerdeki ses kalitesi iyi seviyede oluyor. Ben VoWIFI kullanıyorum, görüşme yaptığım cihaz da VoLTE kullanıyor ve gelen ses kalitesi gerçekten iyi oluyor.
Ekolayzer ayarı bulunmayan cihazlardaki ses kalitesi hakkında söyleyeceklerim, çok kötü değil. Ancak yine de o eksikliği hissediyorsunuz. realme c25s telefona geçtim, ses kalitesinin çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Cihaz zaten çok kir tutmayan bir model ancak ara ara ıslak mendille hafif silmekte fayda var. Kulağı benim gibi sık kirlenen kişiler için özellikle. Zaten silikonun olduğu kısım metal bir parçaya sahip olduğundan temizlerken ekstra çaba sarf etmiyorsunuz.
İki eleştireceğim kısım var. Birincisi kulaklığın silikonlarının kulaklıkla temas eden ucu çok esnek, bu yüzden kulaklık silikonu dikdörtgen şekil alabiliyor ve kulağa tam oturmayabiliyor. Elle silikonu düzeltmeniz gerekiyor. İkincisi ise kulaklığın kontrolü için kullanılan dokunmatik bölgede algılama sorunu var. Bazen bastığımda algılamıyor belki benden kaynaklıdır bilmiyorum ama pek de iyi kullanamıyorum o özelliği.
Ürünün görüntüsü internette gösterildiği ile birebir aynı. Fotoğraf çekme gereği duymadım.

Düzenleme
02.02.2022

Tekrardan selamlar, kulaklıkta belirtmek istediğim bir nokta daha var.
Daha önce kullanmış olduğum Xiaomi Redmi Airdots modelinde de olan bir durum. Kapağın hafif oynaması.
Ürünün incelemelerinde birçok kişi bundan bahsetmemiş ancak evet, kapağın menteşesi oynayabilen türden. Üstelik Xiaomi cihazımda bu durum 5-6 ay sonucunda başlamışken Haylou W1'de anında başlaması dikkatimi çekmedi değil.
Kısacası kapak durduğu yerde ince sağ-sol hareketler yapmaya müsait.

reis bende yeni aldım kutusunun şarjı çokmu az gidiyor yoksa benimkinin kutu bataryası ölümü kulaklığı 2 kere şarj ettim kutunun şarjı 1dişe düştü
 

leroxy

80+ Platinum
Katılım
18 Haziran 2020
Mesajlar
13,318
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,887
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
bu arada bilmeyenler için kulaklık 2022 mart ayında cuma günü okul çıkışı tören sırasında çalındı
iyi ki cebimden pek para çıkmamıştı onun için
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
906,609
Mesajlar
8,301,461
Üyeler
140,671
Son üye
ardah
Top Bottom