8 TB HDD'si varsa önemli şeyler vardır onda format çok mantıklı durmuyor.Merhaba Yapmak ne kadar mantıklı olabilir bilmiyorum ama sıfırlamak yada formak atmak sizin için daha garanti ve daha iyi bir durum olacaktır
Evet, onu deneyen bir arkadaşım var ama o böldüğü Windows'u klonlarken dosyalarını kaybetmiş benim verilerim de önemli o riski göze alamadım.HDD'nizi hiç bölümlere böldünüz mü?
Şimdi arkadaş windowsu atmak istiyor onuda belirtmiş ama yedekleme yapacağım derse google drive yada başka türlü yedekleme yapabilir8 TB HDD'si varsa önemli şeyler vardır onda format çok mantıklı durmuyor.
Cloud'a 7 TB yedeklemek çok hızlı upload'ı yoksa yaklaşık 1 ay alır.Şimdi arkadaş windowsu atmak istiyor onuda belirtmiş ama yedekleme yapacağım derse google drive yada başka türlü yedekleme yapabilir
Ne önerirsin peki dostum ?Cloud'a 7 TB yedeklemek çok hızlı upload'ı yoksa yaklaşık 1 ay alır.
şu şekil yapabilirsin ssdye aynı tür işletim sistemini format atarak onuda yanında e yada d diski olarak kullanabilirsinCloud'a 7 TB yedeklemek çok hızlı upload'ı yoksa yaklaşık 1 ay alır.
İşletim sistemini klonlaman için programlar var ben Media Creation Tool ile yaptığım için bir uygulama adı söylemem zor ama Acronis True Image yükleyip onunla klonlayabilirsiniz daha sonra da HDD'deki işletim sistemi dosyalarını silebilirsiniz. Uzun zaman alır ama cloud'a yedeklemek dışında en güvenli yol bu.Ne önerirsin peki dostum ?