i5 13600k İşlemcim Çok Isınıyor !!

Akşam tekrardan bir kontrol edeyim hocam olmadı. Acaba macunun da etkisi var mıdır bi de? Kaliteli bir macun mu kullanmak gerek acaba?
hocam yinede bu iişlecinin bu kadar ısınmaması gerek diye düşünüyorum bence değil

Merhaba arkadaşlar. Birkaç sorum olacaktı sizlere. Şimdi işlemci olarak i5-13600k kullanıyorum ve işlemcim yüksüz 45 derecelerde, yükte ise 85-90 derecelere kadar çıkıyor. İşlemci soğutucusu olarak ise Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 soğutucusunu kullanıyorum. Sıcaklığı düşürmek için ne tavsiye edersiniz? Mesela hangi termal macunu kullanayım ve ısıyı düşürebilmek adına hangi işlemleri uygulamalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
sıvı sogutucuyu kendin mi montajladın bi şeyleri atlıyor olabilirsin aynı sogutucu ile 11700kf kullanıyorum 5.3ghz overclocklu ve oyundayken 70e geldiğini görmedim daha

Kasanızda aşırı iyi değil hocam. 185W modunda mı kullanıyorsunuz? MSI'in özelliği ile açılıyordu o başka şekilde var mı bilmiyorum ama.
185 Watt modu derken hocam? Hangi program üzerinden görebilirim?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sıvı sogutucuyu kendin mi montajladın bi şeyleri atlıyor olabilirsin aynı sogutucu ile 11700kf kullanıyorum 5.3ghz overclocklu ve oyundayken 70e geldiğini görmedim daha
Yani videolara bakarak montajını yaptım ama belki de bir yerde atladığım bir yer olabilir dediğin gibi.

hocam yinede bu iişlecinin bu kadar ısınmaması gerek diye düşünüyorum bence değil
Yani bende anlayamadım. Birde bazen masaüstündeyken yük altına girer gibi boost yapıyor işlemci. Bu yüzden de sıcaklık 85 derecelere çıkıyor. Bir dengesizlik var ama hala bulamadım sebebini yani.

185 Watt modu derken hocam? Hangi program üzerinden görebilirim?

Yani videolara bakarak montajını yaptım ama belki de bir yerde atladığım bir yer olabilir dediğin gibi.

Yani bende anlayamadım. Birde bazen masaüstündeyken yük altına girer gibi boost yapıyor işlemci. Bu yüzden de sıcaklık 85 derecelere çıkıyor. Bir dengesizlik var ama hala bulamadım sebebini yani.
İşlemciniz kaç wattlarda çalışıyor?

O işlemci için normal sıcaklık. RTX 3060 - RX 6700 kadar güç çekebiliyor. Bir işlemciden bahsediyoruz yani. 85 dereceden zarar gelmez. O şekilde devam edebilirsiniz.

adam sıvı soğutucu kullanıyo oyun oynarken normal değil
Sıvıyla normal. O işlemci 5600X gibi ısınan bir işlemcinin 2 katı watt harcıyor. %80 %100 kullanım yapsın sıvı da yetmez.

MSI Afterburner ile görebilirsiniz. Burada nasıl açacağınızın bir rehberi var.
İşlemcinin ne kadar watt harcadığını göstermiyor program. Sadece GPU'nun ne kadar harcadığını görebiliyorum.

İşlemcinin ne kadar watt harcadığını göstermiyor program. Sadece GPU'nun ne kadar harcadığını görebiliyorum.
1677609564191.png

Bende var hocam o ayar. güncel mi sürümünüz?

İşlemci watt'ını da MSI Afterburner gösterebilir. Bu şekilde:

Ekler

• Red Dead 2 1080p Ultra.jpg
    Red Dead 2 1080p Ultra.jpg
    612.8 KB · Hit: 123
Geri