İKİNCİ EL DE MANYAK EKRAN KARTLARI

Reaksiyon skoru
0
RX 6800 XT
RTX 3080
EKRAN KARTLARI 2. ELDE AŞIRI UCUZ 13K YA BULUNABİLİYOR AMA ÇOĞU 3 YILLIK KARTLAR BELKİDE 2. SAHİPLERİ NASIL BU KARTLARIN ELİMİZDE PATLAMİCAĞININI ANLARIZ FURMAKT TESTLERİ 70 DERECE BAZILARININ 65

Anlamak zor tabi, ilk sahibi olanları seçmek mantıklı, mümkünse ürünün faturasını filan sor, şahsen ben öyle yapardım.

Furmark testleri biraz yardımcı olabilir ama sadece ona bakarak da karar vermek ne kadar sağlıklı olur tartışma konusu.

Güvenli satucılar 1 hafta test garanitisi veriyor zaten

Elektronik bu sonuçta belli olmaz. Bazıları GTX 750 Ti bile satıyor. 😂

RX 6800 XT
RTX 3080
EKRAN KARTLARI 2. ELDE AŞIRI UCUZ 13K YA BULUNABİLİYOR AMA ÇOĞU 3 YILLIK KARTLAR BELKİDE 2. SAHİPLERİ NASIL BU KARTLARIN ELİMİZDE PATLAMİCAĞININI ANLARIZ FURMAKT TESTLERİ 70 DERECE BAZILARININ 65
bu tarz ürünlerde mining vs aramayacaksın ucuza almaya bakacaksın sonra gidiceksin tertemiz termal macun ve pad pakımlarını yaptırıp üstünede tertemiz toz temizligi yapıp kullanıcaksın artık.

6800xt hali hazirda 11 12k ya bulunabiliyordu.Rtx 3080 oyle degil diye biliyorum.Buyuk ihtimalle bir sorunu vardi

ben 6800 xt mi satıp 13k ya rtx 3080 aldım memnunum gayet iki kartta fp

RX 6800 XT
RTX 3080
- sıcaklığına bakmalısın ince taktikler var yıpranmış bir kartın hot spotu kartın derecesinden çok daha yüksek olabilir örnek vermek gerekecekse ;
3080 örnek verelim asus tuf modeli diyelim sıcaklığı 60 derece hot spotu 75-80 derece bu kart bakımı yapılmış veya temiz kullanılmış bir kart
fakat 60-65 derece hot spotu 90 üstü ise bu kart yıpranmış , tozlanmış ve bakımı yapılmamıştır.
- mining için kullanıldıysa modlu bios olması gerek modlu bios varsa uzak dur o kartan bazıları uyanıklık yapıp biosu değiştiriyor tabii.
- genel olarak elektrik eşyaları şans işi 0 aldığın 5060 2 ayda bozulabiliyorken 2. el kullanılmış aldığın 3080 5 yıl götürebilir.

- sıcaklığına bakmalısın ince taktikler var yıpranmış bir kartın hot spotu kartın derecesinden çok daha yüksek olabilir örnek vermek gerekecekse ;
3080 örnek verelim asus tuf modeli diyelim sıcaklığı 60 derece hot spotu 75-80 derece bu kart bakımı yapılmış veya temiz kullanılmış bir kart
fakat 60-65 derece hot spotu 90 üstü ise bu kart yıpranmış , tozlanmış ve bakımı yapılmamıştır.
- mining için kullanıldıysa modlu bios olması gerek modlu bios varsa uzak dur o kartan bazıları uyanıklık yapıp biosu değiştiriyor tabii.
- genel olarak elektrik eşyaları şans işi 0 aldığın 5060 2 ayda bozulabiliyorken 2. el kullanılmış aldığın 3080 5 yıl götürebilir.
hotspotu kartın sıcaklığından en fazla 15 derece yüksek olmalı diyosun

Bakacagin tek şey fatura tarihi Ekim ya da kasım 2022 de eth mining bitti
Bu tarihten sonra mining için kart alan kalmadı haliyle bu kartlar oyun vb işlerde kullanıldı durumu kötüyse bakımını yapar devam edersin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,249
Üyeler
183,080
Son üye
Ferrous
Geri