mavibere
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 259
12400f'den geçilir mi ?13600k ayarında canavar işlemci
12400f'den geçilir mi ?13600k ayarında canavar işlemci
Yaklaşık iki kat performansa sahip ve dahili grafiği var ve aynı güç tüketimine sahip. 13600k dan yalnızca ℅10 daha az performansı var. Elinizdekini de satıp az bi fiyat farkıyla geçebilirsiniz.12400f'den geçilir mi ?
Yuzde 10 fark dogru degil.Yaklaşık iki kat performansa sahip ve dahili grafiği var ve aynı güç tüketimine sahip. 13600k dan yalnızca ℅10 daha az performansı var. Elinizdekini de satıp az bi fiyat farkıyla geçebilirsiniz.
Yaklaşık iki kat performansa sahip ve dahili grafiği var ve aynı güç tüketimine sahip. 13600k dan yalnızca ℅10 daha az performansı var. Elinizdekini de satıp az bi fiyat farkıyla geçebilirsiniz.
Sistemde sadece oyun falan oynuyorsan ugrasmana bile degmez. Ki bu attıgım testlerde 1080p dlss performans modunda falan12400f'den geçilir mi ?
Peki yükseltmek istesem ne önerirsin ?Sistemde sadece oyun falan oynuyorsan ugrasmana bile degmez. Ki bu attıgım testlerde 1080p dlss performans modunda falan
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Faturası varmı?
12400f ten yüzde 65 daha iyi. onun 6 çekirdek 12 işlemcisi var bunun 14 çekirdek 20 işlemcisi var. çok fark görürsün muhtemelen.Peki yükseltmek istesem ne önerirsin ?
12 nesil i7 iyi olur mu ?
13 ve 14. nesili tavsiye etmiyorlar.
lga 1700 Anakart var. Ekran kartı 6700xt
12 izleğin tamamını sömürüp daha fazla isteyen oyunlarda biraz farkeder ama tüm çekirdekler ile oyun oynanmıyor ve yine ayrıca tüm çekirdekler de performans çekirdeği değil.12400f ten yüzde 65 daha iyi. onun 6 çekirdek 12 işlemcisi var bunun 14 çekirdek 20 işlemcisi var. çok fark görürsün muhtemelen.
i5-12400 vs i5-13500 [3-Benchmark Showdown]
Comparing Core i5-13500 with Core i5-12400: technical specs, games and benchmarks.technical.city
İşlemci performansı önemli olduğu kadar, anakartın işlemciyi beslemeside önemlidir. Ekran kartınızı öğrenebilir miyim?İ3 12100f vardı drop vesaire yiyordum kayıt açamıyordum aldım bakalım gelince yazarım deneyimlerimi
Şu oyun algınızı kırın bi kere. Oyun bilgisayarın sadece bir alanı. Grafik ağırlıklı oldukları için çok fark göremezsiniz zaten.Sistemde sadece oyun falan oynuyorsan ugrasmana bile degmez. Ki bu attıgım testlerde 1080p dlss performans modunda falan
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Onu da workstation olarak kullanacak adam düşünsün buranın kitlesi ve genel kitle oyun odaklı. Sayı verirken ona göre vericeksiniz veya en azından neyde fark oldugunu soyleyeceksiniz. Oyle ahkam kesmek olmuyor yani %1' e konusuyorsunuz.Şu oyun algınızı kırın bi kere. Oyun bilgisayarın sadece bir alanı. Grafik ağırlıklı oldukları için çok fark göremezsiniz zaten.
Bilgisayar yüksek oranda iş için kullanılır. Çoğunluk bu forumda öğrenci. İş hayatına atılınca göreceksiniz. O gösterdiğiniz işlemcilerin hepsini amiyene tabirle tokatlayıp geçer. Hesaplama gücü bakımından AMD Ryzen 7 9700X ile aynı ayardadır. Kendim de iş için kullandığımdan biliyorum 13500 14Core 20Thread iken 12400f sadece 6Core 12Thread.
13500 Cinebench r24 multicore'da 1100 puan alırken 12400f 700 puan alıyor. Blender benchmark'ta da durum aynı. Zip sıkıştırma da değişmiyor. Bu fark diğer çok çekirdek kullanan programlarda iki katına kadar çıkıyor. Şu an Workstation için en düşük fiyat/performans işlemci 13500 dür. 12400f alıp sadece oyun için kullanılacağına çoğunuz öğrencisiniz alın 13500 iş için okul hesaplamaları için kullanın. En basitinden word excel kullanırken farkı hissedeceksiniz. Ayriyetten dahili grafik var. Bunun da çok büyük avantajı var.
Intel Core i5-13500 vs Intel Core i5-12400F - Benchmark, comparison and differences
Intel Core i5-13500 vs Intel Core i5-12400F – Benchmarks, Specifications & Comparison. Which CPU is faster, more efficient, and better for gaming & productivity?www.cpu-monkey.com
açıklama beni ikna etmediBende sizin gibi 2. el olduğundan şüphe içerisindeydim. Satıcıya sorduğumda verdiği cevap şu:
Alıntıyı görüntüle
Dürüst müdür? Bilemiyorum. ChatGPT sorduğumda 2. el işlemci, 0 ürün arasında performansı farkı olmadığını sadece önceden yüksek sıcaklıkta kullanıldığında thermal throtting varsa o zaman işlemcinin frekansları düşük veya stabil olmayan değerler çıkabildiğini açıkladı.
Anakart elimde olsa anında cinebech,AIDA64 testleri yapıcağım lakin ramazanmutlu satıcısın keyfisinden dolayı anakart ulaşmadı. Konuyu güncellerim testleri yapınca.