🔥İndirim Intel i5 14600KF 6.999 TL

Wifi lazım değilse bu da olur Z serisinde:

İşlemciye ayar yapayım dediğinde Z serisi hariç çok kısıtlıyor intel. Sadece Overclock olarak düşünmeye gerek yok daha stabil çalışması için ayar yapayım desen ona bile engel koymaya çalışıyor anakart Z değil diye. Ek olarak ne fark var derseniz daha fazla PCI Gen 4 hattı var tüm SSD slotları Gen 4 mesela ve dediğiniz gibi IO farkı var.
bu cidden iyimiş, akakçe vatanın sitesini görmüyor galiba o yüzden fark etmemişim bunu.Teşekkürler

F/P kralı işlemci ama tek kötü yanı soğutmak 9700X den daha zor

teste göre ryzen 7 7800X3D ayarında işlemci.. yerine göre 10-20 fps kaybı var ama yine zaman zamanda 10-20 fps daha önde. eşit gibi geldi

F/P kralı işlemci ama tek kötü yanı soğutmak 9700X den daha zor
Phantom spirit ile kullanıyorum. Undervolt yapmak zorunda kaldım, ama oldukça basit bir işlem. Herhangi bir performans kaybı olmuyor. R23'te 10. dakikaya doğru 88 dereceyi gördü. Onun haricinde oyunlarda 50-60 derece civarlarında dolaşıyor.

İ5 14400f rtx5070
Msi b760m-a anakartim var islemciyi 14600kf ile degissem fark eder mi? yani degistigime degermi

halihazırda bu anakart var bende oc falan anlamam direkt tak çalıştır kullanımda yeterli olur mu anakart bir de 360mm sıvı soğutmam var onu montajlarım üstüne ne diyorsunuz anakart taşır mı bu işlemciyi

DDR 4 - Asus h610 mkd-4 i5 12400F var 150-250 fps arası alıyorum ağırlıklı cs2 oynuyorum ddr5 e geçmeyi düşündüm ama en az 30k lık olacam, onun yerine 12400F i satıp bunu alsam - 300-400 fps arası alırmıyım sabit olarak bide anakart destekliyor mu dediğim gibi 100-200 fps arası artış olur mu bilen arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim.
Son bios updateler ile gayet stabil intel Apo teknolojisi ile oyunlarda baya iyi performans veriyor. 12400f den iyi yükseltme olur.

Fiyat performans olarak seçilebilecek güzel bir işlemci...

10 numara işlemci ve Z790 fiyatları da nispeten uygun ama ölü soket arkadaş o yüzden pek yanaşmamak gerek.

Z790 anakart alsan takıp takabileceğin en baba 14.nesil onda da 14900K var elektrikli soba daha ötesi yok ama AM5 tarafında B650 anakart bile alsan AM5 in sonuna kadar çıkacak tüm işlemcileri rahatlıkla kullanırsın bunu da unutmamak gerek.

Anlık olarak günü kurtarma amaçlı düşününce kesinlikle Z790 + 14600KF çok iyi ama ilerisi için dediğim gibi ölü.

Son bios updateler ile gayet stabil intel Apo teknolojisi ile oyunlarda baya iyi performans veriyor. 12400f den iyi yükseltme olur.
Hocam bazı forum kanallarında araştırma yaptım 12400F den benim gibi aynı anakartdan biri geçmiş daha kötü fps almış ikilemde kaldım ya

10 numara işlemci ve Z790 fiyatları da nispeten uygun ama ölü soket arkadaş o yüzden pek yanaşmamak gerek.

Z790 anakart alsan takıp takabileceğin en baba 14.nesil onda da 14900K var elektrikli soba daha ötesi yok ama AM5 tarafında B650 anakart bile alsan AM5 in sonuna kadar çıkacak tüm işlemcileri rahatlıkla kullanırsın bunu da unutmamak gerek.

Anlık olarak günü kurtarma amaçlı düşününce kesinlikle Z790 + 14600KF çok iyi ama ilerisi için dediğim gibi ölü.
Herkes seneye işlemciyi yine değiştiririm diyerek işlemci almıyor, alıp en az 3-4 sene keyifle kullanıyor. 4 sene sonra da AM6 mı çıkar AM5 in yeni işlemcileri mantıklı olur mu falan bilinmez, 4 sene önce AM4 toplayanlar şuan foruma yazınca o soketi boşver sat AM5 al diye cevap yazıyorlar mesela.

Param oldukça işlemcimi yükseltirim sistemi yükseltirim çok oynama yaparım diyen uzak dursun ama bir sistem alıp yıllarca kullanacaklar gönül rahatlığıyla alabilir.

Geri