Bataryası Apple tarafından değiştirilmiş bir 11 kullanıyorum ve pil sağlığı 99 olmasına rağmen günü anca çıkartıyorum. Çoğu 11 kullanan ve pil sağlığı 97-99 seviyesinde tanıdığım sabah telefonu şarjdan çekince geceye kadar sıkıntısız aktif bir şekilde kullanabiliyor. Aslında aldığım ekran sürem kötü değil ama WIFI kullanımı harici inanılmaz şarj gidiyor. Yaklaşık olarak bir 14 Pro Max ile aynı şarjı yiyor şu anda. Normalde olmaması gereken 20W hızlı şarjda bir aşırı ısınma sorunu yaşıyorum. 2 Kez pil bandım eridi ve yeniden taktırdım. Şu an 5W'lık adaptörden şarj ediyorum ısınmaması için.
Muhtemelen sıfır alırsan bu tip sorunlar yaşamayacaksın.
Batarya konusunda kimi cihaz çok iyiyken kimisi benimki gibi ortalamanın bir tık altında. Dediğim gibi sıfır alırsan pek bu tip sorunlarla karşılaşmazsın ama yine de söyleyeyim dedim. Bu zamanda pek alınabilir olduğunu sanmıyorum fiyatları çok arttı.
Tavsiyem mümkün olabildiğince bütçeyi 13 özelinde zorlamak. Şu ara 128GB 11'e 17K verip 3 yıl civarı kullanmaktansa 13 almanı öneririm. Hani almışken en iyisi olsun kafasında.
Benim şu anda tek düşüncem yaklaşık 2 yıl sonra telefonun bataryasını muhtemelen yan sanayi 3400mAh'lik bir batarya ile değiştirip kardeşime veya babama/anneme vermek, kendime de 14 veya 14 Plus almak olacak. Şu anda en iyi pil ömrü onda gibi duruyor.