Neler Yeni

İPHONE 6 (32) vs TCL 20 SE (64)

Tre-x

80+ Silver
Yani bence gereksiz uğraş dostum. İphone 6' nın işlemcisi daha iyi 9T' den lakin bu pratikte devasa farklar da yaratmıyor. Yani İphone 6' nın üstün olduğu pek bir konu da kalmıyor. Belki tercihen kamera. Ama diğer farklar için güncelleme bile almayacak bir cihazı elinizde daha iyisi varken bence almak çok saçma olurdu. Elinizde GM 5 Plus falan olsa kesin alın derdim lakin o telefon gayet iyi zaten.
son kez sorayım o zaman emin olmak adına tcl 20 se alalım o zaman gidip söyleyeceğim şimdi babama ne diyorsunuz ?

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
TCL tabii ki.

Tre-x

80+ Silver

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

macOS

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
hocam bende var iPhone 6 kullanılacak gibi değil sakın almayın

rookie27

80+ Gold
6 artık çok eskidi desteği falan yok alınması çok saçma olur TCL alın geçin.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
merhaba arkadaşlar yeni bir telefon alacağız iphone alırsak ben kullanacağım tcl alırsak babam kullanacak babam bir yakın arkadaşından alacak o yüzden elimizde 2 seçenek var :
1. İPHONE 6 (32 gb )
1.000 TL
pil sağlığı -> %86
depolama -> 32 gb
işlemci -> 1.4 GHz Apple A8 Apple M8 hareket işlemcisi
tüm tuşları çalışıyor
garantisi yok
telefonu önceden bi yaşlı bi ablamız alo demek için kullanıyormuş ve ilk sahibi bu ablamız telefonu aldığımızda sıfırlanmış olarak alacağız satıcı herhangi bir sorunu yok ekranda çizik vs yok dedi

2. TCL 20 SE (64/4)
1.800 TL
telefon 20 günlük bi telefon
depolama -> 64 gb
işlemci -> snapdragon 460
tüm tuşları çalışıyor
23 ay garantisi var
satan kişinin paraya ihtiyacı varmış

beklentiler
şarjı bir gün yeter mi ? ( video izleniyor 1.30 saat , sosyal medyada az bir şekilde geziliyor , muzik dinleniyor min 30 dk )
oyun oynanmıyor
fotoğraf çekiliyor ama öyle çok değil
dayanıklılık önemli hafif bir düşüşte hemen kırılmamalı

şuanda xiaomi 9t kullanıyorum eğer iphone alırsak ben kullanacağım kafama takılan ağırlıklı olarak iphone ile ilgili sorularım var sizlerle paylaşmak istiyorum tek tek cevaplarsınız çok memnum olurum şimdiden teşekkür ederim :

1-sizce hangisi alınmalı ?
2-iphone için satıcıya hangi soruları sormalıyım ?
3- iphone da vpn kullanılıyor mu ? ( yanlış anlaşılmasın okul internetine bağlanmak için kullanıyorum )
4- iphone destek veriyor mu ?
5-eğer iphone desteği kesmişse bu ne gibi sorunlar teşkil eder
6- clash of clans oynuyordum hesapların bağlı oldukları gmail ler andoroid işletim sistemine sahip bir telden açılmış oyunu yüklesem o hesapları yükler mi ? ( oyunu indirirsem köye bakıp siliyorum oynamıyorum )
7-iphone alsam çok zorlanır mıyım kullanırken ?
8-iphone nın eksileri neler ?
Alıntıyı görüntüle
9-hocamızın bahsettiği uygulamalar neler ? ( video çözümü uygulamaları kullanıyorum sorun çıkarır mı ?)
10- iphone yavaş mıdır ? ( redmi 9t kullanıyorum şuan )
11- iphone chrome üstünden uygulama indirilebiliyor mu ? (ör: yt vanced , hileli instagram , wp aegro vs. )

@DonanımFikir , @DJ. Mic Check , @BugraSamet , @Assistive , @wpa_supplicant , @NakreS14 , @Rennes , @tamer oyunda , @Dontaçhi , @RevenKalr , @İsmail Aslan , @ArdaM , @firat sobutay , @snowfoxstache , @e_mir , @ThorJ , @Pişmaniye , @PaLaaX , @MrBeast , @Gocer , @rookie27 , @Evil Belief
bilgisi olmayan arkadaşları etiketlemiş olabilirim belki şimdiden kb
İphone 6 alırsan sarj sorunu yaşarsın bu çok net herhangi bir garantisi olmaması da cabası yeni telefon tercih edilmeli bana göre

Tre-x

80+ Silver
İphone 6 alırsan sarj sorunu yaşarsın bu çok net herhangi bir garantisi olmaması da cabası yeni telefon tercih edilmeli bana göre
Hocam tcl almaya karar verdik gibi ama kafama takılan bir şey var garanti ne işe yarıyor

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,247
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
merhaba arkadaşlar yeni bir telefon alacağız iphone alırsak ben kullanacağım tcl alırsak babam kullanacak babam bir yakın arkadaşından alacak o yüzden elimizde 2 seçenek var :
1. İPHONE 6 (32 gb )
1.000 TL
pil sağlığı -> %86
depolama -> 32 gb
tüm tuşları çalışıyor
garantisi yok
telefonu önceden bi yaşlı bi ablamız alo demek için kullanıyormuş ve ilk sahibi bu ablamız telefonu aldığımızda sıfırlanmış olarak alacağız satıcı herhangi bir sorunu yok ekranda çizik vs yok dedi

2. TCL 20 SE (64/4)
1.800 TL
depolama -> 64 gb
tüm tuşları çalışıyor
23 ay garantisi var

beklentiler
şarjı bir gün yeter mi ? ( video izleniyor 1.30 saat , sosyal medyada az bir şekilde geziliyor , muzik dinleniyor min 30 dk )
oyun oynanmıyor

şuanda xiaomi 9t kullanıyorum eğer iphone alırsak ben kullanacağım kafama takılan ağırlıklı olarak iphone ile ilgili sorularım var sizlerle paylaşmak istiyorum tek tek cevaplarsınız çok memnum olurum şimdiden teşekkür ederim :

3- iphone da vpn kullanılıyor mu ? ( yanlış anlaşılmasın okul internetine bağlanmak için kullanıyorum )
6- clash of clans oynuyordum hesapların bağlı oldukları gmail ler andoroid işletim sistemine sahip bir telden açılmış oyunu yüklesem o hesapları yükler mi ? ( oyunu indirirsem köye bakıp siliyorum oynamıyorum )
Alıntıyı görüntüle
9-hocamızın bahsettiği uygulamalar neler ? ( video çözümü uygulamaları kullanıyorum sorun çıkarır mı ?)
11- iphone chrome üstünden uygulama indirilebiliyor mu ? (ör: yt vanced , hileli instagram , wp aegro vs. )

@DonanımFikir , @DJ. Mic Check , @BugraSamet , @Assistive , @wpa_supplicant , @NakreS14 , @Rennes , @tamer oyunda , @Dontaçhi , @RevenKalr , @İsmail Aslan , @ArdaM , @firat sobutay , @snowfoxstache , @e_mir , @ThorJ , @Pişmaniye , @PaLaaX , @MrBeast , @Gocer , @rookie27 , @Evil Belief
6 desteği durdu diye biliyorum elindeki xiaomi yi kullanman daha iyi olacaktır

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
1. İPHONE 6 (32 gb )
1.000 TL
pil sağlığı -> %86
depolama -> 32 gb
tüm tuşları çalışıyor
garantisi yok

2. TCL 20 SE (64/4)
1.800 TL
depolama -> 64 gb
tüm tuşları çalışıyor
23 ay garantisi var

beklentiler
oyun oynanmıyor

Alıntıyı görüntüle

iPhone alacaksanız en az 6S alın, 6 cidden çok yavaş günümüzde ve IOS 12 de kaldığı için şuan bile çoğu uygulamaya desteği yok ilerde daha da azalacak uygulama desteği 😅

ArdaM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,734
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
https://steamcommunity.com/id/ArdaMemis/
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
bilmiyorum inatla iphone almak istiyorum satıcının anlattıklarına göre temiz kullanılmış o adamdan 6 tane telefon aldık hiç birinde sorun yaşamadık yalan söyleyeceğini düşünmüyorum

satıcı aldığı kişinin alo demek için kullandığı söyledi yaşlı bi teyze kullanıyormuş oyun falan oynamıyormuş ara sıra youtube da video izliyormuş bence telefonu temiz kullanmış gibi sizce telefonu görmeye gittiğimde nelere bakmalıyım ?

6- clash of clans oynuyordum hesapların bağlı oldukları gmail ler andoroid işletim sistemine sahip bir telden açılmış oyunu yüklesem o hesapları yükler mi ? ( oyunu indirirsem köye bakıp siliyorum oynamıyorum ) ??
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam ekranın küçük olması benim için sorun değil dezavantaj yaratmıyor çünkü 9t nin ekranı aşırı büyük geliyor bu yüzden bir iki kere yere düşürmüştüm hatta küçük olması daha iyi
telefondan video çözüm uygulamaları kullanacağım bir sorun olur mu ?
Oyuna Android telefonundan girip hesabını Supercell ID'ye bağlarsan iPhone'dan direkt bağlanabilirsin.
İyi kullanılmışsa olabilir ama ben denemeden almazdım.

Top Bottom