Hayır.Caner, o üşüme vb. durumlarını hala yaşıyor musun..
Hayır.Caner, o üşüme vb. durumlarını hala yaşıyor musun..
Hastanede ya da sağlık ocağında kan testi ver. Aile hekimine gitsen daha iyi olur. Vitamin benzeri şeyler verecektir. Bir de spor yap. Hareketsiz durmanda da kaynaklı olabilir.
Burada çözülecek işe benzemiyor, en kısa zamanda doktora görünmelisin bence.
Ayaklarım ve ellerim benimde çok soğuk oluyordu kan testi yaptırdım normal çıktı. Kan testi yaptıracaksan sağlık ocağına gitme birçok kan değerine bakamıyorsun hastanede yaptır.
Ciddi bir şey olduğunu sanmıyorum. Doktora gittiğinde demir ilacı yazacak.
Ben gittiğimde doktor şöyle demişti anneme:
-Abla bu çocuk nasıl yaşıyor? Hala yaşıyor mu? Demir depoları bomboş, bitik.
Harbiden bitmiştim o zamanlar. Demir ilacı yazdı. Oldu bitti.
Demir eksikliği. Aileden gelen kansızlığım var bu dediklerin ( güç hariç) bende hep var ama demir eksikliği olunca bahsettiğin gibi güçsüzlük oluşuyor bendede am doktora gitmeni öneririm ve BALIK YE BA LIK Y E
Tekrardan selamlar.Ben son 4 ayda 4 kere halsizlikten hastaneye gittim boğaz enfeksiyonu tanısı koyuldu vücut direncim aşırı derece düştü.
Doktora 4 ayda 4 kere insan hasta olur mu dediğimde Vücut Ekstrem direnç düşüklüğünden olur demişti adam yanılmadı.
4.hastalığı geçirdiğim anda sırtımda zona çıktı ölüm gibi birşeydi ama allaha şükür 2.5 ayda kurtuldum.
Geçmiş olsun, yağları nasıl yakarsın bilmiyorum başkaları daha iyi yardımcı olabilir sana.Tekrardan selamlar.
Geçtiğimiz cuma kan testi verdim ve birçok değerde sorun çıkmadı. Sadece yüksek oranda D vitamini eksikliği ve az da (ilaç gerektirmeyecek şekilde) B12 eksikliğim olduğunu gördüm. Hatta Demir referans aralığı 70/180'di, benim değerim 160'lardaydı şimdi tam hatırlamıyorum.
Doktor Desiferol yazdı, cuma gününden beri kullanmaktayım. Henüz bir etkisi yok (olmasını da beklemiyorum) ancak doktor bana bu durumun genetik olabileceğini söyledi.
D vitamini eksikliğimin ne kaynaklı olduğunu da kendim biliyordum zaten. Geçen sene yaz başlarken moderatörlük işine giriştiğimden ve o zamanlar forumda günde minimum 20 tane internetle ilgili konu açıldığından sıklıkla evde oluyordum. Bundan kaynaklı olsa gerek.
Ayrıca evet, hareketsizlik de bu bahsettiğim soğukluk olayını tetikliyormuş. Vücuttaki kan dolaşımını arttırmak için spor yapmam lazım.
Ekstradan kollarımdaki güçsüzlük de sıklıkla evde durmamla ilgiliymiş. Yani aslında işin temeli spor ve besine bakıyor.
Ek olarak sormak istediğim bir şey daha var, 65 kiloyum ancak göbek ve baldır bölgesinde aşırı bir yağlanma var. Vücudum yağ deposu mübarek. Yağları nasıl eritebilirim? Kilomdan memnunum, 12 yaşındayken 56 kilo olduğum günleri hatırlıyorum ve normal geliyor.
Şu soğuk günlerde evde ne yapabilirim? Yanlış anlamayın kilo vermek değil amacım, yağları eritmek.
Kalori açığı oluşturman lazım. Vücudunun günlük ne kadar kaloriye ihtiyacı olduğunu hesapla. 500 eksiğini geçme.Tekrardan selamlar.
Geçtiğimiz cuma kan testi verdim ve birçok değerde sorun çıkmadı. Sadece yüksek oranda D vitamini eksikliği ve az da (ilaç gerektirmeyecek şekilde) B12 eksikliğim olduğunu gördüm. Hatta Demir referans aralığı 70/180'di, benim değerim 160'lardaydı şimdi tam hatırlamıyorum.
Doktor Desiferol yazdı, cuma gününden beri kullanmaktayım. Henüz bir etkisi yok (olmasını da beklemiyorum) ancak doktor bana bu durumun genetik olabileceğini söyledi.
D vitamini eksikliğimin ne kaynaklı olduğunu da kendim biliyordum zaten. Geçen sene yaz başlarken moderatörlük işine giriştiğimden ve o zamanlar forumda günde minimum 20 tane internetle ilgili konu açıldığından sıklıkla evde oluyordum. Bundan kaynaklı olsa gerek.
Ayrıca evet, hareketsizlik de bu bahsettiğim soğukluk olayını tetikliyormuş. Vücuttaki kan dolaşımını arttırmak için spor yapmam lazım.
Ekstradan kollarımdaki güçsüzlük de sıklıkla evde durmamla ilgiliymiş. Yani aslında işin temeli spor ve besine bakıyor.
Ek olarak sormak istediğim bir şey daha var, 65 kiloyum ancak göbek ve baldır bölgesinde aşırı bir yağlanma var. Vücudum yağ deposu mübarek. Yağları nasıl eritebilirim? Kilomdan memnunum, 12 yaşındayken 56 kilo olduğum günleri hatırlıyorum ve normal geliyor.
Şu soğuk günlerde evde ne yapabilirim? Yanlış anlamayın kilo vermek değil amacım, yağları eritmek.
Geçmiş olsun brom.. Tekrardan selamlar.
ben de yaptırmayı düşünüyorum fakat kan testi vermekten korkuyorum ne yapabilirim ? geçmiş olsun bu arada sana daTekrardan selamlar.
Onu ne kadar hesaplayabilirim bilmiyorum, dengeli beslenme alışkanlığım yok.Kalori açığı oluşturman lazım. Vücudunun günlük ne kadar kaloriye ihtiyacı olduğunu hesapla. 500 eksiğini geçme.
Teşekkürler. Mekikte her zaman iyiyim iyi de oldum ancak sırf şu yağlardan dolayı senelerdir şınav çekemiyorum.Geçmiş olsun brom.
İnternette arattığımda şöyle cevaplar bulabildim.
1.Karbonhidrat olan besinleri çok az tüketin.
2. Basit şeker içeren besinlerden uzak durun.
3. Ana öğünlerde et, sebze veya bakliyat tüketin.
4. Öğle ve akşam yemeğinde mutlaka 1 kase yoğurt tüketin.
5. Günde 2 litre su için.
7. Akşam 6’dan sonra besin tüketmeyin.
Ek olarak benim eklemek istediğim "Mekik" var. İşe yarayabilir.
Korkma. Basit bir şey.ben de yaptırmayı düşünüyorum fakat kan testi vermekten korkuyorum ne yapabilirim ? geçmiş olsun bu arada sana da
Lan ben 1 gün boyunca 4 defa kan verdim lan. Ne korkuyon?ben de yaptırmayı düşünüyorum fakat kan testi vermekten korkuyorum ne yapabilirim ? geçmiş olsun bu arada sana da
yok beni kan tutuyor ve ne yapacağım bilmiyorum kanı alırlarkenOnu ne kadar hesaplayabilirim bilmiyorum, dengeli beslenme alışkanlığım yok.
Teşekkürler. Mekikte her zaman iyiyim iyi de oldum ancak sırf şu yağlardan dolayı senelerdir şınav çekemiyorum.
Korkma. Basit bir şey.
yok beni kan tutuyor ve korkuyorum acıyacak diye acımaması için ne isteyebilirim internette okumuştum siyah uç diye bireşy varmış onun ile daha az acıyormuşLan ben 1 gün boyunca 4 defa kan verdim lan. Ne korkuyon?
Beni de kan tutuyor. Acıma olayı hemşire ile ilgili.yok beni kan tutuyor ve ne yapacağım bilmiyorum kanı alırlarken
Mesaj otomatik birleştirildi:
yok beni kan tutuyor ve korkuyorum acıyacak diye acımaması için ne isteyebilirim internette okumuştum siyah uç diye bireşy varmış onun ile daha az acıyormuş
Harbiden ben hemşirenin gelmesini bekliyorum. Bir baktım stajyer sayılacak daha yeni bir hemşire. Yeni ve çok genç olmasına rağmen sıfır sıkıntısız kan aldı. Nadir görülen kişilerden.Beni de kan tutuyor. Acıma olayı hemşire ile ilgili.
konuna denk geldim sana tavsiyem kendine teşhis koyma şikayetlerini düşün doktora şikayetlerini sun oda senin şikayetlerin doğrultusunda ne olduğunu anlamaya çalışsın.Selam dostlar, yaklaşık 4 aydır yaşadığım bazı şeyler var.
Normal şartlarda yazın denizde kürek çeken, balık tutan ve nadiren sabahları ve akşamları yürüyüş yapan biriyim. Bir elimde bir damacanayı rahatlıkla taşıyabilecek kapasitede olan biriydim.
Ağustos-Eylül aylarında ne olduysa bir anda o eski dayanıklılığımı kaybettim ve kansızlığı ciddi manada yaşamaya başladım. Normalde bir damacanayı tek elle taşırken şimdi iki elimle kavrayıp taşıyorum, onda dahi zorlanıyorum.
Koldaki gücümü fazlaca kaybettim ve 2 parmakla taşınabilecek bir şeyi 1 elimle zar zor taşır oldum. Bu ne kaynaklı olabilir? Ve nasıl eski formuma dönebilirim?
Ayrıca gelelim özellikle şu aylarda beni fazlasıyla etkileyen duruma, kansızlık.
İzmir'de eylül ayının ortasında millet sweat bile giymezken benim ellerim, bazen ise ayaklarım donuyordu. Şimdi kış ayları geldi ve kasım ayının ortasından beri de okulumuzda kaloriferler çoğunlukla açık oluyor, buna rağmen ellerim hala üşüyor. Vücudum normal sıcaklığında iken ellerimin bu derece üşümesi cidden çok kötü hissettiriyor. Ayrıca ellerim de çok soğuk olduğu için dışarıda soğuk havada ellerim çatlıyor, yaralar oluşuyor ve kendiliğinden kanamaya başlıyor, kuru kalıyor. Buna rağmen ellerimin sadece parmakların ayrıldığı eklem kısmına kadar kan düzgün ilerliyor, parmaklar çoğunlukla soğuk kalıyor.
Evde denemediğim çözüm kalmadı, ilaç hariç her şeyi denedim ancak olmuyor. Ayrıca benimki diğerlerinden farklı bir durum olsa gerek ki kaloriferde elimi 20-30sn tutup aşırı sıcak duruma getirdiğimde parmaklarıma da kan pompalanmaya başlıyor ve minimum 3-4 saat ellerim sıcacık kalıyor.
Ara tatilde doktora görünmeyi düşünüyorum, kas ve vücut işi hallolur tahminimce. Ancak 4 aydır denemediğim şey kalmadı, ona rağmen bunu çekiyorum.
Not: Lütfen eldiven tak demeyin, konuşursam kötü konuşurum. Eldivenle geçen bir durum değil.