Neler Yeni

Konsol Savaşları Bitti Kazanan PlayStation "Xbox 3. Parti Yayıncı Oluyor"

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

99723

80+ Silver
Hocam Ori oyunları ne zaman playstation'a gelir? Çünkü playstation'la anlaşmışlar ya.
Moon Studios, PlayStation için ilk oyunu No Rest for the Wicked'ı duyururken o çöp şirketin (Xbox) zincirlerinden kurtulduklarını söyleyen tweet'i beğeniyor

Ori'nin PS5'te olmamasının tek sebebinin Microsoft Xbox olduğunu söylüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Denk geldiniz mi bilmiyorum. Bu aptalın döneminde yapılan planlamada, Sony'nin yavaş yavaş çevrimiçi oyunlara kayma projesi vardı. Hatta çok güzel bir şey yapmış gibi bir de tarihleriyle beraber süreç hakkında bilgi vermişti.
Aynen hatta bunu şutladıktan sonra o online çöp projelerin yarsından fazlasını da rafa kaldırdığını açıklamıştı Sony bu haberden sonra herkes baya sevinmişti çünkü kim ne yapsın online çöp servis oyunlarını.

Son düzenleme:

99723

80+ Silver
Eski Grand Theft Auto V ve Red Dead Redemption 2 animatörü, oyun geliştirmenin öncelikle PlayStation platformu için yapıldığını ve bunun sebebini "neyin daha iyi sattığına öncelik verme" olarak açıklıyor.

Genellikle, özellikle geçmişte, PlayStation büyük bir satış rekoruna sahipti. PlayStation, sahip olunması gereken konsol olarak öne çıkıyordu ve çoğu zaman diğer tüm konsolları geride bırakarak daha fazla satış yapıyordu; neredeyse herkes PlayStation üzerinde oyun oynuyordu.

Yani geliştirici, enerjisini genellikle PlayStation portu ve oyununun sorunsuz çalışmasına odaklardı. Ardından Xbox'a port etme işlemine geçerlerdi, genellikle aynı anda yapılırdı. Örneğin GTA 5 üzerinde çalıştığım dönemde, odak noktamız PS3 ve o dönemdeki Xbox'tu. Ancak PS3'e daha çok vurgu yapıyorduk, çünkü o dönemde PS3, bellek ve farklı özellikleri kullanma konusunda daha iyi bir donanıma sahipti.

Özetle Rockstar Games PS'ye öncelik verdiklerini bunu PS konsollarının hem donanımının daha iyi olmasından hem de konsol satışlarının çok yüksek olması ve oyunların en yüksek satış yaptığı platform olmasından dolayı yaptıklarını söylemiş yani diğer oyun firmalarının yaptıkları gibi.

Daha fazlası için kaynağı da attım eğer okumak isterseniz Rockstar Games oyunlarının PC portlarının neden bu kadar uzun sürdüğünü de açıklamış.

Son düzenleme:

99723

80+ Silver

@Yunus274 Bu TV de oyun oynamak istiyom.
Kullandığı TV mükemmel böyle bir TV alınca zaten hiç bir deneyim yakalayamaz çünkü TV'nin de kendi özel yazılımları görüntü yazılımları vesaire olduğu içi kalite çok artıyor yani asında dediğim gibi ne kadar donanım önemli olsa da her şeyi görerek deneyim etiğimiz için en önemli cihaz görüntüyü alacağın cihaz olmalı.

Ben Samsung M7 43 4K UHD Akıllı Monitörü kullanıyorum cihaz normalde 500 dolar ve TR de garip bir şekilde fiyatına göre çok ucuza hatta beleşe satılıyor bu ayarda bir TV almaya kalksan bak en az 20K gözeden çıkarman lazım eğer TV almayı falan düşünüyorsan bu ürünü de alabilirsin kesinlikle çok iyi fiyatına göre zaten rakipsiz.

Uçmak istiyorsan da

Son düzenleme:

99723

80+ Silver
Arkadaşlar kötü haber Wolverine sızdırıldı.
Insomniac'ın, açıklanmamış Marvel karakterleri de dahil olmak üzere Wolverine oyunu hakkında bilgi sahibi olduğunu iddia eden kişiler tarafından hacklendiği bildirildi

Hepsini yayınlamadan önce Insomniac'a 2 milyon dolar ödemesi için 7 gün süre veriyorlar

Şu an sızan tek şey bu umarım Wolverine oyununun gidişatını etkileyecek önemli bir şey değildir hacker gurubunun elindeki veriler.
yt2jZJ6.jpeg

Benim en çok dikkatimi çeken çözünürlük olarak bu kadar düşük olmasına ve geliştirme aşamasından bir görüntü olmasına rağmen Wolverine oyununun grafiklerinin bu kadar iyi gözükmesi acaba tam versiyonu çıktığında nasıl bir seviyede olur diye sordurdu.
Screenshot.png
Screenshot (1).png

mehmet_10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
423
İsim
mehmet
Arkadaşlar kötü haber Wolverine sızdırıldı.
Insomniac'ın, açıklanmamış Marvel karakterleri de dahil olmak üzere Wolverine oyunu hakkında bilgi sahibi olduğunu iddia eden kişiler tarafından hacklendiği bildirildi

Hepsini yayınlamadan önce Insomniac'a 2 milyon dolar ödemesi için 7 gün süre veriyorlar

Şu an sızan tek şey bu umarım Wolverine oyununun gidişatını etkileyecek önemli bir şey değildir hacker gurubunun elindeki veriler.
yt2jZJ6.jpeg

Benim en çok dikkatimi çeken çözünürlük olarak bu kadar düşük olmasına ve geliştirme aşamasından bir görüntü olmasına rağmen Wolverine oyununun grafiklerinin bu kadar iyi gözükmesi acaba tam versiyonu çıktığında nasıl bir seviyede olur diye sordurdu.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Hocam bi ara EA’de hacklemişti ve hackerlar para istemişti ama EA para felan vermedi. Yani önemli bir bilgi sızdırılmadıysa para felan vermezler diye düşünüyorum. Sadece görüntüleri mi sızdırmışlar?

99723

80+ Silver
Hocam bi ara EA’de hacklemişti ve hackerlar para istemişti ama EA para felan vermedi. Yani önemli bir bilgi sızdırılmadıysa para felan vermezler diye düşünüyorum. Sadece görüntüleri mi sızdırmışlar?
Evet sadece şu an sızan bu görsel eğer parayı vermezlerse 7 gün içinde tümünü sızdıracaklarını söylemişler. Bence de kimse para vermez bunlara eğer söyledikleri gibi ellerinde çok fazla görüntü ve video var ise 7 gün sonra hepsini göreceğiz.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,670
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Rise of the Ronin Türkçe altyazı desteğiyle geliyor!
AYYYYY HARİKA OLDU BU
Kullandığı TV mükemmel böyle bir TV alınca zaten hiç bir deneyim yakalayamaz çünkü TV'nin de kendi özel yazılımları görüntü yazılımları vesaire olduğu içi kalite çok artıyor yani asında dediğim gibi ne kadar donanım önemli olsa da her şeyi görerek deneyim etiğimiz için en önemli cihaz görüntüyü alacağın cihaz olmalı.

Ben Samsung M7 43 4K UHD Akıllı Monitörü kullanıyorum cihaz normalde 500 dolar ve TR de garip bir şekilde fiyatına göre çok ucuza hatta beleşe satılıyor bu ayarda bir TV almaya kalksan bak en az 20K gözeden çıkarman lazım eğer TV almayı falan düşünüyorsan bu ürünü de alabilirsin kesinlikle çok iyi fiyatına göre zaten rakipsiz.

Uçmak istiyorsan da
bende Samsung Crystal Tv kullanıyorum (43CU8500 modeli) 30 fps den 60 fps olayı bu televizyonda da var ps5 aldığımda kesinlikle televizyonda oynarım normalde monitöre bağlamayı düşünüyordum

99723

80+ Silver
AYYYYY HARİKA OLDU BU

bende Samsung Crystal Tv kullanıyorum (43CU8500 modeli) 30 fps den 60 fps olayı bu televizyonda da var ps5 aldığımda kesinlikle televizyonda oynarım normalde monitöre bağlamayı düşünüyordum
Evet TV'nizde Motion Plus özelliği var her oyunda 60 FPS akarsın sadece oyun da değil film ne varsa 30 FPS olan her şeyi 60 FPS yapıyor mükemmel bir özellik.

Son düzenleme:

asko56

80+ Silver

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Oyunları, Bilgisayar Donanımları, Yazılım-Programlama, Kitap Okumak vs.

"Potansiyel olarak sızdırılan ek PS5 Pro özellikleri ve detayları - %60 Raster Artışı, 2 Kat RT Performansı, Eylül 2024 Tanıtımı."​

F4mqWAfXEAA5G_0

GBEFgyYXYAAw0Zi

İşlemci ve Üretim Teknolojisi: PS5 Pro, Viola TSMC N4P teknolojisi ile üretilmiştir ve GFX1115 modeline sahiptir.

CPU Özellikleri: Viola'nın işlemcisi, uyumluluk için mevcut PS5'teki Zen2 mimarisini sürdürüyor, ancak frekans bir kez daha dinamik olacak ve 4.4GHz'e kadar zirve yapacak. Her çekirdek başına 64 KB L1 önbellek, her çekirdek başına 512 KB L2 önbellek ve paylaşılan 8 MB L3 önbellek (CCX başına 4 MB) bulunacak.

Teknolojik Gelişmeler:Trinity, üç temel teknolojinin bir araya gelmesidir: Hızlı depolama (zaten mevcut önemli bir PS5 teknolojisi olan donanım hızlandırmalı sıkıştırma ve açma), hızlandırılmış ışın izleme ve büyütme.

Mimari ve Işın İzleme: Mimari RDNA3'tür, ancak ışın izleme geliştirmelerini RDNA4'ten alıyor. BVH geçişi özel
tamamen shaderlara güvenmek yerine özel RT donanımı tarafından gerçekleştirilecek. Ayrıca, veri ve yürütme sapmalarını azaltmak için iplik sıralamasını içerecek; bu, Ada Lovelace SER ve Intel Arc'ın TSU'suna benzer bir özelliktir.

Shader ve Bellek Özellikleri: 3584 shader, 224 TMU ve 96 ROP bulunuyor. Ayrıca, 16 GB 18 gbps GDDR6 bellek ve 576 GB/s bellek bant genişliği ile 256 bit bellek veri yolu mevcut.

GPU Frekansı ve Performansı: GPU'nun hedef frekansı 2,0 GHz. Bu, teorik olarak en yüksek 28,67 TFLOP performansa ulaşmasını sağlıyor.

Rasterleştirme ve Ray Tracing Performansı: Oberon ve Oberon Plus'a göre %50-60 rasterleştirme artışı ve ham RT performansının iki katından fazla.

Yapay Zeka Teknolojisi: XDNA2 NPU, Sony'nin özel zamansal makine öğrenimi büyütme tekniğini hızlandırmak amacıyla kullanılacaktır. Bu, PS5 Pro'nun temel odaklarından biri olacak; PS4 Pro'da olduğu gibi checkerboard rendering ile benzer bir şekilde, zaman açısından stabilleştirilmiş 4K çıkışını 30 FPS'den yüksek hedef olarak belirlemiştir.

Çıkış ve Duyuru Tarihi: PS5 Pro'nun Eylül 2024'te resmi olarak duyurulması bekleniyor.

PS5 ile PS5 Pro'nun arasındaki devasa fark inanılmaz normal PS5 de bile oyunların mükemmel çalıştığını düşünürsek PS5 Pro'da nasıl bir şov yaparlar acaba.
GBEQ-F6XQAA8fE_
Ayyyy eğer gerçekten böyle çıkarsa PC sattırıp PS5 Pro aldırır :)))

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,934
Üyeler
166,294
Son üye
nouchitr
Top Bottom