Kyk kredi burs geri ödemeli mi

Reaksiyon skoru
7
bugün kyk burs/kredi başvurusu açılmış şimdi bu geri ödemeli mi benim bildiğim burs geri ödemesiz ama kredi ödeniyo ama ben burs istiyorum seçtiriyormu bana onu ben kredi istiyorum ya da burs istiyorum diye

bugün kyk burs/kredi başvurusu açılmış şimdi bu geri ödemeli mi benim bildiğim burs geri ödemesiz ama kredi ödeniyo ama ben burs istiyorum seçtiriyormu bana onu ben kredi istiyorum ya da burs istiyorum diye
sanırım şansa göre aile durumu maddi durumlara göre çıkıyor geri ödemeli veya geri ödemesiz burs

zaten bursa başvuruyon çıkmazsa soruyo kredi istiyo musun diye istersen seç

o krediyi ödemek işsiz kalırsan zor ben tavsiye etmem uç kuruş mekanlarda kafelerde fazla ezeceğim diye uğraşır durursun

Benim kredi bitiş tarihi 06.2026 Geri Ödeme Başlangıç Tarihi 07.2028 yani mezun olduktan 2 yıl sonra taksitli olarak ödeme olacak. Zaten faizsiz. Kredi çıksa bile alınması mantıklı bence .

@Volkan:/ Komik olan nedir? Söylediğimde neyi komik buldun?
evet komik gereksiz yere kendini borç içinde bulacaksın avantajlı gibi geliyor ama vergi dairesinde çalışan memur tanıdığım var kyk kredisi çekip ödeyemeyenlerle doluydu mekanlarda para ezeceğim diye saçma sapan bir duruma giriyorsun zaten paran varsa geçiniyorsan niye bu saçmalığı yapasın ona gülüyorum ailenin durumu yoksa yine çekiyorsan yine geçmiş olsun okul bitince yine ödeyemeyeceksin :D

evet komik gereksiz yere kendini borç içinde bulacaksın avantajlı gibi geliyor ama vergi dairesinde çalışan memur tanıdığım var kyk kredisi çekip ödeyemeyenlerle doluydu mekanlarda para ezeceğim diye saçma sapan bir duruma giriyorsun zaten paran varsa geçiniyorsan niye bu saçmalığı yapasın ona gülüyorum ailenin durumu yoksa yine çekiyorsan yine geçmiş olsun okul bitince yine ödeyemeyeceksin :D
Sırf elimde para var diye mekanlara gidip bu parayı ezeyim diye bir düşünceye girmek saçma. Şahsen harcadığın yeri düzgün seçersen benim açımdan faydası var. Taksit sayısı da kaç ay kredi aldıysan o kadar ay taksitle geri ödeniyor.

2021 de kredi almıştım aldığım parayı gram altın aldım attım kenara mezun olunca altınların bi kısmını bozdurup ödemiştim hemen, geriyede 5 6 gr altın kalmıştı hala da duruyordur evde, çok lazım değlse benim gibi yapabilirsin, zararın olmaz.

sen başvurunu yap daha sonra sana hangisini alabileceğini yazacak burs çıkarsa kesin al kredi çıkarsa da öğrenim kredisi alabilirsiniz yazacak onu da almanı tavsiye ederim ödemeye 6 yıl sonra başlayacaksın ve 6 yıl sonra 2025te aylık 2000tl aldıysan yine 2000tl ödeyeceksin enflasyona baktığımızda gayet karlı

• Beğen
Reaksiyonlar: Trem
Şöyle ki burs çıkmazsa kredi teklif ediyor kabul etmen gerekiyorsa ben öğrenciyken o para bana gerekliydi kredi dahi olsa kabul ettim. O dönem aldığım toplam miktar 7k idi tam 10 sene sonra 10k olarak geri ödedim 2014-2024 olarak şuan durum nasıl güncel borcunu ödeyen var mı o arkadaşlardan da bilgi almak lazım

ödeme olarak şu şekilde oluyor atıyorum 4 yıl adın ilk yıl örnek veriyorum 3k 2. yıl 4k 3. yıl 5k 4.yıl 6k aldın ya sana toplamda 4 yıl boyunca 6k almışsın gibi ödeme planı veriyorlar faizsiz veriyorlar sözde ama tabi ki devlet kimseye bedava para vermez.

Kanka burda şöyle bi durum var. KYK bursuna başvuru yapıyorsun zaten krediye başvuru yapma diye bir olay yok, burs olumsuz sonuçlanırsa dilersen kredi şeklinde devam edebiliyorsun bu kredi konusu başvuru yapan herkese çıkan bişey zaten. Diğer konuya gelecek olursak, üniversitede paranın ne zaman ne şekilde lazım olacağı belli olmuyor. Ben kredi aldım (ki aldığımda faizli şekilde geri ödeyecektim), çatır çatır yedim her yerde ve iş hayatına girdiğimde de ay ay ödedim. Ha benim aldığım kredi çok düşüktü 2 yıl aldım ben ve en fazla ödediğim taksit 650 TL'ydi o yüzden hiç ama hiç zorlamadı enflasyonda eridi gitti o kredi zaten. Mezun olduğunda direkt ödetmeye başlamıyor, 2 yıl gibi bir süre sonra sonra başlıyor diye hatırlıyorum kredi ödemeleri, en azından benimki öyle başladı. O 2 yıl içerisinde de zaten okuduğun bölümle ilgili bir iş bulamazsan alakalı/alakasız bir iş her türlü bulacağını düşünüyorum. Faizsiz olarak kaldığı sürece almak her zaman mantıklı benim gözümde. Karar sizin.

Geri