- En İyi Cevap
- 1
Dahası
Aylık 570 tl olan yemek yardımı aylık 750tlye çıkarıldı yani günlük 19 değil 25 lira yemek hakkına sahip artık öğrenciler. Tüm kyklılara afied.
Bunlar dışında bi sıkıntıları yok demek istedin heralde :Kyk ların İnternet dışında çok büyük bir eksiği yok.
Tip 1 ve 2 lerde çok fazla hijyen sorunu var(Bazı 3 lerde de).Kyk ların İnternet dışında çok büyük bir eksiği yok.
Hocam sadece pozitif taraflara bakmışsınız. En basitinden kyk internetinden memnun olmayan arkadaşım yok demişsiniz ya arkadaşınız kyk ya superbox tarzı bir şey götürdü ya da fazla samimi değilsiniz size söylemiyor. Yemek ücreti konusunda da kantindeki ürünler minimum 2 kat pahalandı yemeklerde porsiyonlar küçültüldü yemek saati geniş olsa da yemekler ilk 1-2 saatte bitiyor gelen zam yaraya merhem gibi ancak kalıcı bir etki yok. Aylık yemeğe nasıl 50 yetiyor onuda hiç anlamış değilim günde 1 tane 1.5 su içsek o paraya denk geliyor zaten Asgari ücretteki gibi zam aldığımız için bütün fiyatlar pahalılaşıp zammımız eriyecek. Hijyen konusunda çok şey derdim ancak forumsa paylaşmak pek uygun olmaz. Bu arada yazdığım şeyler 1,2 ve 3 için geçerli 4,5,6 da hijyen ve konfor bayağı iyi ama bu yurtların sayısıda çok az çoğunluğu daha düşük seviyeli yurtlar. Son olarak KYK burs alan öğrenci sayısıda kredi alanlara göre çok az orada çok adaletsizlikler oluyor sonuçların açıklandığı zaman tt da biraz gezinseniz içiniz burkulur. Ve burs dahi alsak küçük bir hesap yapmak istiyorum Ben Bilgisayar müh. öğrenciyisim ve profesyonel iş yapmam için ortalama 20k lık bir cihaza ihtiyacım var. Bursumla bunu alabilmek için 2 sene hiç yemeyip içmemem 1 kuruş harcamamam gerekiyor sizce bu normal mi? Benim durumum iyi 2 tane başarı bursu alıyorum al-sat vs kendimi idame ettirebiliyorum ancak sınıfımızın yarısının cihazı 50€ bile etmez bu kişilerin kendini belli bir seviyenin üstüne çıkarması hayal olur. Yazdıklarımda hata var ise affola ancak Üni 2 yim liseyide yatılı okudum 6 senedir yurtta kalıyorum bir çok arkadaşımın ve benim gördüklerimden aktardıklarım.Vallaha hayat KYK'dakilere güzel.
KYK 1. Tip ise 275, 6. Tipte ise sadece 450 lira falan veriyorlar konaklamaya. Yemek saatleri çok geniş. 2 öğün yemek var. Sabahtan öğlene kadar bir de akşamdan geceye kadar. İstediğin zaman çeşit çeşit yemekten ye. Üstelik devlet yemek yardımı da yapıyor. Internet kotasını da 32 GB'a çıkardı. İnterneti bilmiyorum ancak KYK'da kalan arkadaşlarımdan memnun olmayanı görmedim.
Bir insan sadece KYK ya da öğretmenlik bursu falan alsa 850₺.
1. Tip KYK da kalıyor diyelim 275₺ geriye kaldı 575₺. Yemek yardımı sayesinde yemeğe de harcamaz. Yemeğe de aylık 50 verse. Düz hesap 500 kalıyor. Sigara içse para kalmıyor o yüzden sigara içen öğrenci de akıl yoktur. Sigara içmiyor diyelim. Ailesinden sıfır destek alan birisi geçinebiliyor. Ailesinden destek de alsa geriye bayağı para kalıyor.
KYK internetini bilmiyorum dedim, memnun olmayanlar fazla çünkü. Orada yanlış anlamışsın. Ondan sonra yemek bursu artıyor evet ama yemeklere de zam geliyor, burayı atlamışım. Aylık kendi cebinden verdiği para da 50 TL'den fazladır muhtemelen ancak her türlü normal. O parayı yemeğe vermek zorunda. Ona da versin bir zahmet. Bende 2. Sınıfım, Her tip KYK'da kalan arkadaşım var ve geneli memnun. Bilmiyorum belki Ankara olduğu için iyi bu yurtlar.Tip 1 ve 2 lerde çok fazla hijyen sorunu var(Bazı 3 lerde de).
Hocam sadece pozitif taraflara bakmışsınız. En basitinden kyk internetinden memnun olmayan arkadaşım yok demişsiniz ya arkadaşınız kyk ya superbox tarzı bir şey götürdü ya da fazla samimi değilsiniz size söylemiyor. Yemek ücreti konusunda da kantindeki ürünler minimum 2 kat pahalandı yemeklerde porsiyonlar küçültüldü yemek saati geniş olsa da yemekler ilk 1-2 saatte bitiyor gelen zam yaraya merhem gibi ancak kalıcı bir etki yok. Aylık yemeğe nasıl 50 yetiyor onuda hiç anlamış değilim günde 1 tane 1.5 su içsek o paraya denk geliyor zaten Asgari ücretteki gibi zam aldığımız için bütün fiyatlar pahalılaşıp zammımız eriyecek. Hijyen konusunda çok şey derdim ancak forumsa paylaşmak pek uygun olmaz. Bu arada yazdığım şeyler 1,2 ve 3 için geçerli 4,5,6 da hijyen ve konfor bayağı iyi ama bu yurtların sayısıda çok az çoğunluğu daha düşük seviyeli yurtlar. Son olarak KYK burs alan öğrenci sayısıda kredi alanlara göre çok az orada çok adaletsizlikler oluyor sonuçların açıklandığı zaman tt da biraz gezinseniz içiniz burkulur. Ve burs dahi alsak küçük bir hesap yapmak istiyorum Ben Bilgisayar müh. öğrenciyisim ve profesyonel iş yapmam için ortalama 20k lık bir cihaza ihtiyacım var. Bursumla bunu alabilmek için 2 sene hiç yemeyip içmemem 1 kuruş harcamamam gerekiyor sizce bu normal mi? Benim durumum iyi 2 tane başarı bursu alıyorum al-sat vs kendimi idame ettirebiliyorum ancak sınıfımızın yarısının cihazı 50€ bile etmez bu kişilerin kendini belli bir seviyenin üstüne çıkarması hayal olur. Yazdıklarımda hata var ise affola ancak Üni 2 yim liseyide yatılı okudum 6 senedir yurtta kalıyorum bir çok arkadaşımın ve benim gördüklerimden aktardıklarım.
Sıkıntı yok demedim en önemli şu anda bana göre İnternet.Bunlar dışında bi sıkıntıları yok demek istedin heralde :
-tuvaletleri ve banyoları
-sıcak su sorunu
-hırsızlık
-1 odada min 4 kişi
-küçük dolap
-sayısının yetersizliği
-baskın gibi odaya dalmaları
Bundan emin misiniz acaba? KYK yurtlarında çıkan yemeklerden sanırım haberiniz yok.Vallaha hayat KYK'dakilere güzel.
Haberim var. Bir kaç yerde kötü yemek çıkmış diye geneli kötü algısı yapılıyor ancak tabii ki öyle bir şey yok. Farklı KYK'larda kalan 30'a yakın arkadaşım var. Hepsiyle konuşuyorum, bilgi alıyorum. Yemekte problem yok.Bundan emin misiniz acaba? KYK yurtlarında çıkan yemeklerden sanırım haberiniz yok.