Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz 0.5ms Monitör Sepette 6.799TL

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Geldi hiç bir sıkıntı yok cihazda. Renk ayarı vs biraz kurcaladıktan sonra da gayet oturaklı ve akıcı. Işık sızması yok, ölü pixel yok , ghosting yok (seviye 2 overdrive) , renkler fena değil user olan modda kullanıyorum hepsi %100 renklerin. 180 hz 10bit DP kablo ile sıkıntısız kullanıyorum. Ghosting ufo testi fotosunu da ekledim, fiyata göre çok iyi bence.
Test hatalı, bundan anlaşılmaz. Testi şöyle yapmanız lazım:
Ardından çektiğiniz videoyu 0.25 gibi bir hızda izleyip en iyi karenin ekran görüntüsünü alıyorsunuz. Ha ama videoyu çekerseniz sizin yerinize ben içinden görüntüyü de çikarabilirim 👍🏻
Not: video çekerken o aradaki çizgileri ne kadar düz yapmayı başarırsanız test o kadar doğru olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

özel mesaj atabilir misiniz bana

ooo ben ona çok gıcık olurum. hep o boyutlarda mı oluyor eğer ölü pixel olursa
Yani ozel mesaj atmayı bilmediğiniz ihtimalinden dolayı atıyorum yoksa ben niye atayım anlamıs değilim.

hamzaersoy

80+ Bronze
Ardından çektiğiniz videoyu 0.25 gibi bir hızda izleyip en iyi karenin ekran görüntüsünü alıyorsunuz. Ha ama videoyu çekerseniz sizin yerinize ben içinden görüntüyü de çikarabilirim 👍🏻
Not: video çekerken o aradaki çizgileri ne kadar düz yapmayı başarırsanız test o kadar doğru olur.

Yani ozel mesaj atmayı bilmediğiniz ihtimalinden dolayı atıyorum yoksa ben niye atayım anlamıs değilim.
1728315684824.png

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1

kalinka35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Yarkın Evyapan

Sanırım şu şekilde istediniz.

UFO Ghosting test videosu: https://streamable.com/7q3ex2

The Ozan

80+
Bence boktan defolu partiyi bize vermiş adamlar. Bizimkilerde daha ucuza almıştır kesin. Avrupa'ya böyle bozuk ekranları nah verirler.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
Mehmet
Bu monitorun çinli incelemelerde pro ekipman ile yapılmış her bir od ayarının incelemesi var kaç ms kaç overshot veriyor yani sizin bu testleri yapmanıza gerek yok. Dünyada ilk kez siz yapmıyprsunuz almadan hiç mi araştırmadınız. Kssayı söküp panel no bile her detayı incelenmiş göstermişler.

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu monitorun çinli incelemelerde pro ekipman ile yapılmış her bir od ayarının incelemesi var kaç ms kaç overshot veriyor yani sizin bu testleri yapmanıza gerek yok. Dünyada ilk kez siz yapmıyprsunuz almadan hiç mi araştırmadınız. Kssayı söküp panel no bile her detayı incelenmiş göstermişler.
Yanlış anlaşılma. Çok pardon.

Son düzenleme:

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
Mehmet
Kimse paneli göstermek için kasayı sökmez. Çünkü kasayı fabrika gibi takılmaz geri. Kasanın sızdırmazlığı ışık sızmasını etkiler. Paneli öğrenmek için bir iki tuşla basitçe servis menüsüne bakarız 🤷🏻‍♂️
Çinde satılan parti ile burada satılan partinin farklı panel olabileceğini de unutmayin. Gayet yaygın bir şey bu.

Ne bu hava anlamış da değilim. Sizin saçınızın teli kadar monitör testi baktık biz burada monitörcü arkadaşlarla. Zaten elimizde cihaz yok, sadece ghosting testine bakıyoruz.
Ben Çin forumlarından bakıyorum testlerine ama evet buradaki arkaşlar bırak Çin forumuna girip monitör testi arayıp yorumlamayı, testin ne olduğu ve nasıl yapıldığını bile bilmiyor. Evet araştirmadılar.

Zamanında "sAnkİ teStLeRi sİz mİ yApIyOrSuNuz??" diyen süoer6üstün zekalıların bir versiyonu olmuş bu da.
Dostum sana demedim ben seni tanıyorum zaten bilgin benden yüksektir. Adapsync olan monitore gsync desteklemez sanan yada max od ayarında her monitorde beyaz ghosting oldupunu bilmeyem tayfaya yazdım.

icero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Emre
Sol altta cok hafif karanlikta isik sizmasi var onun haricinde olu piksel gormedim

Ekler

• IMG_1926.jpeg
    3.5 MB · Hit: 111
  • IMG_1919.jpeg
    2.3 MB · Hit: 71
  • IMG_1918.jpeg
    1.7 MB · Hit: 66
  • IMG_1917.jpeg
    3.3 MB · Hit: 51
  • IMG_1916.jpeg
    4 MB · Hit: 59

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dostum sana demedim ben seni tanıyorum zaten. Adapsync olan monitore gsync desteklemez sanan yada max od ayarında her monitorde beyaz ghosting oldupunu bilmeyem tayfaya yazdım.
Çok çok kusura bakma hocam ya.

Son düzenleme:
Arkadaşlar Selam,
Monitör az önce elime geçti, 1 ölü piksel (Siyah Ekran da çok belli oluyor) ve birde renk olarak aktif olarak kullandığım Asus TUF Gaming VG279Q1A monitörden farklı renk tonlarına sahip gibi .
-Birde monitörde olması gereken çözünürlüklerden farklı bir çözünürlük mevcut. Sizde de bu olay mevcut mu ? görselde görebilirsiniz.
Ekran görüntüsü 2024-10-07 181434.png

-Ölü piksel olarak Görseldekini Tek görebildim , inşallah o tektir .
piksel1.jpg
piksel2.jpg

-HDR ve 10 bit olayı bu şekilde (HDM ile bağlantısını sağladım , 180 hz de 10 bit çalışıyor )
Ekran görüntüsü 2024-10-07 190800.png
Ekran görüntüsü 2024-10-07 192432.png

-Birde ışık sızması için aşağıdaki görsellere bakabilirsiniz . Fakat gördüğüm ile telefonumun (Redmi Not 10 pro ) çektiği görsel arasında fark var .
IMG-20241007-WA0022.jpg
IMG-20241007-WA0025.jpg

-Birkaç walpaper ile iki monitörüm arasındakı görsel farkları aşağıda mevcuttur. Fotoları çekerken iki monitörün ortasına odaklayarak çektim
(Soldaki lenovo Sağdaki Asus)

IMG-20241007-WA0021.jpg
IMG-20241007-WA0026.jpg

-Sağdaki görseli çekerken parlaklığı en düşüğe alarak çektim.
IMG-20241007-WA0023.jpg
IMG-20241007-WA0024.jpg

-Görseldeki ayarlar kısmında çoğu şeyi değiştiremiyorum . Bu sorun sizde de mevcut mu ? Bir çözümü var mı.
WhatsApp Görsel 2024-10-07 saat 19.38.49_58ff1ecc.jpg

- ufo testine de bu linkten ulaşabilirsiniz .
-Birde monitörün aşağı doğru olacak şekilde sol ve sağ köşeleri hafif sıcak gibi . Yazdıklarım dışında bir sorunla karşılaşmadım , iade veya değişimi şuanlık düşünmüyorum.
Monitörle ilgi aklınıza takılan kısımlarını sorabilirsiniz elimden geldiğince dönüş yapmaya çalışırım .

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Oğuz
Arkadaşlar Selam,
Monitör az önce elime geçti, 1 ölü piksel (Siyah Ekran da çok belli oluyor) ve birde renk olarak aktif olarak kullandığım Asus TUF Gaming VG279Q1A monitörden farklı renk tonlarına sahip gibi .
-Birde monitörde olması gereken çözünürlüklerden farklı bir çözünürlük mevcut. Sizde de bu olay mevcut mu ? görselde görebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
-Ölü piksel olarak Görseldekini Tek görebildim , inşallah o tektir .
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
-HDR ve 10 bit olayı bu şekilde (HDM ile bağlantısını sağladım , 180 hz de 10 bit çalışıyor )
-Birde ışık sızması için aşağıdaki görsellere bakabilirsiniz . Fakat gördüğüm ile telefonumun (Redmi Not 10 pro ) çektiği görsel arasında fark var .
-Birkaç walpaper ile iki monitörüm arasındakı görsel farkları aşağıda mevcuttur. Fotoları çekerken iki monitörün ortasına odaklayarak çektim
(Soldaki lenovo Sağdaki Asus)

-Sağdaki görseli çekerken parlaklığı en düşüğe alarak çektim.
-Görseldeki ayarlar kısmında çoğu şeyi değiştiremiyorum . Bu sorun sizde de mevcut mu ? Bir çözümü var mı.
Alıntıyı görüntüle
- ufo testine de bu linkten ulaşabilirsiniz .
-Birde monitörün aşağı doğru olacak şekilde sol ve sağ köşeleri hafif sıcak gibi . Yazdıklarım dışında bir sorunla karşılaşmadım , iade veya değişimi şuanlık düşünmüyorum.
Monitörle ilgi aklınıza takılan kısımlarını sorabilirsiniz elimden geldiğince dönüş yapmaya çalışırım .
Kırmızı nokta bendede var sadece siyahta belli oluyor

Top Bottom