Bence net alınır.alınır mı sizce ya kararsız kaldım
Bence net alınır.alınır mı sizce ya kararsız kaldım
hacım ben pek anlamıyorum ole şeylerden sadece alınır mı alınmaz mı onu söylermısın rica etsemÜrünü kullanıyor musun? Hayır.Konu kapanmıştır.Ben bizzat tecrübemi aktarıyorum.Dışardan duyduklarım veya okuduklarım değil.
Black Smearing ile ghosting aynı şey değil.Birisi sadece siyah cisimlerde oluyor diğeri herşeyde.Buyrun üç farklı şekilde video çektim.
IPS'in de siyahları leş gibi onu napcaz?VA Panel alınmaz leş gibi görüntüsü var ipsten şaşmayın
Panel kalitesine göre değişir ve çoğunlukla VA Paneldeki kaliteyi ips'te bulamazsın ürüne gelcek olursak çöp bir ürün.VA Panel alınmaz leş gibi görüntüsü var ipsten şaşmayın
Neye göre çöp?Panel kalitesine göre değişir ve çoğunlukla VA Paneldeki kaliteyi ips'te bulamazsın ürüne gelcek olursak çöp bir ürün.
Kullanmama gerek yok çünkü profesyonel testleri var?Ürünü kullanıyor musun? Hayır.Konu kapanmıştır.Ben bizzat tecrübemi aktarıyorum.Dışardan duyduklarım veya okuduklarım değil.
Black Smearing ile ghosting aynı şey değil.Birisi sadece siyah cisimlerde oluyor diğeri herşeyde.Buyrun üç farklı şekilde video çektim.
Bu cihazın nerede incelemesi var? İncelemeden çok, kullanıcı deneyimi önemlidir.Dediğiniz şey sadece response time ve renk skalasının ölçümü için gereklidir.Ghosting testini normal bir kullanıcıda görebilir.Ağlamak felan ne hayırdır? Bir yaranız mı var? Elinizde cihaz bile yok.Şuan karşılıklı konuşmamız bile anlamsız.Gelip bana kağıt üzerindeki bilgileri okumayın.Önce cihazı alın sonra aynı dilden konuşuyor oluruz.Black smearingin ghostingin siyah adıdır gibi cahilce bir cümleyi okuduğum için kendime kızıyorum.Bu ne kadar gülünç ve saçma bir söylemdir.Bir kere black smearing va panelin üretim teknolojisinden kaynaklı kronik bir problemdir.Sadece koyu arka planda hareketli nesnelerde olur.Ghosting demen için her şartta geçerli olmalıdır.Yaptığım testlerle kanıtladıktan sonra olmamış demek, yenilgiyi kabullenememiş olmanın farklı bir dilde anlatımı şeklinde yorumluyorum.Zira normal hızda, yavaşlatılmış hızda ve son olarak tek bir ufoyu takip ettiğim videoda sizi tatmin edemediyse kusura bakmayında bir göz doktoruna muayene olmanızı tavsiye ederim.Kağıt üzerindeki bilgilere çok takılıyorsanızda monitörün clearmr 7000 sertifikası var.Yani test edilmiş, onaylanmış.Sertifikayı verenlerden daha mı iyi bildiğinizi idda ediyorsunuz? Boru değil hani bunuda belirtmeden geçemiycem.Kullanmama gerek yok çünkü profesyonel testleri var?
Bakın anlatamadık gitti. MONİTÖRÜ, SON KULLANICİ TEST EDEMEZ. Monitör diğer parçalar gibi değildir. Cihaz olmadan önemli bilgilerin %90'ını test edemez ve objektif ispatlayamazsın.
Dışarıdan duyduklarım falan diye ağlamayın artık. Rail sistem ile yapılan testleri atıyoruz dışarı dediğiniz.
Black smearing ghostingin siyahtaki adıdır aynı şeydir diyorum. Biri sadece siyahta olur öbürü her şeyde olur farklıdir diyorsun. Hey Allahım...
----------
Eline sağlık da her 3 test de olmamış hocam ya. Bir ufo seçip baştan sona takip etmen gerekiyor.
Monitörden zerre anlamadığinizin göstergesidir. Monitör gözle bir yere kadar, çok sınırlı ölçulebilir. Hayatta monitör testi görmemişsiniz.İncelemeden çok, kullanıcı deneyimi önemlidir
1. cümleyi söyleyop sonra bunu söylemeniz.Elinizde cihaz bile yok.Şuan karşılıklı konuşmamız bile anlamsız.
Gelip bana kağıt üzerindeki bilgileri okumayın.Önce cihazı alın sonra aynı dilden konuşuyor oluruz.
Siz ne çeşit bir insansınız anlamadım. Kafanız.güzel mi yazıyorsunuz?Kağıt üzerindeki bilgilere çok takılıyorsanızda monitörün clearmr 7000 sertifikası var.
Cahillikte de öz güvende de sınır yok.Black smearingin ghostingin siyah adıdır gibi cahilce bir cümleyi okuduğum için kendime kızıyorum.Bu ne kadar gülünç ve saçma bir söylemdir.Bir kere black smearing va panelin üretim teknolojisinden kaynaklı kronik bir problemdir.Sadece koyu arka planda hareketli nesnelerde olur.Ghosting demen için her şartta geçerli olmalıdır.
?Zira normal hızda, yavaşlatılmış hızda ve son olarak tek bir ufoyu takip ettiğim videoda sizi tatmin edemediyse kusura bakmayında bir göz doktoruna muayene olmanızı tavsiye ederim
Okumadım zira bu tartışma çok uzadı.Eminim gene uzun uzadıya saçmalamışsındır.İsteyen istediğini alsın kullansın.Ama elinde malı olmayanda konuşmasın lütfen.Gerekli tüm cevapları verdiğime inanıyorum.Editi görünce de seviyesiz bir yazı olduğuna kanaat getirdim.O yüzden uğraşamam.Edit: Ulan puhahaqhhs
Madem bana inanmıyorsunuz moderatörunüz de mi yalan sıkıyor:
Git oku. VA panelde tek sorun hareketli nesnenin arkasındaki siyah iz sanıyorsan kötü bir haberim var sana...Rehber - Ghosting nedir? Inverse Ghosting nedir? Black Smearing nedir?
Karıştırılan ve merak edilen bir konu. Kafalarda soru bırakmayacak ölçüde açıklamaya çalışacağım. Ghosting: Ekrandaki hareketli nesneyi takip eden bir kalıntıdır. Asimetrik piksel geçişlerinden kaynaklanır. 1) Ghostingin monitörün yenileme hızıyla ilişkisi vardır. Örneğin, 144 Hz bir monitör...forum.donanimarsivi.com
----------------
Monitörden zerre anlamadığinizin göstergesidir. Monitör gözle bir yere kadar, çok sınırlı ölçulebilir. Hayatta monitör testi görmemişsiniz.
1. cümleyi söyleyop sonra bunu söylemeniz.
Ayrıca azıcık karşidakini anlamaya yönelik çabanız olsaydı inceleme linki attığimi görürdünüz:
🔥İndirim - Lenovo legion R25I-30 165 hz 0.5 ms ₺4,900
satıcı hiç güven vemedi, ölü piksel vs sorun çıkartırlar.. monitörü vatan, hepsiburada ve amazon satıcılarından alırım sadece, garanticiyimdir :) 100₺ farka, satıcı hepsiburada...forum.donanimarsivi.com
Siz ne çeşit bir insansınız anlamadım. Kafanız.güzel mi yazıyorsunuz?
Sabahtan beri inceleme olmadan monitör bilinmez, kullanıcı inceleyemez diyorum. Cihaz lazım diyorum. Kağıt üstü veri mi bu? Kağıt üstü veri senin yaptigin gibi üretici özelliklerini atmak olur.
Cahillikte de öz güvende de sınır yok.
Ghostingin temel sebebi yavaş pixel geçiş süresinin sonucusur. VA panellerde geçiş süreleri %99 siyahta daha yavaş olduğu için VA'larda ghosting koyu renklerde olur. Bu siyah geçişteki ghostinge de black smearing denir. Bknz:
Alıntıyı görüntüle
0 beyazdan 20 beyaza ve 40 beyaza sürelerine dikkat.
Sonuç:
Alıntıyı görüntüle
Örnegin yavaş bir IPS:
Alıntıyı görüntüle
Sonuç:
Alıntıyı görüntüle
?
İlk videoda kamera sabit duruyor ne takip etmesi? Ghosting testinin amacı hareket eden nesneyi takip eden hareketli gözü simüle etmektir. Sabit kamera ile test mi olur? Bunu dahi bilmiyorsunuz sonra burda millete atıp tutuyorsunuz. Bknz:
Ayrıca takip ettiğiniz videoda da tek bir tane duzgün kare bulamadım 0.25'te inceleyip. Aradaki siyah çizgilerin düz olması gerekiyor benim yukarıda attiğim gibi.
Sonuç olarak: 5-6000TL'ye ghostingsiz, blursuz VA panel alabileceğinizi düşünüyorsanız bu paranın 200 dolar bile olmadığını, giriş seviyesinde böyle bir VA panel olmadığini hatırlatayim.
Hala kendinizi kandırmaya devam ediyorsanız: Tamam en iyi malı siz alıyorsunuz. En iyi siz biliyorsunuz. Rahatlayabilirsiniz
(Bahsettiğim ghostingsiz VA)Samsung Odyssey Neo G7 S32BG75 Review
The Samsung Odyssey Neo G7 S32BG75 is a 32-inch 4k monitor that Samsung released in 2022. Part of the Odyssey gaming lineup, it's different from other G7 models ...www.rtings.com
Fiyat için: https://www.akakce.com/monitor/en-u...000-1000r-pivot-gaming-fiyati,2115869419.html
Başından beri okumuyorsun zaten. Çok da bir şey kaybetmemişsin.Okumadım zira bu tartışma çok uzadı.Eminim gene uzun uzadıya saçmalamışsındır.İsteyen istediğini alsın kullansın.Ama elinde malı olmayanda konuşmasın lütfen.Gerekli tüm cevapları verdiğime inanıyorum.Editi görünce de seviyesiz bir yazı olduğuna kanaat getirdim.O yüzden uğraşamam.
Başından beri okumuyorsun zaten. Çok da bir şey kaybetmemişsin.
Hadi sen git monitörüne sarıl yat.
Okumadım zira bu tartışma çok uzadı.Eminim gene uzun uzadıya saçmalamışsındır.İsteyen istediğini alsın kullansın.Ama elinde malı olmayanda konuşmasın lütfen.Gerekli tüm cevapları verdiğime inanıyorum.Editi görünce de seviyesiz bir yazı olduğuna kanaat getirdim.O yüzden uğraşamam.
Ya ben zaten başından beri öyle yazıyorum:Konuyu gereksiz yere uzatmayalım arkadaşlar konu inceleme değil indirim konusu
Ben ürünü kullandım;
VA panel üründe bu bütçelerde ghosting olmama ihtimali çok düşük, fiyatına göre rahatsız etmeyen ghosting mevcut hiç yok demek ne kadar yanlışsa kötü demekte yanlış konuyu bu kadar uzatmak daha da yanlış çünkü inceleme konusu değil indirim konusu.
Alan arkadaşlara hayırlı olsun beğenmeyenler de iade edebilir rahatça.
Yalnız anlaşılmayan bir şey var. VA'lardaki ghosting koyu renkte olduğu için IPS'den daha çok rahatsız ediyor. Bu iş sadece ufonun arkasındaki çizginin uzunluğu değil. Bakınız:Tepki süresi tablosu yok AOC'un ancak ufoların netliğine bakınca (resim kalitesi de etken olabilir) muhtemelen bir iki siyah süresi hariç gayet hızlı bir panel. Ancak Samsung olmayan diğer hızlı VA'lar gibi bu bir iki siyah yine Black Smearinge neden oluyor.
Peki R25F'nin AOC kadar kaliteli arka aydınlatma kullanma olasılığı nedir?
(Mesajın üzerine tıklayın ve alttaki spoilerı açın)Spoiler: Birkaç black smearing örneği